Атаката в Тексас: 26 жертви, застреляни от бивш военен от ВВС

Нападателят е бил преследван и спрян от местен жител. Не е ясно дали е убит или се е самоубил
6 ное 2017 07:00,
117

Снимка: Reuters

Най-малко 26 са жертвите на стрелбата, окървавила Тексас в неделя. Тогава мъж откри огън в Първата баптистка църква в Съдърланд спрингс. Жертвите са на възраст между 5 и 72 години, съобщиха местните власти.

Кръвопролитието е най-голямата атака срещу множество хора в историята на щата Тексас, заяви губернаторът на щата Грег Абът, цитиран от БТА.

Засега имената на жертвите не се съобщават, докато не бъдат уведомени близките им.

Масовият убиец е 26-годишният Девин Кели, живеещ в предградие на Сан Антонио. Това съобщават двама американски представители пред Асошиейтед прес.

Още по темата

CNN съобщи, цитирайки американските военновъздушни сили, че нападателят е бил част от техните структури. Говорителката Ан Стефанек заяви, че стрелецът е служил в логистична база в Ню Мексико от 2010 г. до неговото уволнение. Не е ясно обаче защо 26-годишният мъж е бил уволнен и кога е станало това, пише "Фокус".

Според данни на някои американски медии, които не са потвърдени от властите, Кели е бил изправен пред военен съд и разжалван, но неизвестно по какви обвинения.

Следователите преглеждат постовете му в социалните медии, направени в дните преди нападението.

Един от тях показва Кели, държащ полуавтоматична пушка АР-15.

Стрелецът е бил спрян от жител на Съдърланд спрингс. Местният жител грабнал пушката си и изтичал до църквата, където започнал престрелка, съобщава Фриймън Мартин от тексаския Отдел за обществена безопасност, цитиран от ДПА.

Нападателят изпуснал оръжието си и избягал към колата си.

Местният жител преследвал нападателя, който е бил открит мъртъв на границата между Уилсън каунти и Гуадалупе каунти, съобщава АП.

Не е ясно дали нападателят се е самоубил, или е бил застрелян от преследващия го гражданин, подчерта Мартин.

Той уточни, че възрастта на загиналите е от 5 до 72 години. 23 от тях са били открити в църквата, двама извън нея, а един е починал на път за болницата. Ранените са около 20.

Нападателят е бил облечен в черно, носел е тактическа екипировка и е използвал пушка "Рюгер" АР.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че нападението в Тексас е "акт на зло". Той добави, че е разговарял с губернатора Абът и щатските власти имат пълната подкрепа на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психо болен е убиеца,ако беше мюслюманин щеше да е терорист
82
2
 
7
 
! Отговори
Преследващ гражданин преди 6 години
Мащабно убийство става и по други начини-барикадирате църквата и я запалвате,с отровен газ и т.н. Какво са виновни хорицата от тез селца(градчета),закостенели, вярващи и добри съседи, че лудите са на свобода(то и у нас свестни не останаха) и въоръжени.Нима по-честно е само 'бизнесмените" и бандитите да са въоръжени, както е в БГ.Ала най-неуместни са коментари на Филици и Фобисти, намесващи други страни и друг морал.Просто военолюбива нация.Пази стрелковата си форма.Спокойствието СВЪРШИ !!!
81
12
 
11
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До рускиняМога да давам икономически анализи ,защото това съм завършил.Образованието ми е добро,разполагам с 2 собствени бизнеса ,които ми носят достатъчно доходи ,за да те купя и продам.Това че си някаква руска yтайка ,какво значи , че трябва да ти пиша литературно и с уважение в коментарите ли ? Въпроса е ти къде се напъваш да даваш анализи на този който не познаваш ,при положение ,че си втора ръка мизерстващ човечец ?
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платените марионетки на Килъри много се разстреляха напоследък. Явно са в депресия пак.
79
6
 
7
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До рускиняНие сме граждани на ЕС, предполагам и ти си такава. А ЕС е фактор с неговия 20% дял от световната икономика.
78
6
 
11
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До русия=джудже---------------------Ето за това говоря - див, малообразован, невъзпитан индивид. Единствено което може да маха с юмруци. Но пък седна да дава квалификации на други, та чак и икономически анализи реши да споделя.
77
12
 
4
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До рускиняЕла да ти го тресна на челото и ще те зайнтерсува.
76
2
 
12
 
! Отговори
РОНИН преди 6 години
:( Бог да прости загиналите невинни хорица ... и то в ... Църква ! :( ... Тук , поне според мен , НЕ става дума за терористичен атентат ! :( А за два други варианта ... 1. Изпаткал до крайна степен военен "ветеран" , въпреки годините си ... след някоя мисия из близкия Изток ... само си представете какво е видял и какво е вършил там ... Силните антидепресанти след това НЕ вършат никаква работа ! :( или ... 2. Психотронно оръжие от нов вид , за което се говори много , изпробвано върху военни ...!
75
4
 
8
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До русия=джудже--------------------А най-вече никой не се интересува от твое мнение.Разбирам тези думи да написал гражданин на държава-фактор, а то ..
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 72 :Можеш ли да кажеш как точно ще стане това или просто си пишеш глупости на изуст ?
73
3
 
7
 
! Отговори
Хайде преди 6 години
сега, започнаха разни симпатизиращи на ислямистите същества да поставят въпроса за религията и да правят паралели. Каквото и да пишете, на 1000 атентата извършени от ислямист, се пада един на извършител от друга религия. Само САЩ е изключение. Там ден не е минал без някой, без значение от цвят на кожата и вероизповедание да не е изпотрепал сума ти народ!
72
16
 
4
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 66 :Стига с тея прословути руски ресурси бе.Дори и с тях руснаците са една от най-недоразвитите и бедни държави с мизерстващ народ.На никой не му пука за руската ***.Света колкото го интерсува Нигерия ,толкова го интерсува и това икономическо джудже Россия.
71
6
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Ех що *** не беше беше с брада, та Меркел да е виновна.
70
1
 
12
 
! Отговори
до До 62 преди 6 години
САЩ са дали на света най-вече печатницата на долари.И тя ще им изяде главата скоро.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терориста ако е фанатизиран мюсли,коментарите са над 200. ..Ами не е удобно някакси да коментираш абсолютно същите постъпки на братя християни.
68
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По публикацията работи: Вера К. АлександроваКакво точно си работила , копирала и поставила
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами оплачи се от Бог на началниците му, искай му да ти даде сметка какво прави със земните дела.
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се какъв е тоя бог, който позволява да бъдат изтребвани мирни негови почитатели в неговия храм?.Настанаха такива времена, че да нямаш вяра и на бог. Криза на доверието.
65
4
 
6
 
! Отговори
Хамлет преди 6 години
Терориста ако е фанатизиран мюсли,коментарите са над 200. Животни ,варвари,недоразвити и т.н. Но като е бял,рус със сини очи..50-60. Питам се къде са останалите коментиращи. Не са ли еднакво лоши са хората тези психично болни изродии? Или има разлина когато са от различи религии.Ето това не мога да си го обясня.
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка е забележителна страна, климат, природа, ресурси, плодородни земи, a след като избиха и изчистиха местното население от 1820 до 1970 стандарта на живота на работниците постоянно расте. От 1970 обаче започна да пада и не спира да пада, 90те намериха решение когато Горбачов им даде богатствата на Русия на тепсия, но уви, появи се Путин...