Доналд Тръмп: Това, което направих, трябваше да стане при Обама!

Владимир Путин: Доказателства за химическо оръжие няма!
Обновена: 12 апр 2017 09:56 | 12 апр 2017 08:08, Петя Славова
112
Доналд Тръмп: Това, което направих, трябваше да стане при Обама!
Снимка: БТА

Вашингтон няма намерение да разширява значително своето участие в сирийския конфликт. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за телевизия Фокс бизнес, откъси от което бяха разпространени вчера вечерта, предаде ТАСС.

Говорейки за американския ракетен удар в Сирия, Тръмп каза, че САЩ е трябвало да приемат подобни действия още при администрацията на Барак Обама.

"Онова, което аз направих, трябваше да бъде предприето още при администрацията на Обама и тогава ситуацията в Сирия щеше да бъде по-добра", каза той.

Още по темата

Тръмп заяви, че в Сирия е било използвано химическо оръжие. Той припомни, че Сирия по-рано се е съгласила да не използва такова оръжие, но е нарушила това обещание.

Американският президент заяви още, че ситуацията в Сирия щеше бъде по-добра, ако Русия не поддържаше президента Башар Асад, предаде ТАСС. В интервюто Тръмп, говорейки за Асад, го нарича животно и много зъл човек.

Същевременно в интервю за телевизия Мир руският президент Владимир Путин каза, че ударът на САЩ в Сирия е нарушение на международното право и е бил извършен без доказателства, че Дамаск е използвал химическо оръжие, предаде БТА.

"Къде са доказателствата за използвано химическо оръжия? Няма. А нарушение на международното право има. Това е очевиден факт. Без разрешение на Съвета за сигурност на ООН се нанася удар по суверенна страна. И въпреки това явно нарушение на международното право всички са съгласни, приемат го и започват да кимат, поддържат го", казва президентът в интервюто.

Съветът за сигурност на ООН ще гласува пък днес в 19 ч. по Гринуич проект на резолюция, призоваваща сирийския режим към сътрудничество в разследването на химическата атака на 4 април в провинция Идлиб, предаде Франс прес, като се позова на американски дипломати.

Очаква се обаче Русия да използва правото си на вето. Това ще бъде деветият път, в който Москва си служи с този прерогатив, за да блокира действия на ООН срещу Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
23
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Трябва много да внимаваме, следващите пат години да не разсърдим Иванка. Две сълзички в хубавите и очички, едно туитче .. и току виж получим някоя балистична ракета. Втора ръка. Използвана. Ясно е, че управляващото лоби стисна Тръмп за шията. До тук с демокрацията. Сега има познал верния отговор - Тръмп удря "лошия Диктатор", американския избирател вдига палци, всички забравяме изборните проблеми и демонстрациите. Демокрация, Кока-Кола и бургери. Оу-йее.
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не е против разследването на химическата атака на 4 април в провинция Идлиб. Русия от 4 април призовава за международно разследване на химическата атака.Русия е против бездоказателните обвинения срещу Асад, заложени във формулировките на тази резолюция.
18
18
 
13
 
! Отговори
Животновъд преди 7 години
До Абе кравар американДокато има пияни и агресивни руски *** и умни задунайски телета ще има и кравари.
17
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Абе кравар американКато опозицията в Сирия неможе да свали Башар Асад е добре да се намесят други страни и да помогннат за свалянето му.
16
3
 
23
 
! Отговори
Няма и в склада преди 7 години
Все се оплакваме от държавни глави-***. Ами в цял свят няма избран професор по медицина или академик-атомен физик за Президент. Все са търговци, зидари, чейнчаджии, военни...Матрялът е такъв!
15
17
 
11
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До zeus-Не си чувал защото ушите ти са пълни с московска кал..Вземи се изкъпи и нещата ще се оправят...
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До zeusКато нашите политици са подкупни е нормално да сме на това положение. Сащ са свалили диктатори като Садам Хюсейн
13
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Башар Асад e лош човек и само друг лош човек като Путин може да го подкрепя.
12
6
 
38
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До Анонимен 10Досега не съм чувал САЩ да помогнат на някой с нещо, различно от бомби. Дори и ние, където уж сме им приятели (да се чете колония), за цялата си дружба с тях получихме един кораб развалена ГМО царевица, иначе всяка година изнасят милиарди от концесиите за златото и ТЕЦовете.
11
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва и ние българите да участваме в такива мисии.
10
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека Америка помогнат на Сирия.
9
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Путин очаква самопризнание от един самозабравил се диктатор в Сирия ще си остане с чакането.
8
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Личи си по изказването на Путин че той подкрепя терористите.
7
3
 
39
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До KifflaВ началото беше луд пич, ама после ЦРУ и управляващите в сянка еврейски фамилии го стиснаха за орехчетата и сега е само луд ;)
6
7
 
12
 
! Отговори
Kiffla преди 7 години
Аз пак се обърках - Тръмп добър ли е или лош? Като влезнах в мола преди няколко седмици, беше добър. Сега като излизам, гледам - лош.Ами обърках се!
5
1
 
29
 
! Отговори
Варава преди 7 години
Спомням си думите на Вера Кочовска лека и пръст ;-Ние живеем в ада .
4
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** , по- *** , най - *** , Тръмп !Иванка, туитнала и натискаме копчето на ракетите . Ама разследване , доказателства.... кой ти гледа такива работи !
3
1
 
37
 
! Отговори
той преди 7 години
Тръмп изглежда и действа като ид..т на фона на Путин,и той започва да се усеща но няма да си признае....
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупостта няма граници
1
3
 
58
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Омръзна ми от този, малко като наш Боко е, сутринта говори едно, вечерта друго. Припомням само, че 2013 година Организацията за ограничаване на хим. оръжия взе Нобелова награда за мир след като унищожи хим. арсенал на Асад. Относно сегашните кадри има много материали как белите каски правят огромни манипулации само и само да се натопи Асад.