Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори

Сирийски военни обсъждали химическата атака над Идлиб
13 апр 2017 09:37,
225
Асад ли пусна зарина? САЩ са прехванали разговори
Снимка: Reuters

Американското разузнаване е прехванало разговори, в които сирийски военни и експерти по химически оръжия са обсъждали подготовка на нападение с използване на бойното отровно вещество зарин в сирийската провинция Идлиб, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на неназовани източници в американското правителство.

Прехванатите данни били част от огромния масив разузнавателна информация, събирана от САЩ в страни като Сирия и Ирак.

Още по темата

Си Ен Ен посочи, че Вашингтон не е знаел за подготвяната атака по-рано, защото поради огромния обем събирана информация голяма част от нея често остава необработена. Но след като стана известно за нападението с химическо оръжие в провинция Идлиб, САЩ веднага започнали да изучават събраните разузнавателни данни с цел установяване на виновника за нападението.

Цитирани от телевизията американски официални представители заявили, че за тях няма никакво съмнение, че за използването на химическо оръжие носят отговорност сили, подчинени на сирийския президент Башар Асад.

Според Си Ен Ен, до момента САЩ не са открили в прехванатите от тях данни информация, показваща, че представители на руските въоръжени сили са влизали в каквито и да са комуникации във връзка с атаката в Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
12
 
! Отговори
SS преди 7 години
до Берлин [#83]A, не, не! Точно е написано: 'прЕхванали' а не 'прИхванали' разговори. Всичко, което правят момчетата от Ленгли е "прЕ" (като "прЕвъзходно"), и никога не са "прИ" (тъй като действат отдалеч и много индиректно! А ако вземат и да се 'прЕ.хе.бат", а работата уверено отива натам, това ще e голям кеф на целокупното човечество...
83
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фактът, че *** са напъплили медиите и тиражират версиите на дребния, злобен диктатор е достатъчно доказателство за написаното в статията.Преди време ни обясняваха същото и за сваления Боинг.
82
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ако го докажат - ОК, да има последствия, НО... да обясняват дипломати и представители на САЩ, че били сигурни, че бил (режимът) на Асад, без никой да е разследвал, на място инцидента...а всичко било по данни от Интернет, и разкази на "очевидци" в съседни държави на Сирия...е меко казано смешно!Така и оня - Колин Пауъл размахваше шишенце с бял прах пред СБ на ООН за това, че Ирак имал ОМП, но...накрая се оказа Fake news! Аре баста с тия партенки! САЩ си мислят, че всички са в детската градина..
81
0
 
23
 
! Отговори
Илюзионист преди 7 години
Ами сирийците разнасят този зарин в бутилки от кока-кола и затова американците са се заблудили. При наличието на толкова добри сценаристи в Холивуд толкова ли не можа Тръмп да поръча по-достоверен и забавен сценарий?!
80
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех за свойствата на зарина - но ако той е смъртоносен при вдишване, значи всички кадри,репортажи и мнения са манипулация от най високо ниво.След такава атака само трупове трябва да има над целия район, а не хора разхождащи се живи и здрави и масово поливащи се с вода.Другата глупост е атака над цивилни хора и деца - това не може да го направи редовна армия-това може само някой зъл компютърен гений да го заповяда или ИДИЛист.И не, не сме *** все още...
79
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88Че нали най-напред "очевидци"казаха, че миришело на хлор, какъв зарин сега.ти като такъв отявлен специалист би ли споделил на какво мирише зарина? На хлор или на опърдяна ушaнка?
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МакедонскиВ казармата му викаха "дегазация" и се изучаваше по ЯХБЗ.За останалото, което си написал - подкрепям с две ръце.
77
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"..Си Ен Ен, позовавайки се на неназовани източници в американското правителство."Нещо ми намирисва такава информация, като виждам източниците. Не ми харесва, че няма и от преизобилните съобщения, в които се твърди точно обратното. Хайде всичко на кантара - от твърденията на професора в MTI до "неназованите"! Още древните са казали "Qui bene", а Ленин - "Кому это выгодно?",но не - Асад е виновен! А за чий му е на Асад да избива мирни граждани, че и деца? Защото е убиец, кръволок, ***? Да, бе!
76
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирия е готова да допусне външни експерти за проверка на случая и вече е изпратила писмена молба до председателя на Организацията за забрана на химическите оръжия Ахмет Юзюмджу да организира екип. Това е новина от преди малко.
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че нали най-напред "очевидци"казаха, че миришело на хлор, какъв зарин сега.
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото което могат да прихванат САЩ е големите дисаги на Путин и Асад
73
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИЗПОЛЗВАТ СТАРИЯ СЦЕНАРИЙ ОТ ВРЕМЕТО НА САДДАМ
72
1
 
21
 
! Отговори
Македонски преди 7 години
При бойните отровни вещества има един термин- "обеззаразяване"!Той обаче изключва възможността, дрипави беззъби "статисти", да "оказват помощ" по прокъсани тениски, да държат "жертвите" под чаршафи, да се снимат с тях и тн
71
1
 
25
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
САЩ са прИхванали разговори. Има ли при вас поне един журналист, който е завършил начално образование?
70
2
 
24
 
! Отговори
Da.ily M.a.i.l преди 7 години
На 29.01.2013г. един британски таблоид публикува статия "САЩ подкрепиха план за химическа атака в Сирия и прехвърлиха вината за това на режима на Асад"След това статия е била изтрита, но все още може да се намери в уебархива."Употребата на хим.оръжие от силите на въстаниците в Сирия ще бъде финансирано от Катар"!Някой по-долу писал, че в Турция потвърдили, че било зарин?! Че нали Турция заедно с Катар, СА, САЩ са основните спонсори на брадатите ислямисти.
69
2
 
23
 
! Отговори
един там преди 7 години
Те янките принципно ни имат за неандертaлци! Кажете на публиката, че това е зарин! Едва ли много хора знаят какво е това- "зарин" и какви са неговите свойства! Пък малкото, които знаят, ще ги обявим за проруски настроени и ще ги засипем с "пoмия"! Нали затова плащаме на тролчетата!
68
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвъд океана отвориха за кой ли пореден път детската градина-"Госпожо,не бях аз,той го направи"!!То бива,бива,ама от 9 кладенеца вода да носиш и гузен-негонен да бягаш.......
67
2
 
25
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Кажете ми кого искате да окепазите и аз веднага ще ви продам подслушани разговори. Ако щете и записи от 2018 година.
66
3
 
16
 
! Отговори
SS преди 7 години
да де, ама за други пък няма никакво съмнение, че нападението е чиста проба инсценировка,, финансирана от... знае се откъде, ама не е Русия. Може би трябва да се питат тиа, дето уж прихващат разговори, а? Сигурно знаят...
65
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе,да представят тези разговори пред международна,включително и руска комисия.Тя да ги разгледа и да се произнесе.Лесно е да кажеш нещо,трябват доказателства!А и прави впечатление че доказателства са търсени постфактум,т.е. първо стреляш,после питаш кой е!Това не съм чул да го има никъде в международното право,т.е. е абсолютно незаконно.Янките продължават да се мислят за нещо повече от другите,но тоя път са се захванали с не който трябва!