Яхтени приключения и изживявания в Хърватска

Една седмица с приятели оставя спомени за цял живот
Обновена: 4 авг 2012 18:28 | 4 авг 2012 18:28,
25
Яхтени приключения и изживявания в Хърватска
Водице, Снимка: theyachtweek.com

Това приключение е наречено „Яхтената седмица" и предлага невероятни забавления като плаване с ветроходна яхта, регата, купон и всичко това на невероятно красиви и уникални места с кристално сини води и девствена природа.

Яхтите и катамараните, които се чартират за това време, побират от 4 до 10 човека и се движат заедно като една малка флотилия на купона. Можете да изберете между няколко дестинации: плаване в хърватски, италиански, карибски или гръцки води, но който и да е от маршрутите, ще се превърне в почивката на живота ви!

По време на плаването всеки ден е различен – ново пристанище или марина, нови забавления, нови срещи... А яхтата, която е вашият дом през тези дни, е едно малко бижу на умерения лукс, обслужвано от капитан и хостеса по ваш избор.

Тази инициатива започва в Хърватска и затова сме посветили тази статия на нейните прелести по двата предлагани маршрута. Това е една от най-красивите дестинации за плаване в Средиземноморието. Хърватска е уникална със соя климат, култура, природа и сравнително евтин живот, много малко страни в Европа могат да я конкурират.

Северният маршрут е страхотна комбинация от плаване, бесни купони и време за отпускане и почивка. Той минава през вълнуващи хърватки градове, малки рибарски селца, спиращи дъга водопади, закътани заливи и езера.

Плаването започва от Сибинек, който е един от най-младите и оживени хърватски крайбрежни градове. Посещават се нощни клубове, а две нощи от пътуването се прекарват сред природата на национални паркове и резервати. Кулминацията на седмицата е в Скрадин, където е организирано плажно парти под прекрасните водопади на река Крка. В последния ден от това приключение за всички яхти участници се провежда регата с награди и много изненади.

Южният маршрут също стартира от марина Кремик, минава през два невероятни хърватски града – Марина Каейтела и Сплит, след което поема епичното плаване към 4 изумително красиви острова за 7 дни. Центърът на приключението е в Хвар, известен с нощния си живот и щури купони, за бясното плажно парти, а регатата на финала на плаването ще позволи на всички моряци – опитни и начинаещи, да покажат какво са усвоили за плаването през тази 1 щура седмица.

Снимки от приключението  в сърцето на Хърватска можете да видите в  галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: яхтиХърватскарегата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Stone преди 11 години
Само камъни.Жестока жега.Не зная защо някой ще я посещава.Ако обичате каменисти баири подобре идете в Гърция.На мен ми хареса остров Патмос.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хм, сега като се замисля май се сещам, че бяхме говорили със собственика на фирмата дето дава лодките под наем. И на него на пристанището в Атина му беше доста евро нощувката, т.е. да си наеме място пък дали ще закара лодката си е негов проблем. Аз по-скоро говорех за пристанищата по малките островчета, там таксата, която ни искаха беше 2 евро.
22
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 11 години
В сен тропе плащам 1000 евро за нощувка в марината това е цена с брокер. Тук ми искат почти двойно, и нямат дори условия като shore power conection дори вода липсва понякога. Да не говорим че таксите им около марините са същите като тези в самата марина. Говорим за 35м уахта. Лодката не е моя, капитан съм на нея и честно казано стоя само защото зимата имам място в Кан. Тва ми е homeport. Тези тука нямат нищо общо с балканския манталитет. Мислят се за европейци, но са много далеко от истината.
21
2
 
1
 
! Отговори
downpour преди 11 години
tova e to zivot, a nie tuka v taia lainiana durzava ziveem kato skotove
20
10
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Ha haha na patriotite. Biah vav Harvatska predi 7 godini. Boobste ne moge da se sravniava s BG. Oste togava standarta im beshe 100 niva po-visok on nashia. Da vi imam patriotite....BG bila po-hubava. Otidete na plitvichkite ezera da vidite za kakvo stava vapros. Bil sam na mnogo mesta v Harvatska i porusheni kastichki nikade ne vidiah. Neverojatna dargava. Ako mogete da si pozvolite...otidete. Italia....srusheni kastichki tam mogesh da vidish kolkoto si iskash, no tiah si gi imame v BG...
19
0
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
не можеш да закотвиш за пренощуване където си искаш,само на пристан или на платен буй !
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая "статия" да не би да е писана от осмокласничка ?
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хърватите тази година направо са се ***..и ,цените на места са по високи от Италия .Пиша за района на Риека и то точно по морето .За една *** вечеря без много екстри 4 души платихме 130 евро .На плажа чадър за 17 евро ,тези помислиха ,че са Монако или Сент Тропе .Средните им заплати са на ниво България а цените на ниво Франция .
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както повечето привърженици на яхтинга, мога само да повтвърдя - невроятно изживяване на разумна цена - около 500 - 600 евро. Ако някой от Вас е капитан - около 400 - 500. Островите около хърватска не са много забележителни, но крайбрежните градове и резервата Крка си струват. Най-якото e, че можете да закотвите където и да е и да се гмуркате до насита. Изживяването е много по-богато и забавно от една седмица на хотел ...
15
7
 
