US армията стана за смях, джиповете й... полетяха!

Те бяха изхвърлени от транспортни самолети, парашутите се отвързали
23 апр 2016 18:56,
463
US армията стана за смях, джиповете й... полетяха!
Снимка: Youtube

Армията на САЩ се изложи по нелеп начин - загуби три военни джипа, които буквално бяха изхвърлени от транспортни самолети на земята.

Инцидентът стана по време на учение на американски военни в Хоенфелс, Германия, уточнява bTV. Видеозапис на гафа се превърна в хит за социалните мрежи.

Упражненията на 173-та Военновъздушна бригада включват спускането с парашути на 150 единици екипировка, натоварена на самолети C-130. По неизвестна причина три от парашутите се отвързват от оборудването, което трябва да доставят на земята.

Резултатът: Летящи от небето и разбиващи се в земята военни джипове "Хъмви"!

За щастие при инцидента няма пострадали.

Армията обяви, че е започнала разследване на куриозната ситуация и увери, че пакетите са били многократно проверени преди началото на маневрите, така че не може да се спекулира предварително за възможните причини.

Цената на един от специализираните автомобили "Хъмви", които са въведени в армията в средата на 80-те години, стига до 200 хил. долара. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
2
 
! Отговори
Неутрален зрител! преди 8 години
На американците джиповете им "летят", на руснаците пък подводниците им не изплуват, а самолети им "не се ориентират" и винаги се оказват където не им е мястото! Общо взето и двете нации са "страхотен" пример за подражание!
86
0
 
0
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До 192, Продължавай- за рафинерията, по твоите думи са отишли макс 78 бомби! Да предположим, че и за останалите обекти дето си изброил са отишли към 400-420! Имаш още 22 500, така че давай- пиши!
85
0
 
4
 
! Отговори
' преди 8 години
К'во се смеете? Шапкарите от всички земни кълбета си умират за такива случки. Ей сега ще наритат някой нещастен старшина от склада и после почва големият рев:Искаме нови жипки- тези не летят. Искаме нови, подобрени парашути- тези летят много бързо. Искаме нови самолети- тези летят много високо. Искаме по-високи "компенсации" защото е много стресиращо да гледаме падащи жипки. Искаме увеличение на заплатите, защото...ми искаме, бе! Аре, сега давайте.Който не е бил войник, няма да разбере.
84
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Няма толкова голямо значение колко е просперираща Чечения днешно време! Въпроса е, че там имаше продължителна война, в пълния смисъл на думата, а не само бомбандировки, която днес е само лош спомен! В Донбас, обаче конфликта продължава да тлее, а на моменти се и разпалва!
83
1
 
1
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До анонимен 174,Сигуро, къде тогава са хвърлили 23000 бомби американците ми е чудно!? Сигурно по нивите ей така за спорта!
82
10
 
2
 
! Отговори
Путин-клитор с крака преди 8 години
В териториалните води на Туркменистан в Каспийско море е пламнал руски танкер. Спасителните екипи са евакуирали успешно 10 души от екипажа. Огънят е потушен към 17 часа местно време. Информацията за инцидента е подадена към 9:40 часа местно време. Осем часа два вертолета и четири кораба се бориха с пламъците, съобщават от Министерството на извънредните ситуации в Москва.
81
9
 
3
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Драга ми Валерия/авторката/ почитаемо ви моля да напишете статия в която да посочите и други "факти"" излагащи" армията на САЩ. За да Ви бъде по-лесно ви давам "жокер":Свален Ф-15 от руски самолетУнищожен танк М1 Ейбрамс от руски танкИ последно.............кога винтовката е застреляла лазера.......Благодаря предварително
80
0
 
20
 
! Отговори
777 преди 8 години
НИЕ ГИ ПУСКАМЕ....ТЕ ПАДАТ
79
0
 
1
 
! Отговори
Винаги Руски източни преди 8 години
станало - ОК. Само при *** не става....Нали са *** и имат скапана армия... Защо тогава го страхуват ***?
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случват се и такива неща :) Важното е да се посмеем ;)
77
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До Шоп,Не 4, а 54милиарда им дава лично Путин! Само че рубли, а не долари или евро. Иначе ми се струва, че лека-полека започваш да мислиш!
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
USA today...
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tashaci !Bahti i armiata smeshna !
74
4
 
4
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Строили грозни наново, сигурен ли си? Повечето сгради са си същите, само са им дръпнали по една нова замаска, да не личат следите от коршумите и снарядите, понеже в Грозни се водеше и наземна война, а не само от въздуха да го бомбандират като Белград. Може да отидеш да питаш сърбите колко сгради и те са ремонтирали след бомбандировките!
73
10
 
6
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Пак руска пропаганда. Не виждате ли че джиповете са с парашути. Просто имитират хуманитарна помощ.
72
0
 
5
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Без тези компромиси от страна на руснаците- войната в Чечения щеше да продължи още дълго! Точно така трябва да постъпят и сегашните украйнски власти в Донбас! В противен случай конфликта там още дълго време ще се намира в полузамразено състояние!
71
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само че другарю грозни го строиха на ново а Белград не, така че ти си прави сметка кой е бил изравнен със земята и кой не. Аз разбирам че *** сте лъжци по природа ама моля ви
70
0
 
0
 
! Отговори
Военен преди 8 години
Гафове стават във вдяка армия.Аз пък си спомням 22.09.1998 г. в Търново как правехме зарята за Независимостта в ужасен дъжд.Ама- порой!!!!!Вдигаха колегите знамето и като стигна чак горе( от вода и вятър се беше усукало неразбираемо)- един по- здрав порив и : знамето с червеното отгоре.....гаф та гаф.И при тях ще е било нещо подобно.
69
3
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Американците са силни само по холивудските филми. Там нямат равни на себе си. Оръжията им също са докарани повече на дизайн, но им липсва качество и функционалност.За организацията на една третополова армия не искам да коментирам.Затова ви казвам, че руснаците ще ги пердашат здраво, ако ги набарат !Войната не е холивудска продукция. Войната е изпитание на издръжливостта и себеотрицанието.А, руснаците са доказали, че нямат равни на себе си по тези показатели.
68
0
 
8
 
! Отговори
обективен преди 8 години
До анонимен 136,Главата ти е изравнена със земята! Грозни никога не е оставал без насление! Да, руснаците го бомбандираха, ама това не означава, че е бил изравнен със земята! Американците като бомбандираха Белград да не би да го изравниха със земята? Трябва да служи за пример как се прекратява една съвременна особена война! Всички чеченци, участвали войната, които сложиха оръжие- бяха амнистирани! След това на Чечения беше дадена широка автономия! Всичко това са разни видове компромиси.