САЩ искат истинско разследване на убийството на Немцов

Кери: Нашето разузнаване не знае кой стои зад смъртта на политика
Обновена: 1 мар 2015 19:11 | 1 мар 2015 19:06,
340
САЩ искат истинско разследване на убийството на Немцов
Снимка: архив Reuters

САЩ биха желали да видят "цялостно, прозрачно и истинско" разследване на убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов. Това заяви държавният секретар Джон Кери, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
По думите му американското разузнаване не знае кой стои зад смъртта на Немцов. Важното обаче е, че трябва да има пълно, прозрачно и истинско разследване, не просто кой физически е изстрелял куршумите, а кой може да е поръчал или наредил това или стои зад него, заяви Кери през Ей Би Си.

По-рано днес руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

В същото време украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
8
 
! Отговори
заслужено наказание! преди 9 години
В цял свят предателите заслужават само едно-куршум! И така ги наказват в целия цивилизован свят. Не само в Русия. Получил е каквото е заслужил и каквото си е търсел. Защо продава родната си страна на Америка за един пробит долар?
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SashoНавремето американския лейтенат Коли изби жените и старците на цяло виетнамски село Сонг Ми и сетне американците го помилваха, не лежа в затвора за масовото убийство. А над Виетнам янките разпръснаха диоксин, от който до днес се раждат увредениу деца без ръце и крака във Виетнам. Над градовете на Виетнам са хвърлени повече бомби отколкото са използвани през Втората световна война общо!
124
3
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
А РУСКИЯ ОТ ВОЕННАТА БАЗА КОЙТО УБИ 6 ЧЛЕННО АРМЕНСКО СЕМЕЙСТВО(ОТ ТЯХ 2 ДЕЦА) ДА НЕ БИ АРМЕНСКИ СЪД ДА ГО СЪДИ???
123
0
 
7
 
! Отговори
да бе,да преди 9 години
Русия пък може да поиска истинско разследване за убийствата на Джон и Робърт кенеди и Мартин Лутър Кинг. Защото разследването на убийствата им нарочно беше заметено под килима. Точно пък янките да държат сметка за убийства след като всеки ден се стреля в Америка? А техните убийства кой да разследва сериозно. Крадецът вика "Дръжте крадеца!"
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кери: Нашето разузнаване не знае кой стои зад смъртта на политика"...Ами за какво плащате на вашите разузнавачи?Знаете коя е оножданата от Немцов девойка,а не знаете кой и защо го е убил!Ако имате проблеми -платете на С.Дянков и ЦвЦв- те ще ви кажат...Единия явно има достъп до Путин - публично се закани да го шляпка, а другия си има специални камиони за подслушване и наблюдения...Проблемът е само да се измисли "име" на акцията...
121
2
 
8
 
! Отговори
САРУМАН преди 9 години
Хич не го съжалявам тоя Немцов! Самия факт че е онождал мацка на половината му възраст, ясно показва къв манталитет е имал!!!! Мискинин е бил. Точка. Слава богу повече няма да чуваме за него. Всяко чудо за три дни!!!
120
2
 
6
 
! Отговори
МЯНГАЛИЗАТОРА преди 9 години
Хаха. Атомна бомба по Раша от САЩ! Някой май гледа много филми и то от тия йовтините. Хаха. То ако ставаше така. Пийте си апчетата бе ребята!;))))
119
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 9 години
Оди сей нищо не разбира от политика - да почен да коментира футбол. Там каквото и да на.пише все ще е поне валко верно. Нищо не може да спре Оди сей да обича Обама.
118
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Седя и гледам колко *** народ е останал в тази държава .... да живее Русия .... България да мре хаха *** *** сте .... да хвърлят една атомна бомба американците в любимата вИ рУСИЯ и са е**** * **** !
117
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 9 години
България държи да се разбере - Кой уби Кенеди? Държим да се проведе незавсимо разследване . цялостно , прозрачно и истинско защото все повече ни се набива на очи че в Америка се нарушават правата на човека, демокрацията е окупирана от олигархични структури и САЩ трябва да бъдат изключени от ООН.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз пък искам да знам какво стана с Боинга дето падна "случайно" в Украйна....нали имаха големи доказателства...а де?
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви ли неща ще е казал Едуард Сноудън на руснаците че хАмерика започна такава офанзива срещу тях...интересно интересно
114
2
 
3
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 9 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца!"
113
0
 
16
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Кери, гледайте си вашата ***.Кой съсипа Ирак, хванахте ли го, осъдихте ли хората виновни за съсипването на Ирак?Гръмнали един женкар със скъпа *** в Москва, веднага ревете.Ми тая 23 годишна манекенка сигурно си има разни мутри за любовници, а Немцов ги е изнервил.
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
143.Живея във Phoenix , Arizona !
111
7
 
0
 
! Отговори
От Сащ преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВШокирани сме от твоите "разкрития", започваме объщане на доларите в рубли и юани :)
110
0
 
2
 
! Отговори
за 166 преди 9 години
Правилно си схванал политиката на сайта. Ама има едни ***, не искат и не искат да заобичат като кръвни братя онзи народ, съставен от планетарния подбор "джентълмени на късмета".
109
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ помогна на Европа след ВСВ, сега е ред ние да помогнем да САЩ. САЩ може да обезценят долара за да платят дълговете си, но това ше срине световната икономика, ще доведе до война. За да се избегне тази касапница трябва 500те милиарда оборот между ЕС и Русия да се пренасочат към САЩ. Това може да не е изгодно за ЕС и Русия, но запазването на мира иска жертви. Украйна изигра ролята си и повече не ни интересува, сега трябва да подкрепим Транслатлантическото Търговско Споразумение.
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я чакай, че какъв е Немцов на янките, че искат разследване? Поданик? Техен човек?
107
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка ще прастанат скоро да се разплащат с долари. Така те искат да нанесат коварен удар върху нашите братя освободители американците които ни осовободиха от 5 десетилетно руско робство. Затова страните от източна Европа и най-вече България трябва да увеличим разходите за въоражаване. Така ще покрепим нашите братя американците и военната им индустрия в съвместната ни борба срещу общия ни враг Русия.