Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ

Увеличението засяга още и козметиката, въглищата
15 авг 2018 08:20, Елка Василева
244
Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни от САЩ стоки, в това число пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи днес турският държавен вестник, цитиран от Ройтерс.

С указ, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, се повишава със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто - върху алкохолните напитки, а с 60 на сто - върху тютюна на листа. Увеличават се също митата и върху козметиката, ориза и въглищата.

Още по темата

Турция повишава митата като реципрочна мярка в отговор на преднамерените атаки на американското правителство срещу нашата икономика, заяви днес в Twitter турският вицепрезидент Фуат Октай.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил увеличаване на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция на фона на нарастващо напрежение между двата съюзника от НАТО заради задържания от Анкара американски пастор и във връзка с други дипломатически въпроси, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: митасащТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли по красиво знаме от това ?
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е когато "държавните глави" унищожават държавата си.
57
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска се топки... И ЕРДОГАН ПОКАЗВА ЧЕ ГИ ИМА!!!
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ислямиста има идея в Турция да се произвеждат турски коли. В ютуб гледах един турчин вика, "Кой в Турция ще си купи турска кола?", защото е въпрос на престиж да караш нещо хубаво."Колега знаеш ли кое жалкото... ДЪРЖАВНИТЕ ГЛАВИ ДА НЯМАТ НИКВИ ИДЕИ... КАКТО ПРИ ВАС!!!Поне прави нещо... Докато някои само говорят...
55
5
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Направо се спуках от смях! Е сега вече ше ги съсипе американците! Тоя е супер обратното на умен ей! *** така е с всеки султан! И тоя ше разбере, че малко или много светът се променя особено след откриването на колелото и електричеството! *** дано ние да не пострадаме от новата османска империя дето е само в сънищата на ердоганя!
54
2
 
12
 
! Отговори
Анадолски преди 5 години
Всички депутати от националната партия MHP (патриотите) са дали по една заплата на държавната хазна... Почнали кампания, канят и общинските си кметове на това, един от кметовете е дал три заплати на хазната... ЕТО ТАКА СЕ СТАВА ПАТРИОТ... А НЕ КАТО БГ ПАТРИОТИТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ШУМ...
53
1
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 5 години
Не пиши глупости по теми от които си далеч като познания.
52
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам в много скоро време САЩ да не издържи на натиска...
51
2
 
15
 
! Отговори
Ердоган преди 5 години
Продавайте си доларите за лири! Ние ще ви ги купим.И така става преразпределението на богатството - едни пари отиват в други хора.
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ислямиста има идея в Турция да се произвеждат турски коли. В ютуб гледах един турчин вика, "Кой в Турция ще си купи турска кола?", защото е въпрос на престиж да караш нещо хубаво.
49
2
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Bravo be ... toj Erdo golem maz ti bil...... Aferim ...
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И без това всичко в турция, което е внос от САЩ е скъпо и емигрантите в Германия и други страни призовават турците да не пазаруват от Турция, а онлайн, та сега ще е още по-скъпо. Отделно доста чужди фирми нямат представителства в Турция и тези, които продават стоката им са просто прекупвачи.Та в смисъл и без това сервиз в Турция няма, защо направо да не си купиш онлайн.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гошо...ТъпотоГоше, Лексусът е японски бе, пиле!
46
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана ми интересно, в Турция има заводи на Форд (а вероятно не само на тази марка), които произвеждат коли там. Това ще се отрази ли на цените на автомобилите, произведени в Турция?А иначе Ердоган сам копае гроба си. Подобни действия отблъскват инвестициите, а турската икономика разчита до голяма степен точно на чуждите инвестиции.
45
0
 
12
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Тъй като гледам, след призивите на Ердоган, доларът се срина.
44
6
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Пука му на,,,богатия турчин,че вместо за 100 хил долара,ще купи сега Лексуса за 140 хил. И на...бедните не им пука,че те Лексус не карат.
43
3
 
20
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Турция "сериозно" ще удари американската икономика. Ако не са турците, Америка няма йъде да си продава стоката. Въй, въй, въй!
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да''откакто им сменихме имената''************Сменете ги още веднъж та да се осъзнаят тамошните турци що сте какво сте.
41
0
 
12
 
! Отговори
:-) преди 5 години
И Ердо като им вдигне митата, който е решил да си купи айфон или Харли, ще си го купи, само дето ще му е по-скъпо, а който вече не може, ще му е гадно, че другите си ги купуват, и още повече ще намрази Ердоган.
40
1
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До кристинаКристинче,Кристинчееее...Гола вода си ...Бозаджията да удари слабите места на САЩ !!! Че Турция в момента е това благодарение на САЩ ,моето моме...