Контра: Подкрепата на Китай за Русия е в разрез с интересите на САЩ

Сближаването между Китай и Русия е "брак по сметка"
22 мар 2023 18:18, Александър Попов
190
Контра: Подкрепата на Китай за Русия е в разрез с интересите на САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Политическата и материалната подкрепа на Китай за Русия е в разрез с интересите на Съединените щати, заяви днес американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс.

В същото време той уточни, че към този момент Вашингтон не разполага с доказателства Пекин да е доставил на Москва "смъртоносни оръжия" за нейната война срещу Украйна.

Блинкън говори пред комисията по външните работи към Сената на САЩ броени часове след края на посещението на китайския президент Си Дзинпин в Русия. Си разговаря в понеделник и вторник с руския си колега Владимир Путин по време на първата си визита в чужбина, след като бе преизбран по-рано този месец за безпрецедентен, трети мандат на поста.

Още по темата
Държавният секретар на САЩ обобщи позицията си, че сближаването между Китай и Русия е комбинация между стратегически съюз и "брак по сметка".

Посланието от срещата Путин-Си е, че има алтернатива на американския диктат, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков цитиран от ТАСС.

Значението на войната в Украйна се разпростира далеч отвъд тази страна, като конфликтът оказва дълбоко въздействие в Азия, подчерта Блинкън. Той се аргументира, че Китай гледа "много внимателно" какво се случва в Украйна и ще извлече поуки от това как се противопоставя светът на руската агресия, съобщи още Ройтерс.

Комунистически Китай смята Тайван за своя територия и e готов да защити претенциите си към демократичния самоуправляващ се остров и със сила, ако се наложи./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: КитайСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Джони преди 1 година
Айде, те Руснаците са заобиколени с бивши техни колонии и там има потенциал за майдани, ама Китай имат само едно непослушно островче, което за 5 часа ще го потопят цялото.
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ усещат, че са мразени и презирани навсякъде. Скоро много скоро ще се чудят от кой да се пазят, араби ли руснаци ли или китайци. А и освен западните европендели и в Европа не ги долюбват.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауу щели да си дръпнат фирмите и кой ще им работи. Вече Китай имат достъп до най модерните иновативни продукти. Стотици заводи за смартфони, електромобили, компютри , чипове и т.нВместо обаче да се казва Сони, ще се Они и ще е три пъти по евтино.
40
17
 
1
 
! Отговори
Да внимават преди 1 година
Ако американците спрат вноса от Китай според вас какво ще стане със жълтурите?
39
21
 
2
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Поредните, които си мислят, че ще съборят САЩ. Никой досега не е успял и абсолютно всеки досега е падал по очи. Айде да го видим и новия епизод.
38
1
 
8
 
! Отговори
Си Дзинпин преди 1 година
Е, и?
37
0
 
14
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Малииии и сега какво правим ? Дано да не съм засегнал и аз интересите на САЩ , че Урсулата ще ми наложи санкции ! :))))
36
3
 
3
 
! Отговори
Laravel преди 1 година
Нищо, руския пазар ще замени щатския за китайските стоки. Само 45 пъти по-малък е, но ще отрежат от порциона на работниците и всичко е ОК. Спокойно може да се яде и само веднъж на три дни, а не както сега на всяка четна дата.
35
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто предупреждава Китай че могат да изтеглят фирмите си от там и дръпнатите са чао
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако САЩ си мислеха, че Китай ще си стои кротко в ъгъла е ще яде ориз значи са изкуфели повече от очакваното. Който е застанал зад Украйна добро не е видял, няма и да види. И понеже наляха твърде много пари в тази черна дупка те никога няма да си признаят, че да подкрепяш Зеленски беше огромна грешка и ще наливат до последно просто от инат и гордост, защото никой няма да има смелостта да каже, че са хвърлили над 100 милиарда в клоаката Украйна
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В света на ФАЩ няма място за други интереси освен техните явно, така че да ходят да ядат дървото тия ФАЩисти
32
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
въпрос:..-Какво ни засягат интересите НА САЩ, та да им обръщаме внимание?!..Ние си имаме НАШИ,собствени интереси !...Краварите да си решават техните проблеми и да не правят опити да въвличат колониите в тях !..Но ПРОДАЖНИкелемета има по целия свят !...Вкл. и у нас..Сегашните са ясни,но няма да забравя как пловдивскатамайничка -Петър Стоянов,изживяваща се като "президент" на Републикава апелираше да сменим кирилицата с латиница и единственото,за което бръщолевеше,беше.."Интересите на сащ"..
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха как не ги е срам Китайците, и Руснаците, да имат свои интереси, и още повече - да имат проблем с ламтежите на глобалистката империя на злото. Веднага да се предават, да свалят гащите и да се надупват. Преди тоя рептил да е получил мозъчен кръвоизлив от напрягане...
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те се женят. Дали по сметка или по любов. А нас направо ни изнасилват във всички отверстия. И после по близкоизточни традиции 3 пъти се отричат и шут в газонаходището.
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е те Русия и Китай си имат собствени интереси, какво им дреме за САЩ!?
28
0
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Тихо,не се издавай! Аз нелегално вече година жуля руска водка с руската салатане си сам,братле,много сме !
27
0
 
27
 
! Отговори
Слава на Русия-Путин преди 1 година
Баси наглите янки,значи те,ЕС и НАТО могат да дават оръжия и всичко на тъпите Украйнци,а Китай няма право да помагат на Русия.Леле Русия и Путин направиха за смях ,,Великото НАТО,, сама Русия се бори с половината свят!!!Сега едно рамо от Китай и ЕС , фалит,ФАЩ фалит и Украйна изчезва като страна!!!!
26
2
 
6
 
! Отговори
Йозеф Сайер 2 преди 1 година
Хванаха Главният Прокурор Иван Гешев по рокля на парти в Брюксел!Снимки :ДАНС Перник
25
0
 
18
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Пекин не се подчини на Вашингтон и отидоха до Москва,я да видим какво ще отговорят от Вашингтон за "нарушаването"-ослушването на Си Дзинпин и пристигането в Москва,а това говори,че Вашингтон започва да губи имперското си влияние по-света ...
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Блинкън разрешава ли тази вече да си направя руска салата ако това не е в разрез с интересите на САЩ?