Голям парад в Северна Корея, Ким се хвали с модерна балистична ракета

Бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР
9 фев 2023 11:00, Елка Василева
178

Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун участва в голям военен парад по случай 75-ата годишнина от основаването на севернокорейската армия, предаде днес севернокорейската новинарска агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Парадът, на който бяха демонстрирани най-модерните оръжия на КНДР, бе проведен в сряда вечерта в центъра на столицата Пхенян.

На снимки от парада, разпространени от КЦТА, се вижда, че заедно с Ким на парада са присъствали съпругата му И Сол Джу и дъщеря му Джу Е.

На други изображения се вижда как Ким, заобиколен от генералите си, върви по червен килим и отправя приветствия към участващите в парада войници.

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, организира подобни паради, за да отбележи важни дати от историята си. За наблюдателите тези събития са добра възможност да видят как се развива КНДР във военно отношение.

В парада участваха членовете на военната единица за тактически ядрени операции. На него бе демонстрирана и най-модерната междуконтинентална балистична ракета, с която разполага севернокорейската армия, съобщи КЦТА.
(БТА, Божидар Захариев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
14
 
8
 
! Отговори
те преди 1 година
Те поне имат какво да изкарат на парада. Ами ние?
55
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас на парада минава ду.овия оркетър и носят чертежи на самолетчета.
54
11
 
21
 
! Отговори
РРР преди 1 година
На гол тумбак,чифте пищови.....буквално. Народа му измира от глад . Не само от санкциите на запада. Шопара няма проблем с холестерола явно, но населението му гладува.
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умнокрасивитета,нали сте в правилната държава.Шо виете на чужди гробища?
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е папата,да подкрепя ЛГБТ обществото .
51
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КИМ КОРЕЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖЕСТОК РЕЖИМ КЪДЕТО КИМ ЙО ЧАНГ ПОРЪЧВА УБИЙСТВОТО НА БРАТ СИ КИМ ЧЕН НАМ ПЪРВОРОДЕН СИН НА КИМ ЧЕН ИР ! КИМ ЧЕН НАМ Е УБИТ НА ЛЕТИЩЕТО НА КУАЛА ЛУМПУР СЪС НЕРТОТОКСИЧНА ОТРОВА НАМАЗАНА НА ЛИЦЕТО! ТАКА ФАЛШИВИЯ КИМ ЧЕН УН ЗАТВЪРЖДАВА ВЛАСТТА СИ! КИМ ЧЕН УН Е 3-ТИЯ СИН НА КИМ ЧЕН ИР И ПОЧИНА ОТ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ ПРЕЗ 2014-ТА СЕГА Е ЖИВ ДУБЛЬОРА ПО-МЛАД И ПО НЕХАРИЗМАТИЧЕН!
50
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До !!!!!!!!!!!!!! Знаеш ли колко са били невинни цивилните жертви? Толкова колкото са невинни руснаците днес 80% от които поддържат нациста Путин. Руснаците се нуждаят от денацификация както германците са били денацифицирани след края на войната.
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вас какво ви бърка ,какво е там?Нещо по-добри ли станахте,по-умни ли?Важното е ние да се навеждаме на Америка .Да ни говорят за демокрейшън,да плащат чрез НПОта, на хора,които да лобират в "правилната"посока.
48
7
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Единственото нещо от което американци и англичани и французи се вразумяват и което им ограничава безпредлната лакомия за власт и пари. Само първичния страх от ядрена ракета може да накара един американец или англичанини или французин да разсъждава трезво без да лети из облаците и да си въобразява, че света му принадлежи.
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кланът Ким е поставен начело в КНДР лично от Сталин. Дядото Ким Ир Сен е бил комунистически деец и капитан от съветската армия през 2СВ. Това е последната сталинска диктатура в света, затова е толкова любима на българските комунисти, защото има емоционална стойност на последен експонат в разпадналия се комунистически музей
46
0
 
5
 
! Отговори
Люпчу преди 1 година
Ние се движим по бавния, еволюционен път.Трябва да измре поколението което поради глупост или нечист интерес поддържа тези хора и партии.А точния момент на превес никой не може да предвиди.Имахме фалшив Батман от Банкя и видяхме каква стана.
45
5
 
7
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Мдаааа! Синдрома на малката пи.ш.ка !
44
4
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
Хммм! Тоя дебел Ким има толкова дебела сланина , че мозъка му не може да функционира нормално .
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечтата, на малкия човек, с малкия ..., да има голяма ракета
42
2
 
0
 
! Отговори
На ви Демокрация преди 1 година
Главният прокурор Гешев се изживява като Терорист - ръководител на ОПГ Бригада на Смъртта начело с Румен Николов-Пашата и Юлиян Борисов Георгиев от Перник!И не забравяйте да попитате Гешев колко хора е убил по особено мъчителен начин !
41
9
 
7
 
! Отговори
Не, че нещо преди 1 година
Ама по данни на СЗО, северна Корея удвои населението си за 30 години. Средната продължителност на живота е 7 години по висока от тази в България. В ТОП10 са на световните износители на плодове. Дет се вика - дай Боже всекиму такъв глад.
40
5
 
9
 
! Отговори
Мао Цзе Д преди 1 година
Нов девиз на Северна Корея : "На всеки кореец -ракета и....половин шепа ориз!"
39
8
 
9
 
! Отговори
истината боли преди 1 година
Обикновения кореец го вълнува повече да яде разнообразна храна, да има автомобил, с който свободно да пътува на екскурзия, да има достъп до новите технологии, които правят живота по-лесен, да може да се изразява свободно чрез различни видове изкуство, да може сам да избира в какво да вярва и в какво не, да може свободно да се развива финансово и духовно. Все неща, които в България приемаме за даденост, но все пак някои индивиди бленуват за нещата, които притежават в Северна Корея.
38
7
 
16
 
! Отговори
Joker преди 1 година
На тия маймуни, само бомби и войни им са в главите, а в историята си нямат една спечелена война! Пълни комплексари, винаги воюват с невидим враг, откъснати от света, жалки аутсайдери!
37
8
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПО ДАННИ НА СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ В СЕВЕРНА КИМ КОРЕЯ НАСЕЛЕНИЕТО Е ПО-НЕДОХРАНЕНО И ОТ ТОВА НА ЙЕМЕН! САМО СОМАЛИЙСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е ПО-НЕДОХРАНЕТО ОТ СЕВЕРНОКОРЕЙСКОТО И ТОВА ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ НЕПРЕКЪСНАТО ДАРЯВА ОРИЗ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА СЕ ИЗХРАНВА С НЕГО ЗА ДА ЗАПАЗИ РЕЖИМА ТАМ!