Русия стресира САЩ! Торпедо може да заличи цял град!

"Статус-6" попадна в американски доклад за ядрената политика
29 яну 2018 07:20,
283
Русия стресира САЩ! Торпедо може да заличи цял град!
Кадър от "случайно" показан репортаж по руската телевизия показа на света мощното оръжие. YouTube

Русия разработва подводен ядрен дрон, който може да бъде използван за удар по крайбрежни градове, алармира изтекъл в медиите доклад на Пентагона, озаглавен "Обзор на ядрената политика 2018".

В него се посочва, че Москва работи над "нов вид междуконтинентално ядрено торпедо" в рамките на усилията за модернизиране на своята ядрена триада, писа "Таймс".

Още по темата

Докладът е първо потвърждение в САЩ за наличието на подобно разрушително средство за атака. Подозренията за наличието на подобно торпедо станаха известни през 2015 г., когато източници от US министерството на образованието заявиха, че Пентагонът дал кодовото име Kanyon на "транспортно средство за подводна атака с ядрена бойна глава", разработвано в Русия.

Скоро проектът получи известност след случайното му показване, както твърдят властите в Русия, по телевизията в репортаж с участието на президента Владимир Путин.

"Действително някои секретни данни попаднаха в обектива на камерата и след това бяха премахнати", призна тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на фона на спекулации, че Русия се опитва да сплаши или дезинформира военните на САЩ.

В изтеклия доклад експертите предполагат, че системата, наричана в Русия "Статус-6", се управлява от изкуствен интелект за нанасяне на удар по мишени в САЩ. Прототипът на торпедото за първи път е бил замислен през 60-те г. на XX в. от ядрения физик Андрей Сахаров, който впоследствие става един от най-известните дисиденти на СССР.

Руски медии коментират, че разработката е начин да се заобиколи американската противоракетна отбрана при наличието на опасения в Кремъл, че Пентагонът се опитва да обгради Русия с глобална ПРО-система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още ли някой вярва какво Днес.бг пише?
152
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До extremistоколо 60% от ОГРОМНИЯ военен бюджет на САЩ отива за издръжка на безумните над 800 бази по цял свят(Хамериканеца не може да се бие ако няма Химическа тоалетна, Полеви душ и магазин за чипсове и Кока Кола/Пепси), още около 20% отиват за заплати, пенсии, осигуровки на военниТака че около 20% са оперативните разходи и разходите за закупуване на нови оръжия. Като има една Уловка към този бюджет се прибавя бюджета на НАСА и ДАРПА които разработват технологиите на САЩ.
151
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Ужас за САЩИзследванията говорят че Цар Пушка е произвела поне няколко изстрела(тестови), НО НЕ И С ГЮЛЕТАТА ИЗЛОЖЕНИ НА ПЛОЩАДА - Бутафорията е създадена десетилетия по-късно. Цар Пушка е стреляла само и единствено с Картеч
150
3
 
1
 
! Отговори
Володя няма торпедо преди 6 години
Но 3D- та му нямат край .....
149
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
преди брежнев беше на власт сума годин, пробутаха му рейгън, всички се посмяха че американците немат грам акъл и тръгнаха да респектират с шишанета без аналогов. сега волдемар ше изкара повече от леонид илич и вече повтараме сценария. да си прос на славянин, колко да си прос...
148
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТОТОГладуват, но само руснаците.
147
5
 
4
 
! Отговори
??? преди 6 години
Ще гледаме 2-ра серия на скучния филм агонията на Русия++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Гладна кокошка просо сьнува ...хаххааааааааааххахаха
146
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Раснакът отново захапа кукичката на надпреварата във въоръжаването досущ като СССР. Ще гледаме 2-ра серия на скучния филм агонията на Русия.
145
9
 
5
 
! Отговори
extremist преди 6 години
НЕ СМЯТАМ ЧЕ ДЪРЖАВА С 513 000 000 000 ВОЕНЕН БЮДЖЕТ ИМА ПОВОД ЗА СТРЕС
144
5
 
8
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Народите им гладуват и се самоизбиват, а те харчат парите за оръжия!Анатема!
143
6
 
8
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Сега са обявили дори и конкурс за гребци на торпедата.
142
1
 
19
 
! Отговори
Ужас за САЩ преди 6 години
Американците са били невероятно стресирани когато разбрали че руснаците са лъснали до блясък гюлетата на цар Пушка разположен в двора на Кремъл.
141
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Русия всичко което ти се изправи по пътя .Русия най мощната военна държава във света .Ще го разберете скоро
140
8
 
21
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Ако не бяха руските успехи и първенство в разработката на нови оръжия , саш да са хвърлили света в унищожителна война !
139
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 170Не Анонимни Старая се да Оборвам Такива като теб като Хоби ми е
138
1
 
14
 
! Отговори
Дано има мир преди 6 години
Дано да има мир защото дори всичкото ядрено оръжие да бъде взривено на някой безлюден остров във индийския океан далече от България то живота на земята ще бъде доста сложен и ще измрът милярди хора от носещата се стотици години радиация.Просто на земята има твърде много ядрени и водородни бомби притежавани от Русия, САЩ,Китай,Англия,Франция и др. държави. Да не говорим че заради един Чернобил или Фукошима хем сега е мир и веднага се започна затрупване на реакторите ние още берем гайлето.
137
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Реално погледнатоЦар Бомба (на руски: Царь-бомба) е названието на руска водородна бомба, най-мощното ядрено оръжие, което е създавано и взривявано някога по време на ядрени изпитания. Името ѝ е дадено по аналогия с Цар Топ и Цар Камбана. Бомбата е пусната над остров Нова Земя на 30 октомври 1961 г Мощността ѝ се равнява на 58,6 мегатона тротилов еквивалент или близо 3600 пъти по-мощна от първата атомна бомба, взривена над град Хирошима.
136
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби ,рубладжийски ***.Днес пак ли си на заплата тук ? Пак ще ни убеждаваш колко велика е тая бананова република Русия нали ?
135
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се развива с около 20-30г. закъснение от САЩ.
134
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да прави руснакът накрая винаги се получава автоматът на Хуго Шмайзер познат под името Калашников.