Руската тактика: Офанзива в пет лъча, които се събират в Маринка

Разширяването на фронта се очаква да омаломощи украинската армия
20 фев 2024 10:25, Петър Бойчев
144
Руската тактика: Офанзива в пет лъча, които се събират в Маринка
Снимка БГНЕС

Превземането на Авдеевка е много важен сигнал, тъй като след няколко седмици предстоят изборите в Русия. Путин се нуждаеше неистово от победа, която да обяви на своите сънародници. И даже град, който е напълно разрушен и в момента не представлява някаква сериозна крепост на украинската армия, той го превръща в историческа победа на Руската армия. Това коментира за Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него руската офанзива ще се разпространи в пет лъча.

"Пет лъча, които ще отидат към Маринка, към границата между Донецк и Луганск. Идеята на руското командване е колкото може по-бързо да се достигне до границите на провъзгласилите се три републики, които все още не са 100% под руски контрол. Но разтягайки нападението в пет лъча, имайки предвид численото превъзходство на руската армия, се разширява фронтът, което прави защитата му от украинска страна много по-трудна".

По думите му следващите месеци ще бъдат жизненоважни.

"Според мен краткосрочната цел на Русия е завладяване изцяло на териториите на провъзгласилите се републики и задържане на тези територии. Съмнявам се, че те ще продължат навътре в дълбочина, на запад в Украйна. По-скоро, завладявайки тези територии, окопавайки се и защитавай ги, ще да направят бъдещите преговори с изключването на тези територии незаобиколим фактор. Т.е. превземайки тези републики, те категорично вече ще се водят за руска територия и преговорите оттук нататък ще бъдат много по-сложни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалките безполезни форумни уркофили мачкат ли мачкат Русия....... Вече 2 години!
67
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Провъзгласилите се републики... Тя цяла Украйна е провъзгласила се и скоро ще се върне у дома. Две мнения няма.
66
2
 
19
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
В пералните и хладилниците на укробандеровците било пълно с чипове , камери и оптика.Най-правилно е тогава цялата битова техника да бъде евакуирана към натовските бази.И без това Оссрайната трябва и ще бъде приключена.Колкото по-скоро ,толкова повече от нашите БТРи ще си останат у нас , и спокойно можем да ги продадем за десетки милиони в Африка.
65
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България няма да се оправи , докато ни инсталират политици от запада , плащат им за да грабят всичко от държавата ни .
64
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Винаги с Русия . Народа ще го покаже на 3 ти Март .
63
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Това е много важен укрепрайон, който трябва да бъде взет под пълен контрол за успешен щурм на Белогоровка и Григоровка. В самата Белогоровка се водят боеве в източните покрайнини. Няма придвижване за ВС на РФ.
62
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Лиман и Северски направления. В Лиманското направление руските бойци се консолидират на предварително заети позиции край Ямполовка и Терн и прочистват съседните територии от зомбита. От руска страна се прехвърлят резерви за подновяване на настъпателните операции. В посока Северски продължават боевете при Белогоровка. Съобщава се, че руските войници в момента обработват позициите на зомбитата в пясъчната кариера с помощта на ТОС.
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лицемерните западняци унищожиха бели хора ,православни,грамотни възпитани. Говоря и от двете страни . Кога ще осъзнаят , че това е манипулация .Запада е пропадналия свят , само погледнете какви хора слагат за президенти .Цивилизованите хора не са на запад . Само едно предимство имаха до сега , осигуряваха висок стандарт на населението , но това ще се промени с тези дългове . На нас ни направиха цветна революция и ние не знаещи нищо им се вързахме .Оглозгаха ни
60
3
 
