Русия стресира САЩ! Торпедо може да заличи цял град!

"Статус-6" попадна в американски доклад за ядрената политика
29 яну 2018 07:20,
283
Русия стресира САЩ! Торпедо може да заличи цял град!
Кадър от "случайно" показан репортаж по руската телевизия показа на света мощното оръжие. YouTube

Русия разработва подводен ядрен дрон, който може да бъде използван за удар по крайбрежни градове, алармира изтекъл в медиите доклад на Пентагона, озаглавен "Обзор на ядрената политика 2018".

В него се посочва, че Москва работи над "нов вид междуконтинентално ядрено торпедо" в рамките на усилията за модернизиране на своята ядрена триада, писа "Таймс".

Още по темата

Докладът е първо потвърждение в САЩ за наличието на подобно разрушително средство за атака. Подозренията за наличието на подобно торпедо станаха известни през 2015 г., когато източници от US министерството на образованието заявиха, че Пентагонът дал кодовото име Kanyon на "транспортно средство за подводна атака с ядрена бойна глава", разработвано в Русия.

Скоро проектът получи известност след случайното му показване, както твърдят властите в Русия, по телевизията в репортаж с участието на президента Владимир Путин.

"Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и след това бяха премахнати", призна тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на фона на спекулации, че Русия се опитва да сплаши или дезинформира военните на САЩ.

В изтеклия доклад експертите предполагат, че системата, наричана в Русия "Статус-6", се управлява от изкуствен интелект за нанасяне на удар по мишени в САЩ. Прототипът на торпедото за първи път е бил замислен през 60-те г. на XX в. от ядрения физик Андрей Сахаров, който впоследствие става един от най-известните дисиденти на СССР.

Руски медии коментират, че разработката е начин да се заобиколи американската противоракетна отбрана при наличието на опасения в Кремъл, че Пентагонът се опитва да обгради Русия с глобална ПРО-система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
3
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До До Виж ти 209Ти може да си мислиш, че си прав и, че аз не съм в час, но това нищо не променя. Фактите, впрочем изнесени от американски генерали са, че през 2020г. общата военна мощ на Русия и Китай, ще надмине тази на САЩ. В доктрината за национална сигурност, която изтече в медиите, Русия и Китай са обявени за конкуренти на САЩ, тоест, вече и официално САЩ признават, че света не е еднополярен.Русия през 2017г. обяви, че е по силна от всеки потенциален агресор, тоест - сигурно защитена.
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито съм американец, нито съм руснак. Да се трепят на воля. Дреме ми на балканскио ***.
171
2
 
5
 
! Отговори
До Виж ти преди 6 години
До Виж тиЗащо се обаждаш и ти,чул недочул ? 650млрд. е бюджета на отдел на отбраната,а целия военнен е 1трлн.Част от него получават отделни отдели като NSA ,Homeland Security и.т.н.В тези 650млрд. на отдела на отбраната се поддържат военните бази извън граница,морската пехота,авиацията,разработките и.т.н.За справка например за операциите в Сирия се харчат по 65млрд. които обаче са отделно от тези 650млрд. !
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
169
6
 
4
 
! Отговори
)) преди 6 години
То и американците направиха телевизор ,те дори и перелня нямат вкъщи ,а ходят да носят в обществени перални да Се перат .
168
6
 
3
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До До 189Военният бюджет на САЩ за 2017г. е около 650 млрд. долара (не ми се рови за точната цифра), в този бюджет влизат разходите за всичките бази на САЩ по света и за всички разходи по текущите военни операции. Именно там потъва огромната част от бюджета. Освен това САЩ е единствената страна в света без корупция в държавните поръчки за отбрана. Просто корупцията е вътре в самите поръчки, под формата на гаранция за предварително заложена печалба. За модернизация отделят колкото и Русия.
167
8
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Нека продължават така русофилите остават без подкрепа!Кой разумен човек се радва на оръжие за масово унищожение?Да бяха направили поне една кола или телевизор, просто нещо полезно.Плюйте колкото искате истината е по-силна.Ако умирате умирайте сами.
166
6
 
8
 
! Отговори
До 189 преди 6 години
БОБИ ,ти си абсолютен русофилски шут.От военния бюджет на САЩ ,за поддръжката на 800-те бази и военни операции извънграница се отделят не повече от 150млрд.НАСА е на съвсем отделно финансиране.Целия военен бюджет на САЩ е 1трлн долара,като е разделен на няколко отдела.Най-много получава отдел на отбраната 600млрд,като в него НЕ ВЛИЗАТ операциите срещу терористите в Сирия например.Така че ,толкова много глупости си изписал ,че отдалече миришеш на пропаганден русофил.
165
3
 
6
 
! Отговори
дедо Мано преди 6 години
До СатаНАТО че в Хамерила откога живеят хора?
164
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са много шпрехен, малко арбайтен:)
163
13
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Това, за което става въпрос, не е ядрено оръжие. Програмата Статус-6 е т. нар. *** бомба. Идеята и е да се разхвърли радиоактивен материал по крайбрежието, за да се облъчат и отровяр хората и животните. Това е оръжие за тероризъм, а не за война. *** е терористична държава.
162
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия стресира САЩ! Появиха се снимки на новата Волга! Русия стресира САЩ!Прочети още на: https://dnes.bg/usa/2018/01/29/rusiia-stresira-sasht-torpedo-moje-da-zalichi-cial-grad.366404#comment-newest
161
8
 
9
 
! Отговори
коко преди 6 години
До БобиКоуега изучавай си противогазите от 1968 и не си напъвай 2 гънки с непонятни за теб неща!!Мужиците да си направят първо палубен самолет за ДРЛО,да си завършат ГЛОНАС,да си построят кораб вертолетоносач,съвременен разузнавателен самолет и тогава да мислят за ядрени торпеда.Сирия кога пак ще я освобождават за 4 път?
160
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРаснакът отново захапа кукичката на надпреварата във въоръжаването досущ като СССРВсъщност точно обратното, Путин наскоро каза че ще намаляват постепенно броят на войските си за сметка на увеличеното качество. Също в ответ на огромният бюджет на САЩ за военни цели той отговори че за Русия не е необходимо да се впуска в превъоръжаване и кой знае какви супертехнологии след като с много по евтина но ефективна ядрена технология може много добре да се противопостави на САЩ.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 194Да съм казал че нямат?
158
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
около 60% от ОГРОМНИЯ военен бюджет на САЩ отива за издръжка...Ееех, де да можеше и Кремъл да си позволи....
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 192*** сплескан, руснаците имат ракета правена преди 30 години която да изкара 100 тона полезен товар в орбита, но *** като теб от къде да знае. Търси ЕНЕРГИЯ!а янките имат Сатурн-5 от 1956г, който може да изнесе 118 тона :)
156
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиКато има една Уловка към този бюджет се прибавя бюджета на НАСА и ДАРПА които разработват технологиите на САЩ.и като теглят чертата пак им остава повече, отколкото на евроазиатците
155
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 61"А тежка ракета способна да достави в Орбита 64 тона полезен товар кога . За справка това е един Бойнг 747 барабар с горивото и пасажерите"*** сплескан, руснаците имат ракета правена преди 30 години която да изкара 100 тона полезен товар в орбита, но *** като теб от къде да знае. Търси ЕНЕРГИЯ!
154
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който разработва дяволски оръжия да умре