САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган

Изпратили 5 000 камиона с оръжие и 2 000 контейнера с боеприпаси
20 мар 2018 20:45, Елка Василева
255
САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

САЩ са доставили голямо количество оръжие на терористични групировки на територията на Сирия. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия Хабертюрк.

Ако ние сме стратегически партньори, това означава, че вие - САЩ, трябва да ни уважавате и да спрете да ни лъжете, посочи турският лидер.

Изпратили сте в Сирия 5 хиляди камиона с оръжие и две хиляди контейнера с боеприпаси. Значи отвърнахте на нашето искане с отказ, а сте снабдили терористичните групировки с оръжие. За какво партньорство може да става въпрос?, попита Ердоган, без да уточни за какво именно искане от страна на Турция става дума.

Той добави, че в момента това оръжие преминава в ръцете на турската армия, информира ТАСС.

Намираме тунели, а в тях има складове с оръжие, намираме домове, пълни с боеприпаси. Унищожаваме всичко това, посочи президентът.

Турция предприе на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК), припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоууу сериозният, тоя Марк Твен нещо за българите писал ли е? С какво трябва да ги копане тях?
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можеш нито да ме уплашиш, нито да засегнеш с писанията са. Затова не се мъчи повече. Не ме впечатляваш, затуй ще си гледам сериала, а като си решил да кесиш във форума - "Приятно изкарване"....Опазил ме Бог да те плаша или засягам. Та това е само някакъв форум.М.Твен ми е от любимите хумористи, но щом ти си решил да го вземаш на сериозно нямам нищо против.
132
14
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Люта битка води Ердоги с "терористите",ама неговите хора се държат в Африн като истински башибозук-грабят,убиват,палят.Позната работа.Западът упорито мълчи,както преди 142 години.Ама евроатлантическа солидарност,какво да се прави.Дано поне нашите политици си вземат поуките и вземат мерки.Ха дано,ама....
131
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От аспаруховите турци-да
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както ти казах чоджум, турците сте пътници, колкото и невероятно да изглежда."Ако някой ден след 1000 години някой се позаинтересува за турците, да му трябва кирка и лопата" - Марк ТвенНе можеш нито да ме уплашиш, нито да засегнеш с писанията са. Затова не се мъчи повече. Не ме впечатляваш, затуй ще си гледам сериала, а като си решил да кесиш във форума - "Приятно изкарване".
129
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи повечето шороши списват и в полза на Ердоган,...По-скоро повечето кутевисти списват за Ердоган, все пак им се пада природен татко или пастрок :)
128
5
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"Сега убедихте ли се колко много турци пишат в този сайт?"Значи повечето шороши списват и в полза на Ердоган,Не че са толкоз фенове,ама двойна надница...Тая работа е като в Сирия-брадатите демократи преливат от свободната сирийска армия към Нусрите ,ИД и обратно според обстановката и паричните потоци.Колкото до Ердоган-помним как добре припечели от далаверата с ИД и как се изнерви от изпепеляването на нефтените транспорти към Турция!
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сънародника на българите в Дойчланд дет се беше омъжил за депутат...вече си имали бебе... Честито на всички българи! Полу немец полу българин! Щели даго кръстят с двойно име *** Ханс :-) Кръстничката щяла да бъде Меркел...:-):-):-)
126
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ ЩЕ СЪМ ПЪРВИЯ РОДИЛ ТУРЧИН И ЩЕ НАПРАВЯ ТУРЦИЯ ВЕЛИКА...Аааа, познах те. Ти си българина от Германия с германския си мъж. Честито!!! Какво е, момченце, момиченце или българче?
125
1
 
21
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Не съм турчин обаче да си мислиш че обиждаш някого като му викаш турчин значи си много зле.Произвеждат автомобили и то Тойота Рено автобуси Мерцедес камиони кораби имат военно-промишлен комплекс части за Ф35 правят.Ердоган мисли за държавата и въоръжава армията Борисов и Радвев(последния военен пилот) един самолет не са купили а модернизират миг-29 които дори срещу румънските ф-16 нямат шанс!Кво да говорим повече мислиме си че сме център на вселената а сме си една кл.ака!
124
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българите са добри войници за разлика от турците."Българите са добре само в корупцията!
123
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция ще я надживеем. Ти му мисли..Нещо обаче трудно я преживявате(Турцията), само я мислите..
122
3
 
14
 
! Отговори
Горд Турчин преди 6 години
ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА ЗАТРИВА БЪЛГАРИНА!
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скоро сте живели в тях и добре, че е било така та сте живи и до сега. От 13 века-8 робски и 2 полуробски. Само 3 века славна история!!!!..Преклонена главица сабя я не сече- българска народна поговорка спасила живота на хиляди робве през цели 13 века.
120
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНие сме надживявали и Византийската империя и Османската империя.По-скоро сте живели в тях и добре, че е било така та сте живи и до сега. От 13 века-8 робски и 2 полуробски. Само 3 века славна история!!!!------------------------------------Не се кахъри чза това, чоджум. Дали добре или зле сме живели - надживели сме ги и сме си все тука на мястото като българи. Турция ще я надживеем. Ти му мисли.
119
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"СЕГА ВЕЧЕ СЕ ВИЖДА ЧЕ ТУРЦИЯ И ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ - МИТ,СТОЯТ В ОСНОВАТА НА РАЗПАЛВАНЕТО НА ВОЙНАТА В СИРИЯ"Опсс малко в лево... Ние знаем кой хвърляше сандъци с оръжия от самолети на ид и пкк... Кой ги създава, кои ги хранят и кои мат сметка да има война... Работи ви устата, ама главата хич не чатка!!! Ердоган още много планове ще разваля!!!
118
3
 
6
 
! Отговори
Горд Турчин преди 6 години
И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ПИШАТ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН!
117
1
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До Георги ЛамбуровМи купи си и ти бе и Леопарди и Ейбрамси ето Радев на Рафал го возиха кой те спира.Ама Боко требва си направи на секретарките заплата от 10 000 лева нема паре за самолети фрегати(нали отказа новите френски и купи белгииски гемии 2-ра рука) и тн.Никой не ти е виновен че държавата ти се управлява от ***.ти!
116
3
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
До 123Ганьо само можеш да псуваш без капка разум!И кво значение има къде съм роден не ми е ясно?
115
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно ли Ердоган е алкохолик? Божкеее, а се прави на света вода ненапита, мръсника. "Айряна е нашто национално питие" - вика, а гаврътка чашките.Явно се опитва да надпие Ататюрк. Верно, че болнав вид има нещо напоследък