Две секунди, три пъти "Горе ръцете" и стрелба

Появи се видео с полицая, който застреля 12-годишно момче в САЩ
Обновена: 27 ное 2014 14:30 | 27 ное 2014 10:40, Елка Василева
127
Две секунди, три пъти "Горе ръцете" и стрелба
Снимка: Reuters

Полицаят, който смъртоносно простреля в Кливлънд, САЩ в парк 12-годишно момче, което било с пистолет играчка, е стрелял секунда и половина до две, след като е спрял с патрулката, съобщи полицията. През тези няколко мига той три пъти е заповядал на момчето да вдигне ръце, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията.

Градските власти показаха запис от камера за сигурност, запечатал стрелбата срещу Тамир Райс, който, както се оказа, е носел пневматичен пистолет, който стреля с пластмасови топчета.

На записа, който е без звук и е малко накъсан, се вижда дете, което изглежда скучае, само е в парка, разхожда се и от време на време протяга дясната си ръка, в която изглежда държи пистолет, говори по мобилен телефон, седи на маса за пикник.

Още по темата

След стрелбата се оказа, че пистолетът не е истински. Той е бил обаче без яркооранжевия накрайник, който обикновено се слага на такива оръжия, за да се покаже, че не са истински.

Полицията пристигнала, след като на спешния телефон 911 било получено обаждане, че в парка има човек, който насочва срещу хората оръжие, "което вероятно не е имитация".

Съобщено бе и кой е полицаят, който е стрелял – Тимъти Лоумън, на 26 години, започнал работа в полицията през март.

Другият полицай, който по време на инцидента, не излиза от патрулката, е работел в полицията на Кливланд от 2008 г. И двамата са в отпуск, докато бъде взето решение дали да бъдат подведени под отговорност.

Учудващото в показаното видео е бързината, с която е открита стрелбата, отбелязва Асошиейтед прес. Вижда се, че Тамир седи на маса за пикник в беседка. Той се изправя, в кадъра отдясно се появява полицейска кола и спира на тревата, само на няколко метра от Тамир. Отваря се дясната предна врата и Лоумън стреля, преди другият полицай да е успял да стане от мястото на шофьора.

Според заместник-шефа на полицията Тамир е бил на по-малко от три метра от полицая, когато той е стрелял. Намирал се наблизо агент на ФБР е пристигнал минути по-късно на мястото и се е оказал първа помощ на Тамир. Три минути по-късно дошли и парамедиците. Тамир почина по-късно в болница.
 

/БТА/

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: стрелбаСАЩКливланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
И аз предлагам тъй да е у нас (тези който защитаат полицията в сащ)като му се стори на полицията ,че му застрашаваш живота с нож ,пистолет ,газов балон , бухалка .....да се стреля на месце .Полицията има голями права в сащ,защото там престъпноста е голяма и ако не се защитава полицията то ще бъде анархия -затова е и полицейска държава и в името на нац сигурноста могат да си правят всичко това което се показва по филмите че не могат .
22
4
 
20
 
! Отговори
Толераст преди 9 години
Въобще не са го застреляли като куче...По скоро като мръсно коте! Абе като гадно негро!
21
3
 
35
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
Сегашните пистолети-играчки не са като едновремешните които си личаха от далеч а са абсолютно точни копия на истинските и от няколко метра никой не може да каже дали са играчка или бойни пистолети.След като е липсвала сигналната оранжева втулка отпред на цевта,то как полицаят да разбере,че е играчка?След като това момче е насочвало пистолета към хора и те са повикали полиция,след като го е насочило и към полицая,то какво очаквате той да направи?!Лошо възпитание и ниска култура-това е проблема...
20
1
 
15
 
! Отговори
Astarot преди 9 години
@7Това е друг случай. Случаят, заради който се вдигнаха безредиците е този, за който ти говориш. Там става дума за 18-годишен.Това тук е обикновено глупаво ***, което не може да събере 2 и 2. И да си направи сметката, че ако се разхожда с пистолет играчка и го насочва към хората, рано или късно ще сгази лука.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо забравяте, в Америка правото на оръжие е разрешено за всеки който няма регистрация в полицията. И нещо важно, всяка седмица в Америка загива по един полицай който се е доверил на Правата на заподозрения. Когато загине полицай, най-често от ръката на ***, няма протести. Видяхте ли записа когато Браун, идър и як, взима стока от магазина и нагло блъска собственика и не плаща и излиза. След това удря полицай и бива резонно застрелян. И протестиращите грабят безнаказано ...защо?
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въобще не са го застреляли като куче. Полицаят стреля един път за да го неутрализира. Извинявай много, но аз знам за хора, които са били многократно прострелвани и то не с 1 куршум и си ходят живи и здрави. Както каза някой по-долу - куршумът е попаднал на кофти място.
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А полицая може би е убил един бъдещ свой колега !
16
1
 