18
 
! Отговори
voodoo преди 11 години
Даже има и виц за Хърватска.Дошла една яхта на някакъв шейх до брега.Веднага фирми тръгнали да го канят и да предлагат услуги.Шейха ги попитал - Има ли къде да изхарча 3-4 мил.долара за 2-3 часа.Хърватите смятали мислили и казали че няма.-Тогава защо да слизам на брега.А тук в БГ само Костов да го срещне и шейха е олекнал с поне милион,за фондацията на жена му.
14
19
 
13
 
! Отговори
voodoo преди 11 години
Пълна порнография е това Хърватска.Какво виждаме на снимките.Едни голи чукари,дето им викат природа и села с порутени къщички.То не е ли да спреш на плажа а там като войници наредени 5-6 реда по 10 етажа хотели.Кръчми,пияни и дрогирани да лежат из градинките.Чалга от всякъде,ех живот.А те природа.Имало е природа при динозаврите,но това време отмина.Че те и мутри нямат като хората.
13
0
 
9
 
! Отговори
до Mate преди 11 години
И в Гърция имаше такава такса, 2 евро мисля, че беше. Членове на екипажа, които са ходили предишни години казаха, че за първи път има такава такса. А иначе удоволствието поне на мен ми струваше 1200-1300 лв за 10 дни - пътни, наем на лодката, храна и алкохол (от България). Бяхме си купили храна и готвехме на яхтата през деня, а вечерта се ходеше по таверни. За да се нахраниш в таверна ти трябват около 20 евро, грубо, зависи какво ще консумираш.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мога да потвърдя информацията на 11. От 4 години ходя с приятели в Гърция и Хърватска на яхта и една седмица общо ми излиза около 1100-1200 лева. РЕално толкова би платил ако отседне човек в един средно добър хотел с полупансион на морето..Пътуването с яхта е несравнимо с удоволствие, спрямо отсядането в един хотел! С яхта имате възможност да посетите необитаеми острови и абсолютно безлюдни плажове, а удоволствието,когато вятърът надуе платната е незабравимо!
11
6
 
6
 
! Отговори
do 8 преди 11 години
Трябва да си много куха лейка за да сравняваш пътуване до родното море, с яхтинг пътеществие из острови в Хърватска :).Статията си е рекламна и платена, а че е неуместна и неудачна за нашите стандарти е ясно.Пък, че не и е мястото в новинарски сайт е още по ясно. Вие си плюйте, но гледам лайковете на номер 1 са достатъчно.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1, пътуването с яхта изобщо не е въпрос на много пари! 1 седмица излиза средно 400-500 евро на човек плюс храната или 60-70 евро на ден. Такава ваканция реално би могъл да си позволи всеки българин, който получава 700-800 лева заплата, а такива хора не са малко!
9
4
 
9
 
! Отговори
Боцко преди 11 години
Ей честно да ви кажа, братя и сестри, радвам се че повечето го наплюха 1.Това означава че неудачниците (да не кажа направо смотаняците и комплексарите) като него намаляват. А това означава че има бъдеще за БГ.
8
6
 
12
 
! Отговори
продължение преди 11 години
...като завършите някакво образование и цял живот държавата да ви дундурка - да ви намира работа, винаги сигурна заплата и т.н. ама тея времена отдавна минаха.Трябва работа и акъл, не оплакване.
7
5
 
25
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
"Хората няма какво да ядат, а тъпите журналисти ни пускат реклами за яхтени приключения из островчетата. "Ама виж пари за почивка на морето и бензин имат - пътя за Бургас задръстен от коли.Изобщо винаги съм се възхищавал на способността на българина да се оплаква. Като не ти плащат достатъчно - сменяш работата. Като няма с какво да я смениш - пътя и в чужбина. Реването по форумите няма да помогне. Разбирам, че сте свикнали
6
2
 
12
 
! Отговори
Mate преди 11 години
От три месеца съм тук и наистина не мога да кажа че не е красиво, но от определението което номер 3 дава едва ли има по-точно. Колкото и да е красива, бг е по- красива. А на днес бг следващия път проучете по- добре, защото тези лешояди хърватите, убиват яхтинга много сериозно. От лакомия с всяка измината година лодките само намаляват и намаляват . Такаче не съм сигурен че е предпочитана дестинация. Нито във франция нито в италия са ме таксували за това че си на котва в близост до някоя марина.
5
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямат пари, тия дето не могат да работят. Който може - научава език и заминава в чужбина. Единствено пенсионерите, децата и инвалидите могат да се оплакват. Останалите - един шут в *** и марш на работа!