Срещу стрелбите в училищата: Тръмп иска да въоръжи учителите!?

Масова стрелба траела 3 минути, а на службите отнемало минимум 5 да стигнат до мястото
22 фев 2018 20:30,
137
Срещу стрелбите в училищата: Тръмп иска да въоръжи учителите!?
Снимка: Reuters

Доналд Тръмп заяви, че ще обмисли предложението да бъдат въоръжени учителите в опит да се предотвратят масовите стрелби, предава Guardian.

Американският президент се срещна с ученици, преживели стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" в Белия дом. Пред тях той заяви, че щом подобна мярка е дала резултат и пилотите на самолети могат да носят оръжие, то мярката ще има успех и в училищата.

Още по темата

"Работи само ако имаме много вещи в използването на оръжия хора, от които имаме много", каза Тръмп по време на емоционалната среща, която беше излъчвана по националните телевизии.

Споменавайки Арън Фейс, футболният треньор, който с цената на живота си е защитил учениците си по време на стрелбата в гимназията в Паркланд, Флорида, президентът продължи: "Ако треньорът имаше оръжие в шкафа си, когато се затича към този мъж... Този треньор беше много смел, спаси много животи, предполагам".

"Но ако той имаше оръжие нямаше да трябва да бяга, щеше да го застреля и това щеше да е края. Това очевидно би било (приложимо) само за хора, които са много умели в използването на пистолет", посочи Тръмп.

Президентът смята, че носенето на скрито оръжие ще бъде полезно. Посочи още, че ако мярката стане реалност – учителите ще преминават обучение за боравене с оръжие.

"Зона, свободна от оръжие е като покана за маниака: "Нека да влезем и нападнем, защото куршумите няма да се върнат към нас", обясни Тръмп.

Той допълни, че атаките продължават около 3 минути, а на спешните екипи отнема от 5 до 8 минути да стигнат до мястото на стрелбата.

"Ако има учител, умеещ да борави с оръжие, това много бързо може да приключи", настоя US президентът.

Учениците в стаята обаче не бяха много въодушевени от предложенията на президента. Въпреки това той ги увери, че правителството разбира и двете гледни точки на въпроса и предложението ще бъде дискутирано сериозно.

След стрелбата в Паркланд стана ясно, че на територията на училището е имало въоръжен охранител, но той не е имал възможност да стреля по Николас Круз.

През май 2016 г. по време на предизборната си кампания Тръмп публикува в Twitter: Уродливата Хилари (Клинтън) каза, че искам да вкарам оръжия в класните стаи. Грешка!" А сега?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отлична идея. Говедарите трябва да имат много оръжие за да се самоизбият качествено, бързо и ефективно.
74
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фeнoве на Спартак Москва убиха полицай в Билбао! Пак трябва да дойдат в България, армейците добре ги бяхме респектирали на Лаута напикаха се като малки дeцa!
73
1
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Тоя пък оръжието е свобода...тия от Идил бяха най свободните ...май бе образованието...ама ти го нямаш откъде да знаеш
72
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 73 Най- много да има анти ефект- като "сухияю" режим.В САЩ психопатите станаха множко. Процесът е необратим.
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руcките дивaци тази вечер yбиха полицай в Билбао!
70
0
 
8
 
! Отговори
Еррр преди 6 години
А дали забраната на оръжия няма да има по голям ефект?
69
0
 
3
 
! Отговори
ХоХО преди 6 години
Скоро и в България.....а дано, ама надали........
68
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
'Маргарит и Маргарита" 1988-*** година.Директорът към класната на Маргарит в кабинета му. " И какво постигнахте с тази ваша игра на демокрация, другарко Костова? Побоища, изнасилвания, грабежи.Един ден ще заколят и учител, Костова".Този филм беше забранен тогава от бъдщитее демократи..бивши комунисти.Най-големия!
67
3
 
20
 
! Отговори
свястен българин преди 6 години
Г-н президент Тръмп, а в България учениците бият учителите, често това се случва.Учителят ни е най-изтормозеното същество в държавата и най-ниско платеното инай-неуважаваното.Макар учениците да го бият, то няма нито един митинг орга-низиран от родители на ученици в защита на учителите.Българите-поне 80 % иматмного елементарно разбиране за учителската професия, това са българите.
66
0
 
3
 
! Отговори
закачалка преди 6 години
До HandelА колко народ беше избит от откачалката докато дойде добрият с пушката. След дъжд качулка. Или и пасторите трябва да дуржат в една ръка библия, а в другата узи.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клин -клин избива! Или по-дълбоко го набива! Последния остава! Знаем ги тея лафове, бе селски!
64
2
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Ще си правят престрелки :) Тоя Тръмп излезе "е**ти мозъка" хахахах.
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, клин клин избива. Това знете ли го ?
62
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха, това ме разсмя с глас. Браво тръмп, браво, ей така се гаси огън с бензин.
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да си специалист по всичко, да си учител и да ходиш с пищова на кръста? Или по-скоро полицаи да се преквалифицират на даскали. Защо не забрани продажбата на оръжие, а дори ще ги увеличава. В САЩ сигурно има стотици хиляди учители. Значи още производство.
60
0
 
1
 
! Отговори
Уайят Ърп преди 6 години
Аре обратно към О'К корал в Тумбстоун...................
59
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено руските колхозници не разсъждават, те следват опорни точки от партията и вожда.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е прав. Не може да има полиция навсякъде. Особено нашата полиция ще дойде след половин час. За това време може и триста човека изтрепани да има.
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те, хората там , протестират за намаляване на оръжията, оня решава да ги увеличава! Ама, излиза, че не е сам в глупостта си! Много от пишещите тука са супер заблудени като него! Страшна свобода е да живееш в държава, където се стреля на поразия! Много филми гледате! С оръжие тръгнали да си решават проблемите, ама някой откачалник като тръгне да стреля ще забравите и за оръжие и всичко и ще напълните гащите! Каубойските филми, иначе си ги гледайте колкото си искате!
56
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак пълно с *** съветски ***...