Странният град Фарафра в Египет

Той се намира в близост до Бялата пустиня
17 юни 2014 08:05, Мария Дуковска
2
Странният град Фарафра в Египет
Снимка: raredelights.com

Ако сте планирали пътуване до Египет в скоро време, но не знаете на кои забележителности (изключваме пирамидите в Гиза) да обърнете по-специално внимание, то защо да не включите в списъка си забележителния град Фарафра? Той се намира в непосредствена близост до Бялата пустиня (по-точно на 45 километра) и впечатлява най вече с красивите си, лунни пейзажи. Столицата Кайро е на 570 километра.

Градът, както споменахме, е близо до националния парк на Египет, наречен "White Desert", който също представлява една от основните туристически забележителности в района, заедно с езерото на "El-Mufid" и горещите извори в "Bir Sitta".

Варовиковите склани образования във Фарафра се са създадени от пясъчните бури, които се срещат в района. Други скални образувания разполагат с впечатляващи прояви на цвят, вариращи от снежно-бяло до кремаво и кафяво.

Друга важна атракция в района на Фарафра е "Оазисът", в който можете да видите красиви палмови дървета, както и кайсия, маслина, рожков и цитрусови дървета, като всички те са препитание за семействата, които живеят в района.

Освен това във въпросния оазис има над 100 естествени кладенци, много от които са важни туристически атракции, защото могат да бъдат използвани за плуване.

Вижте снимките на града в галерията на Tialoto.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: екскурзиякурортЕгипет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Ай мерси не ми се плува в кладенец с бедуини ! А пингвините свалят ли си бурките като се къпят ?