19-годишен уби 17 във Флорида! Жертвите – възрастни и деца

16 души са ранени след масовата стрелба в училище
Обновена: 15 фев 2018 06:32 | 15 фев 2018 06:22,
160
19-годишен уби 17 във Флорида! Жертвите – възрастни и деца
Снимка: Reuters

17 души са убити след масова стрелба в училище във Флорида. Нападателят е  19-годишният Николас Круз – бил за кратко ученик в същото училище, но изключен заради "проблеми с дисциплината", пише вестник The Telegraph, цитиран от "Фокус".

Според Скот Израел, шериф на окръга, Круз е разполагал с полуавтоматично оръжие AR-15 и голям брой пълнители и патрони. Според шерифа, полицията е в процес на проверка на неговите профили в социалните мрежи. Органите на реда намират някои от неговите съобщения за "изключително притеснителни", но засега отказват повече информация.

Още по темата

12 от жертвите са били убити в сградата на училище, двама от тях в двора, един е застрелян на близката улица, а последните двама са издъхнали на път за болницата.

Сред жертвите са не само възрастни, но и деца. Други 16 души са ранени.

Според данни на някои ученици, в училището е пусната противопожарната аларма и всички са излезли на двора, където е започнала стрелбата. По време на двучасовата операция на полицията по залавянето на Круз, учениците са се скрили в класните стаи и хранилища.

Според ученици от училище Круз е бил обсебен на тема оръжие.
В учебното заведение в град Паркленд учат над три хиляди деца и юноши, учителите са почти 130 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
5
 
! Отговори
333 преди 6 години
До онбашиятаИ мен са ме тормозили ама не съм тръгнала да убивам заради това ! Този от малък е бил психопат като дете стрелял по врабчета и ето че сега убива и хора !
79
1
 
6
 
! Отговори
333 преди 6 години
Като дете стрелял по врабчета за удоволствие , а сега и по невинни хора . Това изчадие и други подобни трябва да се умъртвяват още докато са малки , за да не се стига до такива трагедии ! За психопати друго лечение НЯМА !
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този младеж му е трябвала здрава каракачанска казармада се научи по кой да стреля.
77
1
 
11
 
! Отговори
((( преди 6 години
Един обикновен делничен ден в САЩ.
76
12
 
10
 
! Отговори
Gogoo преди 6 години
Ako e myusulmanin e islqmski terorizm ako e hristiqnin demek psihichno bolen
75
3
 
32
 
! Отговори
Леко откровено преди 6 години
Не знам какво се случва хора, но знам че в световен мащаб 25% от децата в училище са подложени на тормоз- физически и психически. голяма част от учителите просто се правят че не виждат и лепват етикети на децата - тоя е затворен, онзи просто е лидер и налага мнение и чакат да стане проблем и после са супер изненадани. Хлапетата се плюят в нета, правят клики и се договарят как да лъжат. А за всеки родител детето му е невинно, учителите са ***, а умния е аутцайдера. Бъдещето ще е супер, нали?
74
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали забелязахте, но всички които говореха от децата в училището бяха с еврейски имена. Предполагам, че е някаква общност и едва ли въпроса е толкова елементарен.
73
2
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
До Анонимен (74) Да но Ахмед и Абдулах не пропускат да кажат че това нещо го правят в името на алах и за да прочистят света от неверниците. А също и да се похвалят че са верни на ДАЕШ. Това е все едно да кажеш че само 0.1 процент (най-оптимистичната оценка) от мюсюлманите по света са фанатизирани а да премълчиш че това са над 100000 човека. А къде са повечето от тях и че не са само в Афганистан Сирия Ирак и пр. това е друг въпрос. Да не говорим колко са тези които ги подкрепят но не публично.
72
2
 
8
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Да се изолират със стена от останалия свят за 100г. Чичко "КОЛТ" и мистър "УИНЧЕСТЕР", ще ги по разчитат, и вкарат в ред. Който оцелее-оцелее.
71
2
 
8
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
По някоя тв днес казаха, че това е 18 стрелба в училище в САЩ от началото на годината...
70
3
 
13
 
! Отговори
Мен преди 6 години
*** американски управници, военнолюбци, както и търгаши на оръжие и невинни животи!!!
69
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква религия изповядва тоя убиец! Мирен християнин ли е пак?
68
6
 
34
 
! Отговори
Неочаквано тъп. преди 6 години
Смешната велика държава,имали това и онова,имат само красива и разнообразна природа другото е всичко ***,наркомани гангстери и психари.Най-големитеее.Смешници.
67
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тоя психар се казваше Ахмед или Абдуллах навсякъде по света щеше да се тръби за ислямски тероризъм но понеже не е мюсюлманин просто ще мине със психично заболяване.
66
5
 
16
 
! Отговори
БГ преди 6 години
ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА,ЕГАТИ ДЕМОКРАЦИЯТА,ДА ОТГЛЕДАШ ДЕЦА ОТ ПАРЧИ МЕСО,ДА СТАНЕ ГОЛЯМ И НЯКОЙ *** ДА ГО УБИЕ,НЯМАМ ДУМИ В КАКЪЪВ СВЯТ ЖИВЕЯТ.ЩЕ ГИ ПОПЪЛНЯТ ОТ ЧУЖДЕНЦИТЕЕ,КОИТО СЕ НАТИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В ТАЗИ ВЕИКА ДЪРЖАВА.
65
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нямаше оръжейни забрани, щяха да отвърнат на огъня и да няма убити, свалете забраните!
64
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната руска хибридна атака срещу сащ! Баща му е руснак слочайност? Завербован е очевидно от фсб!
63
5
 
34
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
В Щатите всеки 20 минути става по едно убийство, а на 3-4 минути по един обир. Все още сме далеч от техните ефективност и резултати, но ще се постараем, дами и господа! Животът с бързи крачки се американизира.
62
7
 
41
 
! Отговори
С нетърпение преди 6 години
Само чакам да разбера как Путин и руските хакери са замесени. Няма начин да не са виновни.
61
4
 
24
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
МНОГО ЧУЖДЕНЦИ СЕ НАТИСКАТ И БЪРЗО ЩЕ ПОПЪЛНЯТ БРОЙКАТА,НИЕ ДА МУ МИСЛИМ НАТАМ ВЪРВИМ ПО ХАМЕРИКАНСКИ НАЧИН НА ЖИВОТ И КОНВЕНЦИИ.