Руската тактика: Офанзива в пет лъча, които се събират в Маринка

Разширяването на фронта се очаква да омаломощи украинската армия
20 фев 2024 10:25, Петър Бойчев
144
Руската тактика: Офанзива в пет лъча, които се събират в Маринка
Снимка БГНЕС

Превземането на Авдеевка е много важен сигнал, тъй като след няколко седмици предстоят изборите в Русия. Путин се нуждаеше неистово от победа, която да обяви на своите сънародници. И даже град, който е напълно разрушен и в момента не представлява някаква сериозна крепост на украинската армия, той го превръща в историческа победа на Руската армия. Това коментира за Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него руската офанзива ще се разпространи в пет лъча.

"Пет лъча, които ще отидат към Маринка, към границата между Донецк и Луганск. Идеята на руското командване е колкото може по-бързо да се достигне до границите на провъзгласилите се три републики, които все още не са 100% под руски контрол. Но разтягайки нападението в пет лъча, имайки предвид численото превъзходство на руската армия, се разширява фронтът, което прави защитата му от украинска страна много по-трудна".

По думите му следващите месеци ще бъдат жизненоважни.

"Според мен краткосрочната цел на Русия е завладяване изцяло на териториите на провъзгласилите се републики и задържане на тези територии. Съмнявам се, че те ще продължат навътре в дълбочина, на запад в Украйна. По-скоро, завладявайки тези територии, окопавайки се и защитавай ги, ще да направят бъдещите преговори с изключването на тези територии незаобиколим фактор. Т.е. превземайки тези републики, те категорично вече ще се водят за руска територия и преговорите оттук нататък ще бъдат много по-сложни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
32
 
13
 
! Отговори
Учител преди 2 месеца
Всеки ден уча децата ви да мразят режима на Путин, партия Възраждане и да обичат запада.
87
17
 
8
 
! Отговори
Хунка преди 2 месеца
До Споко-----Хитлер измете руснаците до Москва, и добре че бяха англосаксите, днес руснаците да не карат мерцедеси и бмв-та
86
4
 
40
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 2 месеца
Допреди месец се говореше колко добре окопани са в Авдеева украинците и как няма да загубят града. След като руснаците го превзеха при това без много усилия, медиите почнаха да говорят колко слабо защитен бил града
85
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според мен, пирова победа няма да има за никой. Светът преди две годни се раздели на две - такива които ще следват западния модел на демокрация и останалите.
84
16
 
1
 
! Отговори
Хунка преди 2 месеца
До Анонимен-------защото съотношението на загубите беше 1:7 и укрите това ги устройва.
83
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
от форума на Дойче веле - преди 19 часаТе загубиха стратегически "незначителния град", дори той беше незначителен, след като беше превзет от руснаците, най-вече защото руснаците са *** и няма да използват супер укрепен град като допълнителна база за операции. Още по-смешното е, че "експертите" казваха, че украинците убиват 13 руснаци за всеки изгубен войник, но трябваше да отстъпят, защото руснаците бяха с предимство 5 към 1. Което, ако не сте западен експерт и имате минимални познания по математика, бихте разбрали, че всички руснаци ще умрат, атакувайки града, преди половината от украи
82
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом Авдеевка е била толкова разнебитена, защо тогава укрите до последно я бранеха с цената на хиляди загинали на ден?
81
7
 
42
 
! Отговори
Споко преди 2 месеца
Абе, хора...трябва ли да минат 2 години и хиляди жертви, че да е ясно: НЯМА КАК Украйна да победи!!! То Хитлер влиза в СССР с 3 милиона армия, въоръжена до зъби, стои 2 години и го измитат до Берлин... Кво ги вярвате тия глупости... Те в Украйна да се молят да не стигнат руснаците до Полша, че тогава.... Това е цирк и цинизъм! И ние естествено пак на страната на битите.... Толкова ли не четете история и не виждате истината!!!
80
2
 
12
 
! Отговори
А ТАГАРЕНКОВ преди 2 месеца
КАКВО МИСЛИ ПО ВЪПРОСА
79
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До 777131 Хорица погледнете състава на Черноморкия флот във Википедия. И това е остаряла информация. В списъка реално не са включени патрулни катери.
78
3
 
12
 
! Отговори
експерт преди 2 месеца
До ШишоСАЩ не воюва с Русия,а изтощава Русия за сметка на Украйна !САЩ нямат жертви и харчат минимални за тях средства !
77
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То тя Мариинка е превзета още миналата седмица.
76
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо България помага на фашистка държава като Украйна, а не помага на Русия, която ни е освободила?Успех на руската армия!
75
17
 
3
 
! Отговори
777131 преди 2 месеца
Егоистично е, но проблемът с Донбас не засяга България. Това което засяга България и може да навреди зверски е Черно море. Докато украйна с помощта на ингилизите прави пумпал от черноморския флот всичко е горе-долу под контрол. Неприятно ще бъде ако тръгнат пак към Николаев и Одеса , в този случай Молдова и Приднестровието идват наред и ако наистина американците не се задействат е възможно наистина СССР да се възстанови, но този път със столица Виена примерно. По-лошо ще е ако тук минава фронт
74
7
 
39
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
След предстоящото ново контранастъпление ,Уссрайна ще отстъпи на нови по-добри позиции ,западно от Лвов.Наркоармията на Зельо ,подкрепена от келявото НАТО и непобедимата краварска армия се подготвят усилено за предстоящите победи.
73
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пет лъча, които щели да отидат към Маринка ... Нонсенс. Защо към, след като Маринка от миналата година е под руски контрол? Керемидчийска логика.
72
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това което е написано в статията го написаха едно към едно както беше при бахмут. 1г люти битки и накрая ами то всъщност за украйна това място нищо не значи. Очаквам да прочета същата статия като преминат през Киев - ами то тоя град така или иначе не представлява никакъв интерес за Украйна така че важното е зелю да смуче кинти от ЕС
71
3
 
30
 
! Отговори
неразбрал преди 2 месеца
Къде са елитните укропски части ,обучени от страхотните натовски инструктори?След 2 години обучение ,колко от тези 100-150 000 фашаги има на фронта?Да не би всичките да са утилизирани от руските доброволци и обикновени затворници?
70
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За България лошо говори фактът, че такива Керемиди са заемали пост бивш зам.-министър на външните работи. Калпави експертизи и амализи.
69
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Загубиха войната и сега се чудят как да признаят .Започнаха вече такива статии