САЩ не водели политика за изолация на Русия

Имали разногласия, но търсят и подход да изгладят отношенията
Обновена: 15 дек 2015 22:12 | 15 дек 2015 22:07, Камелия Цветанова
68
САЩ не водели политика за изолация на Русия
Снимка: Reuters

САЩ не се стремят да изолират Русия. В това увери американският държавен секретар Джон Кери след среща в Кремъл с руския президент Владимир Путин, предаде БТА като се позова на ТАСС.

Още по темата
Разговорът продължи повече от три часа. В него участваха и помощникът на руския президент Юрий Ушаков, заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, съветникът на американския президент Барак Обама за Русия Селест Уоландър и посланикът на Съединените щати в Москва Джон Тефт, припомня ТАСС.

Основната част от разговорите протече при закрити врата. След срещата Джон Кери даде съвместна пресконференция със Сергей Лавров, с когото разговаря по-рано днес.

Кери посочи, че САЩ не водят политика, чиято цел руската изолация, предаде БТА като се позова на ТАСС.

САЩ и Русия говорят честно за разногласията помежду си, но търсят и подход за подобряване на отношенията, добави Кери.

Той посочи, че Вашингтон е съгласен с Москва по основния подход към ситуацията в Сирия, в това число и по въпроса, че Сирия трябва да остане единна, предаде ТАСС. Държавният секретар добави, че Русия и САЩ се движат в една посока по сирийския въпрос, добави Ройтерс.

Но Кери повтори отново позицията, че сирийският президент Башар Асад не може да ръководи в бъдеще Сирия.

Той обаче поясни, че днес в разговорите в Москва вниманието е било фокусирано не върху разногласията по този въпрос, а върху въпроса за политическия процес в Сирия и за политическия преход там, посочва Ройтерс.

Държавният секретар добави, че Русия и САЩ са дискутирали обмяната на данни относно локацията на антитерористичните операции в Сирия, допълва Ройтерс.

Кери обяви, че САЩ са готови да работят с Русия за разгрома на групировката "Ислямска държава".

Дипломат номер едно на САЩ изрази увереност, че въпреки разногласията Русия и САЩ могат да постигнат напредък по редица въпроси и да работят ефикасно.

Кери каза, че е информирал Путин за американското безпокойство относно предполагаеми руски въздушни удари по сирийската опозиция и Путин е взел предвид тази загриженост.

Кери изрази надежда, че скоро ще бъде поставена основа за постигане на прекратяване на огъня в цяла Сирия, допълва Ройтерс.

Той изрази и надежда, че ООН ще приеме резолюция относно следващите стъпки на преговорите за Сирия.

Кери каза, че след разговора с Путин САЩ и Русия са сближили позициите си по въпроса за терористичните групировки в Сирия и са на едно мнение, че за терористи ще се смятат ИД и групировката Джебхад ан Нусра.

САЩ и Русия са се съгласили, че тези две групировки не ще бъдат част от разговорите за уреждане на сирийската криза, допълва Ройтерс.

Тъй като на разговорите в Москва Кери обсъди и ситуацията в Украйна с Лавров и Путин, на пресконференцията той каза, че всички страни са длъжни да изпълняват минските договорки за Украйна, предаде ТАСС.

Дипломат номер едно определи разговора за Украйна с Путин като "добра дискусия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Позитано 20 преди 8 години
Ама разбира се ! Политиката на изолация си я води самия Путин с желанието да е някакъв фактор в света без покритие.В 21век да водиш войни и да прекрояваши граница е лудост.И света няма да му го позволи.Всеки желаещ да воюва трябва да се постави на място.И ако през 41г. демократическия свят беше откъснал главата на Хитлер , а не да гледа безучастно ,нямаше да има световна война.И Русия щеше да почине от собствената си глупост.Ха ,ха ..
42
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Американците едно говорят , друго мислят , трето вършат и всичко това само за финансовите си интереси!
41
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 8 години
Ако американец каже , че ще е слънчево , вземи си чадъра за дъжда!
40
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
затова канят черна гора за член на нато от какъв зор вместо да се разтури тазитерористична организация те я разширяват с краварите трябва да се разговарякакто те разговарят в каубойските филми те само този език разбират
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като извадиха свръхзвуковото ядрено оръжие и вече САЩ не ги изолирали хайайаййа
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"САЩ не водели политика за изолация на Русия"също като в пословицата:"Слушай ме какво ти говоря, не ме гледай какво правя!"
37
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русия ще заеме полагащото и се место на световната сцена.В ъгъла, разбира се.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждали ли сте разярен лъв зад решетките? Е, САЩ са котарак зад решетките който се опитва да си улови опашката. Невъзможно е, но умът му стига само за толкова.
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не публикувате снимката на която путин козерува на Кери ?
34
2
 
16
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Някой връзвали се още на краварски приказки видите ли не правят нищо за да изолират Русия,ако ги слуша човек ще излезе ,че те не направиха нищо и в арабските страни та сега Европа бере ядовете от тяхното нищоправене.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
48 теб боли ли те на някой места .Защото Русия ще удари И.Д с атомно оръжие , ако се наложи. Този път няма да им се размине ! Отстъпването в името на мира свърши . Всеки да си опича ума и да не въоръжава всякакви групировки от Африка до Сирия !
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Но Кери повтори отново позицията, че сирийският президент Башар Асад не може да ръководи в бъдеще Сирия."Утре Кери може да каже, че ЕргоД трябва да води България и кво прайм?!Вярно, че българина е много "умен" и това не му позволява да допуска подобно развитие на нещата, но всичко е възможно. Новините не турски са вече факт, партия в НС и тя факт, кметове от същите и те факт! Преди 89 някой да е допускал тези факти?!Мислете, главите не са само за да се яде и пие ракия!!!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46." Росии тръгна " ?А Америка се бие от 2003 със цялото Средиземноморие . И Арабската пролет се стовари на умните Европейци !Целта на Саудитска Арабия, Катар , Турция ... Ислямизиране на Европа ! Браво , идва 2016 ?
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери това, Кери онова, Кери та Кери!Само че Кери отиде в Кремъл да маха с опашка - белким изпадне някой кокал откъм Сирия че руснаците блокираха всичко!
29
2
 
10
 
! Отговори
anti cowboy преди 8 години
Kravarskite dha4i sa nai golemite podleci na zemiata
28
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 8 години
goeasyearn/?ref=antacomax
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кери каза ..., Кери посочи ..., Кери повтори ..., Кери поясни ..., Кери обяви ..., Кери изрази ...Абе, Камелче (Цветанова), кажи и от другата страна какво са казали, посочили, пояснили и т.н.Кере, Кери, само Кери ... като че ли са го препитвали на зачот.
26
0
 
19
 
! Отговори
От САЩ преди 8 години
Изборите в Америка , показват че битата карта е лъжливата политика на Обама и Кери, лъжат че бият И.Д . От Саудитска Арабия идват всички терористични нападения в Америка , и последното с радикализираната в ислямистко училище.Америка никога не развива политика че те са врагът ? Така наречената " ПОЛИТИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ " , която Тръмп нарече убийствена за американския народ . Обама говори , че това не е Америка да не приема мюсолмани Тези радикализирани идват да убиват и вие им давате визи
25
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щатите са загрижени за Путин...страхуват се да не не му светят маслото "неговите", че тогава става много лошо !
24
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"САЩ не водели политика за изолация на Русия"САЩ водят политика на кастрация на Русия. Русофилите да не се изненадат, когато приятно женско гласче произнася по руската зомбо-телевизия обръщение към т.н. руска нация (разбирай стадо) в образа на Путин.