Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори

Сирийски военни обсъждали химическата атака над Идлиб
13 апр 2017 09:37,
225
Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори
Снимка: Reuters

Американското разузнаване е прехванало разговори, в които сирийски военни и експерти по химически оръжия са обсъждали подготовка на нападение с използване на бойното отровно вещество зарин в сирийската провинция Идлиб, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на неназовани източници в американското правителство.

Прехванатите данни били част от огромния масив разузнавателна информация, събирана от САЩ в страни като Сирия и Ирак.

Още по темата

Си Ен Ен посочи, че Вашингтон не е знаел за подготвяната атака по-рано, защото поради огромния обем събирана информация голяма част от нея често остава необработена. Но след като стана известно за нападението с химическо оръжие в провинция Идлиб, САЩ веднага започнали да изучават събраните разузнавателни данни с цел установяване на виновника за нападението.

Цитирани от телевизията американски официални представители заявили, че за тях няма никакво съмнение, че за използването на химическо оръжие носят отговорност сили, подчинени на сирийския президент Башар Асад.

Според Си Ен Ен, до момента САЩ не са открили в прехванатите от тях данни информация, показваща, че представители на руските въоръжени сили са влизали в каквито и да са комуникации във връзка с атаката в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
13
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Зарин???Ами самите "спасители", би трябвало да се превърнат в жертви!Без химическо защитно облекло всичко живо в засегнатия район "замиминава на кино"!Няколко милиграма по кожата на човека и край!Най-вероятто, сирийските ВВС са ударили склад на терористите за "гаражно" производство на хлор .Много такива складове бяха открити и в Алепо след кото го освободиха, но по странни обстоятелства западните спец служби и медии игнорират този факт!
123
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредната американска лъжа .САМО САЩ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ГАЗОВАТА АФЕРА.същото беше в ирак
122
3
 
13
 
! Отговори
сашо преди 7 години
Никой нормален човек няма да повярва , че са "пропуснали" разговори за химическо нападение точно тези , които подслушват и врабчетата , сега го измислиха и съвсем се оплетоха зад океана !
121
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига сте, чели! Марш, да пасете, че требе и да ви доят!
120
2
 
9
 
! Отговори
ДжО1984 преди 7 години
ВеРНО ЛИ, АМА ВеРНО ЛИ, АМА НАИСТИНА ЛИ Е ВеРНО!!!
119
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Формалният повод Путин да е там, , е това, че е поканен от ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО. Нищо да не става, пак си има формален повод да е там - поканата. А Асад няма изгода да унищожава хората, които го избраха....А какво накара Асад да го кани? Нали контролира Сирия. Освен това Асад избива тези които не са го избрали. А те се оказва, че са повече от избралите го, което и налага формалната покана.Всъщност нещата са по-сложни, но не виждам смисъл да ти ги обяснявам. Свободен си да имаш мнение.
118
3
 
15
 
! Отговори
До ссс преди 7 години
Ако през 2003та си ходил прав под масата ти е простено.Ако не-толкова по-зле.Би трябвало добре да помниш,че Колин Пауъл размахваше една епруветка по телевизиите с некъв прах,който според него бил доказателството за наличието на хим.оръжия з масово поразяване в ръцете на Садам.Данните бяха базирани на изключително достоверното инфо,предоставено от съшото ЦРУ,което се кълне в прихванатите сега разговори.Оръжия в Ирак не бяха намерени.Няма да бъдат и сега в Сирия.Капиш?Ае улево, смотхел....
117
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските *** са моралните убийци на сирийските деца, а задунайските руски болонки, които ги подкрепят са съучастници.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от интернет -на снимката е редовният гост по българските телевизии Нидал Хлайф (вдясно с автомата) и бежанецът Тамер ал-Тайар (експулсиран от България) сред ислямистите в Сирия. (Снимката е взета от ФБ-страницата на Тамер Алтайар). Зад тях на стената се чете надпис Ислямска бригада Ал-Фарук.
115
1
 
