Няма Трета световна война след удара в Сирия. Засега!

Посланик Ерик Льобедел: Сирия няма бъдеще с Асад!
80
Няма Трета световна война след удара в Сирия. Засега!
Снимка: Reuters, архив

Няма Трета световна война след ударите в Сирия, увери посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел.

Той подчерта, че страната му е настоявала за провеждането на такива атаки още през 2013 г., но това така и не е било направено.

Още по темата

Ще има ли нови удари срещу Сирия обаче сега зависело само от Башар Асад, настоя дипломатът пред Нова тв.

"С увереност можем да твърдим, че ударите бяха успешни и противовъздушната отбрана не беше ефикасна", заяви още дипломатът.

Той каза, че в понеделник ООН ще обсъжда общ план, изготвен от Франция. Той съдържа четири точки: пълно унищожение на сирийската химическа програма; елиминиране на ИДИЛ; спиране на военните действия в Сирия и предоставяне на хуманитарна помощ; постигане на трайно политическо решение за проблемите в размирната страна.

"Всички, включително и Русия, знаят, че Сирия няма бъдеще, начело с Асад. Промени обаче могат да се случат постепенно. Трябва да убедим нашите руски приятели, че могат да играят конструктивна роля и конструктивно да отстояват интересите си в Сирия", коментира още Ерик Льобедел.

Според него от случилото се преди години в Либия трябва да се извлекат поуки, включително във връзка със Сирия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Очевадно преди 6 години
Чуете ли за война в този регион - търсете Израел в дъното.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото жертвите са от т. нар. "Скрипалов тип" - не липсват реално на някой. Виж ако свалите самолет в Западна Европа над жилищен район, вече е друга работа. Само че няма как да се натопят подходящите.
66
1
 
9
 
! Отговори
пророка Олег преди 6 години
Ей тва русофобите сте големи креттени : какви линкове със свалени ракети бе....нали се взривяват във въздуха и падат само отломки. Ами айде да питам тогава ,къде са пораженията от тия 100 ракети ?????????? Пиндосите краварски даже не навлязоха на територията на Сирия, ами кръжаха наоколо и пуцаха от там. Щото руското ПВО чакаше. хахахахаха Не гледайте само CNN, има и други телевизии. Поддлоги краварски сте русофобите. И майка си ше продадете за на***каният долар, дето залязва бавно но сигурно....
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НикоПравилно от сто и деснтина ракети около седемдесет свалени с техника на баба ми на годините умните красивите новите томахавки................................Дори руските експерти не вярват на тази лъжа! Дай линк със снимка на сирийци и свалена ракета. Няма!!! Всяка ракета има табела с номер, турбина от изключително здрава сплав. Свалената ракета остава почти цяла. Явно са скромни хората на Асад, не показват трофеите си.
64
1
 
13
 
! Отговори
До 62 преди 6 години
Повярвайте ми има значение!Казано честно, Иран е една доста добре организирана държава със силна държавна власт и много добра организация на всички нива. Хубаво е да я видите, преди да я сравнявате с Риад, защото има огромна разлика, между шийти и сунити. Да, и в двата случая спрямо нашата представа за култура и цивилизация ще бъдат, нека кажем крайни в уравлението си, но това е там - културата им! Иран е държава, докато всичко, което вече беше - "демократизирано" , са само племенни анклав
63
2
 
3
 
! Отговори
до 63 преди 6 години
нарекох - "диви камилари", племената от вътрешността, тези които си живет още в 15-ти век!!затова поставих ясен знак, между сирийци и тях!Както и да е, трудно ще стане каквато и да е дискусия!проблема ще дойде, като падне и тои "диктатор' и дойде пордната порция бежанци!
62
1
 
5
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Правилно от сто и деснтина ракети около седемдесет свалени с техника на баба ми на годините умните красивите новите томахавки
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи щом наричате сирийците "диви камилари",...Диви камилари ги нарече ти в предишният си пост.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те пък точно изобщо не са араби!!!...Е и? Какво значение има дали са араби или не? Важното е каква религия или идеология изповядват и следват. Или искате да кажете, че иранският ислям на аятоласите е някак си по-приемлив от този на халифите в Багдад или на моллите в Риад?
59
0
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 6 години
само уточнение:Между Иран - шиити и другите, сунити, дали правите разлика???Те пък точно изобщо не са араби!!!А относно диктатурата, в тази част на света бих искал да видя как ще приложите - Демокрация! Никой не отчита културно-историческия модел преди това и дали би станало и как! Засеха е диктатура, да! а, иначе???
58
2
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 6 години
Алевитите са 10%. Сунитите (ако изобщо знаете какво е това)са 85, кюрдите също са сунити. 5%остават за другите, друзи, лази т.н(хайде бързо в гуглето за справка)
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти си куцо, кьораво и сакато! Брадатите- ислямисти по законите на Халифата наложен от Шериата камиларите (Саудиска Арабия, която си купи оръжия от САЩ ама българското оръжие е в битка)...Иранците(граждани и селяни на ислямска република Иран) които защитават сатрапа да не са гладко избръснати?
56
0
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
А, кой е казал че е християнин????Той е алевит! Но съм сигурен, че не знаете какво е?Иначе е така 10% са християните от различните деноминации, ама там 10 % са близо 2 милиона души! Само факт!
55
1
 
3
 
! Отговори
Алоооу преди 6 години
не обиждай премиера ни, и той управлява с роммско малцинство и купени гласове- Ще те докладвам в полицията.
54
6
 
3
 
! Отговори
До52 преди 6 години
Прочетете малко повече Вие. Първо, Асад не е християнин и второ е представител на 10% малцинство. Когато малцинството управлява се нарича диктатура.
53
0
 
1
 
! Отговори
HELL преди 6 години
До 49Ти си куцо, кьораво и сакато! Брадатите- ислямисти по законите на Халифата наложен от Шериата камиларите (Саудиска Арабия, която си купи оръжия от САЩ ама българското оръжие е в битка)
52
0
 
5
 
! Отговори
пак до Реалиста преди 6 години
Ами щом, само медийте са ви достатъчни за какво лично мение говорите! Прочете му поне биографията! Аман от папагали!
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То изнасилванията в Берлин ги има и преди Кадафи. Особено масови са били през и след 1945а.
50
0
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
Значи щом наричате сирийците "диви камилари", значи нямате представа от етническата карта, камо ли за цивилизационни модели. така че да ги сравнявате с дивите племена, малко сте в грешка, моля ви!! Поинтересувайте с малко от история или поне вижте как изглежда Сирия. А и не не последно място, това не е, само мюсулманка държава, а има и доста християни, все още!!!
49
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До До - "Реалист& 42 Тава че Асад е зъболекар не съм го измислил а го пишат всички медии. А това че е убиец на собствения си народ като Сталин е неоспорима.