Руската тактика: Офанзива в пет лъча, които се събират в Маринка

Разширяването на фронта се очаква да омаломощи украинската армия
20 фев 2024 10:25, Петър Бойчев
144
Руската тактика: Офанзива в пет лъча, които се събират в Маринка
Снимка БГНЕС

Превземането на Авдеевка е много важен сигнал, тъй като след няколко седмици предстоят изборите в Русия. Путин се нуждаеше неистово от победа, която да обяви на своите сънародници. И даже град, който е напълно разрушен и в момента не представлява някаква сериозна крепост на украинската армия, той го превръща в историческа победа на Руската армия. Това коментира за Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него руската офанзива ще се разпространи в пет лъча.

"Пет лъча, които ще отидат към Маринка, към границата между Донецк и Луганск. Идеята на руското командване е колкото може по-бързо да се достигне до границите на провъзгласилите се три републики, които все още не са 100% под руски контрол. Но разтягайки нападението в пет лъча, имайки предвид численото превъзходство на руската армия, се разширява фронтът, което прави защитата му от украинска страна много по-трудна".

По думите му следващите месеци ще бъдат жизненоважни.

"Според мен краткосрочната цел на Русия е завладяване изцяло на териториите на провъзгласилите се републики и задържане на тези територии. Съмнявам се, че те ще продължат навътре в дълбочина, на запад в Украйна. По-скоро, завладявайки тези територии, окопавайки се и защитавай ги, ще да направят бъдещите преговори с изключването на тези територии незаобиколим фактор. Т.е. превземайки тези републики, те категорично вече ще се водят за руска територия и преговорите оттук нататък ще бъдат много по-сложни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Дедо 32. Вероятно и слънцето ше започне да изгрява от запад и луните ще станат две или Марс ше прескочи Венера а Сатурн ще иде в друга галактика.
27
23
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Русия няма да спре ,докато заедно с Турция не направят Черно Море тяхно вътрешно . Вероятно Русия ще анексира българското крайбрежие ,а Турция грузинското.
26
3
 
22
 
! Отговори
СВО преди 2 месеца
Не е за превземане на таритория толко колкото да унищожаване на украинската армия!
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оттам нататъка пак ще остане въпроса остатъците от Украйна да не влизат в НАТО в противен случй и остатъци няма да останат.
24
3
 
24
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Всъщност, точно вчера слушах коментари по повод докъде мислят да навлязат руснаците. Някакъв от Донецк или Луганск в интервю каза, че смята след навлизане 150-200 км отвъд границата на ДНР , за се водят мирни преговори. Друг каза, че не е съгласен с това и че трябва да се стигне до край. Керемедчиев нещо се заблуждава. Русия ще спре минимум на 200 км от границите на ЛНР и ДНР. По-вероятно целта е пълна окупация на Украйна. Беше то време за мирни преговори, да се сърдят на ЦРУ и Джонсън.
23
2
 
30
 
! Отговори
До 25 преди 2 месеца
Не само финансово, Европа е демилитаризирана и няма оръжие! Някои държави като България и Дания са дали цялата си артилерия и ПВО на Украйна! Крият го!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Специалиста по всичко Керемедчията му се видяла трета самопровъзгласила се република от зор.
21
1
 
18
 
! Отговори
Уау офензива преди 2 месеца
С лопати и без ракети ( както повтаря Дейли мейл и BBC) !
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 12. А ти откъде знаеш населението на Украйна какви чувства има или няма ?
19
2
 
28
 
! Отговори
До Тоi преди 2 месеца
Няма как да направят териториални отстъпки без съгласието на САЩ, защото се оказва,че земята е тяхна. Преди няколко години Зеленски приема указ с който разрешава чужденци да закупуват украински поземлени имоти. Монсанто изкупува половината Донбас, Китай и Саудитска Арабия също купуват някаква част. Но като Китай се надява да се разбере с Русия след войната, САЩ знаят, че няма никакъв шанс да си запазят земята и ресурсите в нея, а те се оценяват на около $24 трилиона. Така че ще бъде бой до дупка
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радио Фокус коментира как гроздето било кисело ха ха ха ха ха
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бъдеща Украйна ще е около 50 км2 . Другото ще е част от Русия
16
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Една година слушах за някаква "контраофанзива" на Зеленски, целият "цивилизован свят" изпрати милиарди , но така и не чух да са превзели нещо. Сега се оказва, че ядат ако бой в пет направления. Някой ще ми обясни ли като обикновен данъкоплатец , къде, как и защо са изразходвани парите ми?
15
18
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
АБЕ, И " ПЕТОЛЪЧКАТА" НЕМА ДА ПОМОГНЕ НА ПУТИН ДО СЪСЕДНОТО СЕЛО....ХАХАХАААА.....УБЕДЕН СЪМ!
14
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От тая война руснаците войници в Украйна ,а в Русия останаха китайци и други . В България има повече руснаци от колкото в Москва, но не искат да се връщат
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
2 години слушаме, че руснаците не са мотивирани, не са екипирани, не с обучени и нямат боеприпаси....... Какво стана сега?!?
12
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин никога не е искал територии от блатата на Украйна. Само искаше да защити руснаците от Донецк и Луганск, безмилостно избивани от киевската неофашистка хунта в периода 2014-2022
11
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първоначално си помислих,че ще се събират 5 луча към Киев.А то било към съседното село.
10
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Победата е за Украина защото населението вече няма проруски чувства! Утвърди се украинската нация, която преди войната беше относителна!
9
2
 
31
 
! Отговори
Toi преди 2 месеца
Трябва мир , даже с цената на териториални отстъпки, Ира и запазване на живота е най-святото нещо. Територия няма никаква стойност, ако няма хора върху нея