11
 
! Отговори
Плевньо преди 7 години
АЗ ИМ ВЯРВАМ!ВСИЧКО , КОЕТО КАЖЕ САЩ Е ВЯРНО И Е САМАТА ИСТИНА
114
2
 
16
 
! Отговори
Бай Данчо преди 7 години
Даже същият ден са прихванали разговорите не ЕРП-тата за увеличение на цената на тока !На същата честота !
113
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам коментарите, все още има промити мозъци, които си мислят, че САЩ са миротворци. Погледнете агресията която упражняват с полицаите по пътищата, със сваления човек от полета, със страните от близкия Изток. А си се опънал, а са ти намерили цаката да се смачкат и очернят. В това са най-добри!!!
112
3
 
12
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 121,Много просто- защото Путин/Русия/ не се занимават с оправдаване на информация, за която от космоса личи, че не е достоверна!
111
7
 
15
 
! Отговори
един там преди 7 години
До айде пак, Е борят се със "руската пропаганда" и то доста успешно! Успяват да заблудят голяма част дори и от българското население! Постоянно по родните медиии се изказват разни "специалисти" като Даниел Митов, Радан Кънев, Роско Плевела и т.н., които доста сериозно са се заели да се борят с "руската пропаганда"!
110
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До cccА ти много ли ще се радваш, ако народът линчува Асад? Кадафи не го линчува народът му, на когото той осигури охолен живот, "бели роби", вода, иригационни системи и какво ли не, а тълпа малоумничета, повечето непълнолетни, диви, жестоки! И на какво заприлича Либия?Сега черNа Африка пъпли през Либия към Европа и тя вече пищи!Асад пречи на транснационалните нефтени и газови компании, това е!А тук се намират ***, които застават на тяхна страна, на страната на ИД и "умерената" опозиция
109
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин /Русия/защо не опровергае тази информация.Защо мълчат официалните власти а само Торлове.кичат тук Защо ?,а май май има защо
108
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците просто си търсят повод за война. Очакваха, че в отговор на ракетите, Русия ще потопи някой от корабите на щатите. Но понеже нервите на Путин са железни, краварите отидоха да дразнят Ким, като знаят, че той утре ще си гръмне атомната бомба, както е решил. И войната там ще успее да се разпали.
107
41
 
8
 
! Отговори
ccc преди 7 години
До Липсва логика 112 - Ти очевидно не си въобще наясно какво се случва в Сирия.Асад е терорист ,който е убил над 300 000 човека от своя народ.Наясно ли си въобще как се образува ССА ? Наясно ли си ,че щом световните сили свалят от власт Асад ,ще гледаш клипове как народа го линчува ,подобно на Кадафи ? Асад е готов с цената на всичко да държи тази власт ,независимо дали това означава обгазяване или избиване на собствения си народ.А Русия е единствената държавата която подкрепя този терорист.
106
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Формалният повод Путин да е там, , е това, че е поканен от ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО. Нищо да не става, пак си има формален повод да е там - поканата. А Асад няма изгода да унищожава хората, които го избраха напук на американците за втори път за президент. Затова пък изгода от твърдяните САМО ОТ Белите каски газови атаки има САЩ - опити за унищожаване на летище в помощ на финансираните от САЩ терористи. И това вече и из американските медии започна да се промъква покрай цензурата.
105
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53Когато лъжеш, прави го интелигентно! Освен за CNN и "неназованите източници" важи и за дребната цаца като теб. Като не си кадърен, трай си! Пишеш "Зарядите със зарин се оказаха руски!". Хлъц! Кой ги намери, нали уж бяха бомби? За разлика от другите бомби, които се пръскат, химическите остават практически цели, може да се изследват до фабриката, която ги е произвела! Кой показа една такава бомба? Както е тръгнало, ще играят съвсем други бомби на други места! А ние не искаме това!