Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори

Сирийски военни обсъждали химическата атака над Идлиб
13 апр 2017 09:37,
225
Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори
Снимка: Reuters

Американското разузнаване е прехванало разговори, в които сирийски военни и експерти по химически оръжия са обсъждали подготовка на нападение с използване на бойното отровно вещество зарин в сирийската провинция Идлиб, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на неназовани източници в американското правителство.

Прехванатите данни били част от огромния масив разузнавателна информация, събирана от САЩ в страни като Сирия и Ирак.

Още по темата

Си Ен Ен посочи, че Вашингтон не е знаел за подготвяната атака по-рано, защото поради огромния обем събирана информация голяма част от нея често остава необработена. Но след като стана известно за нападението с химическо оръжие в провинция Идлиб, САЩ веднага започнали да изучават събраните разузнавателни данни с цел установяване на виновника за нападението.

Цитирани от телевизията американски официални представители заявили, че за тях няма никакво съмнение, че за използването на химическо оръжие носят отговорност сили, подчинени на сирийския президент Башар Асад.

Според Си Ен Ен, до момента САЩ не са открили в прехванатите от тях данни информация, показваща, че представители на руските въоръжени сили са влизали в каквито и да са комуникации във връзка с атаката в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПРАВОПИС?!ако не беше бягал от часовете нямаше да ти прави впечатление
163
1
 
35
 
! Отговори
ПРАВОПИС?! преди 7 години
Само на мен ли ми прави впечатление, че заглавието е грешно?! Не се пише прехванали, а прихванали
162
0
 
7
 
! Отговори
Суджим пула бъй преди 7 години
Трола бега от истината като дявол от светена вода.За него само фълшиви новини пълни с гордост от сорта на :"Исландия иска Български мъже .Дава по 5000 Е на месец колкото по- космат,дебел,с натурални миризми на една седмица ,ако може и да е малко *** по -добре,на Исландките им писнало от начетени,културни,парфюмирани евромекици""
161
3
 
33
 
! Отговори
СС преди 7 години
Информация тип: "Една жена каза", т.е. нищо вярно!. :)
160
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли си мисля, че тази статия съм я чел? Да сетих се подобна преди години за така наречено химическо нападение в Ирак. И пак прихванали разговори, сценария един и същ... Имам молба към господата от САЩ поне да проявят малко въображение и да скалъпят малко по-различна история...току виж сме повярвали
159
3
 
39
 
! Отговори
Стига номера преди 7 години
Вече няма кой да се хване на американските номера. Вижте в bultims, как покритите с чаршави ,, мъртъвци" от химическата атака мърдат и разговарят смеейки се. Може да се прочете как шведски лекари анализират факта, че хора без каквато и да е предпазна екипировка пипат ,, отровени" от БОВ, което показва, че това е долна американска инсинуация, както и винаги досега!
158
23
 
5
 
! Отговори
Джони Инглиш преди 7 години
До Едмон ДантесАми в Ирак имаше,но къде изчезнаха няколко месеца докато дойдат от ООН не се знае.Садам избиваше Кюрдите със зарин -исторически докоментиран факт(официално 30 000 кюрда избити от Садам със химическо оръжие) А ,че докато валяха бомби тези оръжия са изнесени или потопени в морето комунистическите ви мини мозъчета не могат да се сетят.
157
0
 
17
 
! Отговори
до 185 преди 7 години
Тя шизофренията нашите политици ги гони от много години не е от сега
156
3
 
24
 
! Отговори
Депресор Шизофренски преди 7 години
Оня ден Лавров каза Българите да внимават да не стане като в Украйна.(източник;Дойче веле България)Но нашите мълчът като .......Нали беха големи патриоти,нали нещо много независими беха. Радев се скри някаде и пак фъфли нещо за изборите ,шкембе патриотите делят баницата с министерствта ....ШИЗОФРЕНИЯ неква......
155
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Химическо нападение в Сирия или зле скалъпен холивудски сценарий. От къде да знаят наетите актьори, че на мястото е имало и втора камера. За пръв път виждам така наречените "загинали", "жертви" на атаката да мърдат. Досега мъртвец да мърда не бях виждал
154
4
 
25
 
! Отговори
Едмон Дантес преди 7 години
Тези същите и в Ирак казваха,че има химически оръжия.Има ли още балами да им вярват?
153
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тая снимка "независимите медии" СНН,Ройтерс,ББС и т.н. май я въртят за хиляден път от 2015,при всяка тяхна фалшива хибридна новина срещу Асад и Русия."
152
3
 
23
 
! Отговори
милица преди 7 години
за кой ли път става ясно , че американците не знаят нито какво говорят , нито какво правят
151
25
 
4
 
! Отговори
Гошо интелекта баце преди 7 години
Тръмп изрече присъдата,Лавров говори с колегата си от САЩвъзтановиха обмена на военна информация за всички операции по земя,въздух и море .САЩ гарантираха базата на Русия в Средиземно море с цел да може Газпром да коонтролира цената на нефта и газта от Ирак и Сирия щото ако падне под 40 $ Русия фалира за 5 години...И така забравете за Асад ...
150
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да и както винаги тези разговори няма да видят бял свят. По простата причина че няма такива. Пълен шантаж
149
15
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Spiritus RectorСпокойно-Вовата пак ще накаже лошите западняци-ама нека първо изчакаме малко да му зарастне зад-ника....
148
3
 
26
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Щатите трябваше да пратят екип от Холивуд да им помогне с филмчето. Сега е толкова нескопосано, че и най-наивните заблудени прогледнаха.
147
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад ще преживее Путин...макар и само с няколко месеца !
146
0
 
8
 
! Отговори
Алилуйя преди 7 години
Тръъмп разбра ,че в САЩ не може да се трупат активи и да се оправи с мексиканнци,здравна реформа,ветерани и хиляди други гилдии бизнесмени и т.нт. и реши да спъсява света както при доброто старо време на Буш.И сега за Асад и компания ще има хард "пуш пуш ин дъ буш"....
145
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова късометражна продукция на холивуд или плод на нашенско сороско издание