Превозващите мигранти с инструкции при гонка да блъскат колите на МВР

Наемат се шофьори без книжки, които карат дрогирани
73
Превозващите мигранти с инструкции при гонка да блъскат колите на МВР
Снимка: БГНЕС

Водачите на микробуси превозващи нелегални мигранти у нас получават инструкции от трафикантите да блъскат полицейските автомобили, ако започне преследване. Това съобщи пред БНР директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Росица Димитрова. 11 000 са неуспешните опити за преминаване на границата ни с Турция за първите два месеца на годината.

Още по темата

От „Гранична полиция“ отчитат в последно време опасна тенденция, водачите на микробусите превозващи мигранти често да го правят дрогирани, обясни главен комисар Димитрова.

"Имат инструкции да самокатастрофират или съответно, ако започне преследване, да не се подчиняват на полицейски разпореждания и отново да предизвикат катастрофа с полицейския автомобил, така че да причинят и щета, и вреда. Има една особено опасна тенденция, която наблюдаваме и тя е тези автомобили, които превозват мигранти, да бъдат управлявани от непълнолетни или пълнолетни лица без правоспособност и употребили наркотични вещества", коментира тя.

Огромно увеличение на мигрантския натиск по българо-турската граница ни отчитат от „Гранична полиция“.

"50% повече е увеличението на броя на недопуснатите лица да преминат българо-турската граница от началото на годината до момента", каза тя.

След като преминат границите ни , нелегалните мигранти често се укриват в района до идването на трафикантите, обясни комисар Димитрова.

"В планината Странджа – гориста местност, доста широк периметър обхваща, в която тези лица се укриват, те са много внимателни и обучени да се пазят от наряди", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
28
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Пиле не ще може да прехвръкне ако Власта реши да прекрие трафика на бежанци през Турция в Бг, въпрос на желание и воля от наша страна! ОчевАдно някои хора във Власта ни са финансово облагодетелствани от тази схема, друго обяснение няма!
37
0
 
22
 
! Отговори
Альоуу...комисарката преди 1 година
Да те светна малце:Минирайте браздата и стреляйте на месо...и НОУ ПРОБЛЕМ !!!!!ПАНИМАЕШ...ФЕРЩЕЙН ????
36
0
 
16
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Единственото правилно решение в случая тук е, на пикап да се монтира ДШК с мноооого муниции и........огИн!
35
0
 
15
 
! Отговори
застраховател преди 1 година
Добре де, кой им дава тези инструкции?!И щом е така, нека тогава инструктиращия/те плащат щетите.....
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превозващите мигранти с инструкции, а нашите т.н. полицаи в грънци ли са или в кратуни? Те инструкции нямат ли или инструкциите им стигат до там, как да ловят български тинейджъри по дискотеките и да крънкат посред нощ по 300-500 лв от родителите, за да ги пуснат от участъка? Индиго видите ли.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По 100 евро на глава и ловните дружинки да имат целогодишно разрешение. Ще излезе много по евтино от ограда и корумпирани патрули.
32
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се блъскат нарочно ги застреляйте бе! Кво са лигавите? Бягство от проверка и опит за убийство. Вас за какво са ва сложили там и ви дават заплати?
31
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Точно така предишните управляващи крали Европейски стредстава, не могат да ги стигнат никога.
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За две години окрадоха и съсипаха държавата и нямат нищо свършено и никакви резултати, точно обратното само се оправдават 24/7 и оплюват предишните управляващи а не могат да ги стигнат никога.
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Одеве ходих към Харманли мигрантите чакаха на стоп и махаха на пътя а полицията, стоеше в село Българин и си чоплеха носа
28
0
 
37
 
! Отговори
От хората преди 1 година
На времето БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА беше НЕПРИКОСНОВЕНА,стреляше се по нарушителите.Сега тези дори ще блъскат полицейските коли.Ей,къде се намирате,нима полицаите нямат оръжие и какво пречи при опасност да го употребят.Стига с тези криво разбрани принципи за демокрация.Няма пари за лечение на българи а за тези се намират.Срам.
27
2
 
11
 
! Отговори
До едно към едно преди 1 година
Ами то това човече с шиповете не се прави на магистралата, а ба подходящо място. Никой не е казал, че на магистралата трябва да ги сложат. Хич да не говорим, че тези хора все някъде ще ги разтоварят. Ами едно просто проследяване решава въпроса. Гонките са никому ненужни. Ама Демерджиев е адвокат, той не разбира нищо от МВР. Винаги указанията са били "Пазете своя живот и този на гражданите, а лошите има къде да се хванат". При този министър са "Избиите се и колкото може повече жертви да има"
26
6
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Спешно ти трябва минимум консултация при специалист !
25
0
 
16
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Момее, колко да са обучени тия мигранти да се крият от вашите наряди, когато ако си афганистанец, нито говориш езика, нито знаеш къде си попаднал. Ако мигрантите са обучени повече от вас да ви избягват, не ми се и мисли за нивото на обучение на подчинените ти полицаи, които хем са българи, хем имат техника,хем би трябвало да познават района по-добре от който и да е афганистанец. Много странно оправдание въобще изръси......
24
15
 
0
 
! Отговори
Едно към едно преди 1 година
До АнонименТи как си го представяш това с шиповете? Нали тия бусове са сред трафика, бе, глупчо! Или си мислиш, че пред тях има километър чист път и само едни шипове да се сложат и Хоп-в чувала са! Ама ти не си някакъв уникален глупчо, ами си средностатиститечски глупчо, защото гледам колко харесвания има "мисълта" ти! Амио ако ти си в такава "компания" на пътя, без да подозираш, и полицаите опънат шиповете? Отиваш право в Орландовци, или като ти гледам акъла-в Бакърените.
23
0
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Всичко ще си платят и изработят в затвора. Да блъскат - няма проблем. После вместо условна ефективна 10г като нямат пари много добре ще им дойде.
22
7
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
А може би полицаите имат инструкции да блъскат мигрантите? Кой може да каже каква е истината?
21
1
 
13
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Тези ***** малцинствени групи безчинстват, както си поискат. Всеки ги е оставил на самотек. Нямало да са каналджии, и да карат дрогирани. Кой ги спираше по преди броени седмици, никой. Оставиха ги та се мислят за богове, сега ги спирай.
20
0
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Амуджата зове за удар при гонка ......при удара екипите на Бърза Помощ карат амуджите ......С превилегия са !
19
7
 
2
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 1 година
Горките мигранти :(