US армията ще търси ракети чрез изкуствен интелект

Целта: По-добра защита на САЩ от евентуална ядрена атака
6 юни 2018 13:30,
64
US армията ще търси ракети чрез изкуствен интелект
Източник: Reuters

Американската армия увеличава разходите си за тайни проучвания, насочени към използване на изкуствен интелект, който да засече предварително изстрелването на ядрена ракета, както и да следи подвижни ракетни установки в Северна Корея и на други места по света, пише Venturebeat, цитирайки Reuters.

До сега всичко се е пазело в пълна тайна и с обществото се споделя изключително малка информация, а подробностите за този проект са скрити в последния бюджет на Пентагона. Запознати американски официални лица споделят пред Reuters, че има няколко класифицирани програми, чрез които се разработват работещи чрез изкуствен интелект системи с цел по-добра защита на САЩ от евентуална ядрена атака.

Ако програмата се окаже успешна, такива системи ще могат да мислят самостоятелно, обработвайки огромно количество информация със скорoст и точност извън човешките възможности, за да открие признаци за подготовка за изстрелване на ракета. При такъв сценарий правителството или ще предприеме дипломатически мерки, или ще се опита да прихване и унищожи ракетите преди изстрелването им.

Според въпросните официални лица и достъпа им до документите по бюджета на Пентагона администрацията на Тръмп е предложила тройно увеличение на финансирането за само една от тези програми с изкуствен интелект до $83 млн. Сумата не е голяма за такъв тип проучване, но показва, че САЩ мисли как да се противопостави на все по-въоражаващата се Русия и все по-непредсказуемата Северна Корея. Смята се, че в тази програма има пилотен проект, който е насочен точно срещу Пхенян, тъй като Вашингтон се притеснява от възможността ракети да бъдат криени в тунели, гори и пещери.

От документите, до които Reuters са имали достъп, се разбира, че програмата срещу подвижните ракетни установки ще продължи, докато "проблемът 4+1 на Пентагона приключи". Тази терминология обикновено се използва за Китай, Русия, Иран, Северна Корея и терористични групи.

Експерти твърдят, че такива програми могат да принудят Китай и Русия да се включат вече и в тази надпревара, ако вече не са го направили, и като част от тези усилия да намерят начин, по който да заблудят изкуствения интелект и да го излъжат или за съществуването на ракети, или за тяхната локация.

Преди време беше направен подобен експеримент - студенти от Масачузетския технологичен институт успяха да заблудят Google, заблуждавайки тяхната система за разпознаване на изображения, че една пластмасова костенурка всъщност е пушка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
10
 
! Отговори
до 37 преди 5 години
Рашките изпратиха Луноход. Автоматична станция. Руснаците са единствените видяли обратната страна на Луната. Язък, че с част от данъците, които плащам правителствено контролираните неправителствени организации наемат такива интелектуални "титани" като кремвиршните русофоби.
28
7
 
10
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
То бива бива лъжи ама българските евроатлантици задминаха и украинските си братя фъшаги. Няма немци работещи в Светската космическа прогрсма, колкото и упорито да лъже МУУУУУ, Има много немци, военнопрестъпници, които работят за МУУУУУ. Генералния им конструктор Вернер фон Броун например. Първия директор на НАСА. И т.н. и т.н.
27
16
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
До САЩ могат ... Рашките никога не са стъпвали на Луната, благодарение на немските технологии от ВСВ /Фау 2/, те успяха да го докарат само до околоземна орбита, където и сега имат една допотопна орбитална станция, нищо че товарищ путин говори за някакви мистериозни космически войски ... Американците стъпиха на Луната, а сега се готят и за мисия до Марс ... !!!
26
6
 
11
 
! Отговори
лекар преди 5 години
До Калеко АлекоПо цял ден ли се дрогираш !
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирийците им меркаха интелектните ракети с ракетни комплекси модел 1965 година. Може би МУУУ е приложил интелекта на стадо български евроцървули в последните си самолети, които ги строяха 18 години. Точно времето на пред прехода. Български евроинтелектуалци, повишете личната хигиена през лятото и намалете консумацията на кренвирши, намалете консумацията на ток, носете си бензин от Гърция и напуснете панелката останала от дядо ви комуниста.
24
15
 
9
 
! Отговори
САЩ могат преди 5 години
Американците са кадърни хора и щом са си поставили такава цел ще я осъществят !А руснаците отидоха на луната благодарение на пленените през втората св. война немски учени ,които им дадоха необходимите знания и технологии , но въпреки помощта на немските учени руснаците са много назад в развитието си в сравнение със САЩ !
23
10
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
фащ В ГРОБА :)
22
4
 
14
 
! Отговори
терминатор преди 5 години
Абе ти я хора филмите на Арни не са ли ги гледали?!?!?
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците са създали изкуствен интелект отдавна.И го ползват в оръжейните си системи.
20
15
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
То ако ще си говорим за компютри и изкуствен интелект, добре че ги има американските технологии и китайските производители, че иначе "братушките" нямаше и да знаят какво е това компютър, и още щяха да опъват кабелите от макарите, както са го правили дядовците им на фронта, за да дадат свръзка ... !!!
19
2
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Някой нова серия на междузвездни войни ли измислиха?
18
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че този изкуствен интелект отдавна е влизал в масова употреба в руския Гулаг под търговското наименование Бояришник !
17
15
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
На *** от Сибир им е още рано да развиват изкуствен интелект, те първо трябва да доразвият своя и да слязат от клоните на дърветата !!!
16
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На световното по футбол за пръв път се очаква да бъде въведен от отдел Новичок към КГБ езотеротропен невидим препарат, който да схваща ставите на противниковия вратар, така, че да може и от центъра да му бъде вкаран гол !На русофилите остава само да стискат палци, някой от танкистите дето тичат като мухи без глава, да уцели вратата !Предполага се, че вече успешно е изпробван на мача Реал-Ливърпул и даде отлични резултати.
15
9
 
11
 
! Отговори
факт преди 5 години
Какъв изкуствен интелект?това е нация от убийци който живеят от награбеното от техните политици при агресиите и войните,мозъци хамбургери и кръв к кола.....
14
6
 
10
 
! Отговори
СС преди 5 години
До Калеко АлекоКалеко *** ти преливаш от сиво вещество бе моето момче. Защо реши, че рашките ще се пробват да го лъжат, защото това е показано като възможен вариант с татиката ли, *** това съвсем не означава, че Русия и/или Китай и/или трета страна ще поеме точно по този път, просто показват хората колко е нестабилна системата на база труда на пришкави пубери от Масачузец, които са си направили домашната задача както трябва.
13
3
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Много ме притеснява факта че ракета може да бъде унищожена преди да е изтреляна.Как точно ще преценят че ще се стигне до пуск.Как ще прецени "интелекта"че не е учениеЩе става мазало ама
12
3
 
5
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
Изкуственият интелект на хамерите постоянно е "КРИЕН в тунели, гори, и пещери"... :::)))Ха, ха, ха... :::)))Dnes, що за дума е това "криен"?... :::)))
11
16
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Американците пак ще измислят нови технологии, а "братушките" на нашенските ***, ще се чудят как да ги лъжат и заблуждават, само че накрая както често се случва с лъжливите овчарчета, заблудата пак ще си остане в двора на сибирската *** ... !!!
10
1
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Като донавим и БАН, ще ударим 95 процента тъпия ъгъл.