Путин: Не насърчаваме намесата в избори на други държави!

Президентът на Русия пред американска телевизия
10 мар 2018 14:00, Петя Славова
109
Путин: Не насърчаваме намесата в избори на други държави!
Снимка: БТА

Русия не насърчава намесата в изборите на други държави и не се занимава с такива действия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, предаде ТАСС.

Путин повтори, че хората, които САЩ обвиняват в намеса в американските президентски избори от 2016 г., не са представители на руското правителство. "И какво като са руснаци? Има 146 милиона руснаци, и какво от това?"
На 16 февруари САЩ повдигнаха обвинения на 16 руснаци и три руски организации за опит за намеса в американските политически процеси по време на предизборната кампания през 2016 г.

Още по темата

Путин заяви, че не изключва възможността тези обвинени от САЩ руснаци да са работили за американци.
"Тези хора не са държавни служители. Възможно е някои от тях да са работили за някой от кандидатите" (за президент на САЩ), каза той, цитиран от БТА.

Русия никога няма да предаде на САЩ обвинените от тях руснаци, заяви Путин. "Никога. Русия не екстрадира своите граждани, точно както и САЩ. Нима САЩ екстрадират свои граждани някъде другаде? Това първо. Второ, не виждам тези хора да са извършили нещо незаконно", заяви Путин.
Русия не разполага с възможностите на САЩ за кибератаки, каза Путин. "Нямаме средствата, с които разполагате вие, нямаме глобалните средства за масова информация, с които разполагате вие. Имаме само "Ръша тудей", каза Путин в отговор на водещата Мегин Кели за кибервойната между двете страни.

Твърденията за използване на химически оръжия от сирийските власти са фалшиви новини, заяви Путин.
"Сирийското правителство отдавна е унищожило химическите си оръжия", каза руският президент.
Путин определи президента на САЩ Доналд Тръмп като бизнесмен с голям опит, който се отнася с уважение към хората, с които работи. Руският президент заяви, че не чете туитовете на Тръмп и съобщи, че той самият не ползва Туитър.

"Имам други начини да изразя гледната си точка или да реализирам решенията си. Доналд е по-модерен човек", каза Путин и заяви, че никога не се е срещал с Тръмп преди той да се кандидатира за президент на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До а това"И на украинския, и на българския народ трябва да се помогне да си смени ръководството." Ръководство назначено от САЩ. И след като ние сами не можем да махнем тези национални предатели, продали България на враговете и подложили на унищожение българския народ, то очевидно се нуждаем отново от руската помощ.Тези които не виждат това са български предатели, турски и ромски ***.
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Путин, какъв беше този екшън, когато КГБ попа влезе в Президентството с Макаров ?
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30: От антизападнопоклонниканти вече отпадна, така, че няма да те питам повече, защото следва да отпадне западно, а щнай-накрая ще отпадне и поклонник и затова ти предложих да не се наричаш просто - русофиль, което отговаря на прозвището - далекоистонченпоклонник !
40
7
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Повече не се занимавайте с тая фашиска ***.Смъквайте колкото пари можете от туристите им и тотален контрол от службите, защото им е вродено да вършат мръсотии.
39
7
 
3
 
! Отговори
а това преди 6 години
"И на украинския, и на българския народ трябва да се помогне да си смени ръководството." заяви Семьон Багдасаров, депутат (2007-2011), сега директор на Центъра за Изучаване на Близкия Изток и Централна Азия по руската национална телевизия и бе аплодиран от публиката в залата и навред из руската ***.
38
7
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До дядомразАко нещо не ми е ясно, от лъжите на Путин ли ше ми се изясни?
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мумията на света омръзна, та не знам на руснаците !
36
6
 
3
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Ясно е,че еденици ще го гледат защото интервюто е дълго.За това време може да изгледате някой екшън например.Пък и всеки разбира и му е ясно всичко. Умници сме това българите,само където другите не го знаят.
35
4
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До дядомразСлед като ми е абсолютно ясно какво ще каже, за какво да му гледам интервюто?Евентуално ако съм влюбен в него, да му се радвам, ама не съм...
34
5
 
4
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Аз нищо не казвам или внушавам! Просто препоръчах да гледате интервюто защото си струва. Всеки има глава на раменете,да!
33
4
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Кой го интереуват скалъпените интервюта на Путин?Как ли пък няма да си загубя час и половина да го слушам, съвсем ясно ми е какво ще каже.
32
6
 
8
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
*** е терорист номер едно, долен извеpг, който като малък е бил онождан от възрастни незадоволени мyжици.
31
2
 
4
 
! Отговори
Тралала преди 6 години
До дядомразИ какво точно трябва да видим обичайна размяна на кодови съобщения започващи с думата Хакер. Aйде отиди реши един ребус от рода cicada 3301 и не се напъвай да мислиш с телевиЗора си. Имаш глава на раменете ползвай я по предназначение.Aко мислиш, че някой е хакнал сървърите на ЦРУ и КГБ бая трябва да си мръднал там са най-добрите специалисти в света. Ако са ги хакнали наистина значи в ЦРУ е пълно с руски шпиони внедрени от Обама за да отворят порта на сървърите.
30
5
 
3
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Току що гледах интервюто.Много симпатична американка,Меган Кели, седи с-у Путин и му задава написани на тефтерче въпроси,а той отговаря без да мисли и отговаря много точно и ясно.Интервюто е взето за 2 дни.В Москва и в Калининград.В Москва говориха за ракети,отбрана и пр. ,а в Калининград за намеса в избори и икономика. Много е добро на високо ниво, час и 28 мин. Вижте го!
29
6
 
6
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Велик е!
28
3
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
До анонимен 25,Защото антизападопоклонник и русофил не е едно и също! Западопоклонници има във всички страни в Източна Европа, включително и в Русия, като в последната има такива на много високи и влиятелни постове! Типичен пример е особата Герман Греф, който пък е шеф на най-голямата руска банка! Та, следващия път, като ми говориш за бедността и България, Русия, Молдова, Румъния и т.н., се замисли малко по въпроса!
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин се страхува повече КГБ инфраструктурата му да не престарае и да го изберат с 120%, че тогава и Ким ще ми завиди, но ще му лъснат невидимите му ракети, като гол *** на месечина !
26
6
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Тиквата може да казва на двора у къщата си ,куфарите и да заминава за Eвропа щом иска туй да не му е бащиния бе казал бил.
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Разбира се, че за бившият пазвант на Бай Тошо, от Европа по-хубаво няма, та нали от там шайката му *** еврофондове и там си къта париците. Само, че за българският народ който пълни еврофондовете има много по-добра алтернатива.
24
6
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
и не само Тръмп и с Бексита им го начука Путин на ЕС