10
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Освен това руските бойци настъпват към селището от север. В източните покрайнини на Иваново се водят ожесточени боеве, резултатите от които засега са неизвестни.
59
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Артемовско направление. В района на Богдановка ВС на РФ успяха да се придвижат малко напред, но е твърде рано да се говори за освобождаване на селището. Зомбитата на киевският наркокартел се съпротивляват упорито вече много седмици. Продължава системното настъпление на ВС на РФ към Часов Яр. Самото селище е все още доста далече и преди щурма е необходимо да се изчистят Богдановка и Ивановское, но все пак ВС на РФ постепенно се приближават към главната цел в тази посока. Съобщава се, че ВС на РФ щурмуват Ивановское (Красное) от изток.
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Южнодонецко направление. На изток от Угледарския сектор продължава щурмът на Новомихайловка. ВС на РФ консолидират наскоро заетите позиции на североизток и продължават да се опитват да пробият към центъра на населеното място от изток и югоизток. Придвижването е много трудно. Победа! Съобщава се, че бойци на ВС на РФ са успели да пробият отбраната на зомбитата северно от Новомихайловка и да влязат в село Победа. Части на руската армия са заели няколко къщи и продължават да изтласкват зомбакнацистишена от селото. Победата ще бъде руска!
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Направление Запорожие. Продължават ожесточени и кръвопролитни боеве в Ореховския сектор. Съобщава се, че руските бойци все пак са успели да достигнат западните покрайнини и центъра на селото, където в момента се водят боевете. Самото селище е изтрито от лицето на земята, руснаците изтласкват зомбитата от позициите им. Северозападно от Вербовое, ВС на РФ също атакуват. Те успяват да заемат няколко укрепрайона. Зомбакнацистишена прехвърля допълнителни резерви в Ореховския участък, за да спре настъплението на ВС на РФ и да не загуби позициите, заети по време на контранаступа.
56
17
 
7
 
! Отговори
Шишо преди 2 месеца
Случващото се в Украйна е само част от войната между Русия и САЩ. Както и да завърши "специалната военна операция" на другаря Путин нищо добро не очаква Русия. Китай са в изчаквателна позиция. Русия е в капан.
55
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За Украйна има един полезен ход- пълно прогонване на рускофашисткия агресор от украинска земя и сядане на масата за преговори. путин и олигарсите които го подкрепят в тази братоубийствена война да бъдат съдени от народен съд!
54
3
 
13
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 2 месеца
До60.Преговори за да се спаси Украйна.Но Вова няма да прави компромиси.Ако иска Украйна да съществува като държава трябва да се откаже от цяла Източна Украйна и от достъп до морето.Това са стари руски територии.Само тогава Вова може да разреши съществуването на една малка Украйна до полската граница.
53
2
 
13
 
! Отговори
До каква преди 2 месеца
Прав си, проблема при дълга война е че обучените войници дават фира за има няма година, след това идва вълна новобранци дето не знаят да работят с модерните оръжия, айде страните руски системи са относително прости, но западните са сложни и са планирани за работа с добре обучен персонал
52
5
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
За Украйна има един полезен ход, ако иска да просъществува като държава. Незабавно сядане на масата за преговори с Русия и осъзнаването на факта, че с руснаците са един народ. Съответно тези, които за лична изгода с години ги нацифицираха срещу Русия и насаждаха омраза, да бъдат съдени от народен съд.
51
3
 
20
 
! Отговори
Каква преди 2 месеца
украинска армия!?! Те от разбитите си обучени части едва комплектоват нова бригада и тя веднага дава фира. Мобилизираните можеш да ги научиш да стрелят с АК за 5 минути, но колко време ще им трябва за да се обучат за работа с артилерийски системи примерно. Милион нови да намерят, ще им трябва поне година да ги превърнат в що-годе читави войници. Въпроса вече не е в помощите, а в липсата на подготвени за този тип война хора.
50
7
 
13
 
! Отговори
Сармат преди 2 месеца
До абеОт Украйна ще останат само митове и легенди. А имаха всичко - и територии и индустрия и богатсво!
49
2
 
6
 
! Отговори
До лукчо преди 2 месеца
Не знам колко си мислиш че изминава един танк на ден, но капацитета на резервоара на съвременен танк е 400-500 км, айбрамс примерно е ламя дето върви с всякакво гориво, но американците го пълнят с керосин, та логистиката е важна