Късче история за продан

Готвят за продажва островчето Флат Холм в Уелс
8 фев 2013 13:25,
2
Късче история за продан
Снимка: dxing.at-communication.com

Докато на много места по света икономическата обстановка налага съкращения на работни места, увеличаване на данъците и т.н. Съветът на Кардиф (Уелс) е готов да продаде част от своята историческа земя.

Тези дни стана ясно, че сериозно се обмисля вероятността островът Флат Холм, който през годините е бил дом на монаси, викинги, викторианци и войници от Втората световна война, да бъде продаден на частно лице.

До момента късчето земя е било под държавно ръководство, като се е използвало за туристическа атракция. Лодката, която отвежда туристите до мястото обаче, вече е продадена и участниците в управляващия съвет на Кардиф са убедени, че не си струва да се плащат толкова пари за поддръжката на обектите на територията на острова, защото не се възвръщат от туристически приходи.

Островът се намира на Бристълския канал на около 6-7 км от Уелския бряг. Той е дълъг малко повече от половин километър и е известен като мястото, където телекомуникационната компания "Marconi" е направила първото си радио предаване през открити води.

През миналия век мястото е било използвано и от военните като инфекциозна болница за моряците, пристигащи в доковете на Кардиф с холера.

Специален сайт, посветен на самотния остров, пише, че в него има разнообразна флора и фауна. Там се намират и исторически сгради, сред които фар – построен през 1737 г. , военната болница, стари оръжия и радио станция. В сайта пише, че островът е местен резерват и защитена зона, на територията на която има редки растения.

Вижте снимките на острова в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
Предполагам нещо кафяво продукт на др*с бг
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е "продажва"?