22
 
! Отговори
breh преди 9 години
не ми дреме за тия да се избиват , мен друго ми направи впечатление от статията " Три минути по-късно дошли и парамедиците " на нашата родна бърза помощ щеше да им е нужна поне 30 мин. Дори тука да те прострелят в крака пак ще си пътник от кръво загуба до като се домъкнат
15
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американската полиция е желязна, просто няма какво да се спори. Някакъв ненормалник сумати време размахва пистолет, насочва го към хора и си мисли, че полицайте ще му цепят басма. Ако наистина имаше намерението да стреля по тях, докато слязат щяха да бъдат и двамата убити, затова единия действа адекватно и го простреля 1 път. В такава ситуация няма време да гледа къде го цели, гледа просто да не в главата. Полицаят със сигурност не е искал да го убие, просто куршумът е попаднал на кофти място...
14
3
 
14
 
! Отговори
Хм! преди 9 години
Кофти случай! От видеото какво се вижда:- полицая може би правилно стреля, защото детето видимо посяга с пистолета- поради изненадващото пристигане на колата, детето едва ли е разбрало какво става- грешката на полицаите е, че се опитали да го изненадат и са се приближили прекалено много и изневиделицаИзвод: Няма смисъл полицаите да се правят на рамбовци, защото винаги може да се получи някакво такова недоразумение! Ако този беше някой луд с истински пищов, можеше да убие някой от полицаите!
13
2
 
15
 
! Отговори
фсб преди 9 години
До Анонименда играл съм с пистолет, но края на 80те, началото на 90те и то в БГ, а не в САЩ, има малка разлика. Освен това съм го насочвал към другите деца, с които очевидно сме си играли, а не към случайни минувачи...
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тук руска му работа !
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде бе къде се покриха платените от Сорос продажници-шефа на хелзинския комитет Красимир Кънев,оня плондир Огнян Минчев и доносника Иво Инджев да коментират случващото се в САЩ и да им видим мнението ,,,Крият се като напикани мишки ,защото трябва да си признаят ,че нео-либералния глобалистки модел се провали тотално,както в САЩ,така и по целия свят. Идва времето на изпитания в историята еднонационален държавен модел на свободни и независими суверенни държави,които си съртрудничат помежду си
10
1
 
12
 
! Отговори
fsb преди 9 години
тея па идиотчета, като знаят, че могат да ги гръмнат по всяко време, за чий продължават да носят играчки на обществени места се чудя, с това шега не бива
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малииии, тези полицаи са за доживотен затвор !
8
3
 
22
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
.............. Къде е ХАмериканският еквивалент на Българския Хелзинкски Комитет?!?!......... Нещо ни ги чувам......... ни ги виждам............ :) ;) :) "Демокрация" , а?!?!............. Такива "Соросидни изчадия" като БХК , могат да виреят само в "КОЛОНИАЛИЗИРАНИ" подобия на Държавици...... Като нас........ Като Украйна....... и още доста из цял свят! :(((((..........
7
10
 
20
 
! Отговори
Марчо преди 9 години
Мисля, че няма за какво да обвиняват полицията.
6
3
 
27
 
! Отговори
123 преди 9 години
Вижда се как заплашва с пистолет хората по улулицата. Потенциален убиец ! Е, беше.....Там действат , не като при нас. Ако се случи това в България е някой луд избие 4-5 минувача , по правило щяха да му дадат 2-3 години условно и това е.
5
0
 
12
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Тамир...В Париж малките арабчета се разхождат само с пластмасови автоматични оръжия... засега, явно не е само местна мода.
4
6
 
30
 
! Отговори
bros преди 9 години
Сори, ама от видеото ясно се вижда, че тоя средноазиатскки тъпир е стреснал бая хора. Аз да бях, хеле пък с деца, бих го застрелял без да ми мигне окото!!!