Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ

Увеличението засяга още и козметиката, въглищата
15 авг 2018 08:20, Елка Василева
244
Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ
Снимка: архив, Reuters

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни от САЩ стоки, в това число пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи днес турският държавен вестник, цитиран от Ройтерс.

С указ, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, се повишава със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто - върху алкохолните напитки, а с 60 на сто - върху тютюна на листа. Увеличават се също митата и върху козметиката, ориза и въглищата.

Още по темата

Турция повишава митата като реципрочна мярка в отговор на преднамерените атаки на американското правителство срещу нашата икономика, заяви днес в Twitter турският вицепрезидент Фуат Октай.

В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е разпоредил увеличаване на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция на фона на нарастващо напрежение между двата съюзника от НАТО заради задържания от Анкара американски пастор и във връзка с други дипломатически въпроси, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: митаСАЩТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган "удрял" САЩ. Ама тя не разбрала, а бая турци ще се замислят като гледат как име се топят парите, а падишаха вика: Нема страшно.Моите пари са в долари.
38
20
 
16
 
! Отговори
кристина преди 5 години
БРАВО НА ЕРДОГАН, колкото и да го плюете, човека има смелост да се противопостави на Америка!!! Американската стратегия е сринване на икономиката и завладяване на държавата.. ако Ердоган намери още слаби места на американците и да ги 'удари' ще е голямо удоволствие да видиш, как 'хищника' реве от яд, че не разплакал майките и децата на съответната държава
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем туркофил, хем ***, хем ахмак.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен47 че то всяка втора новина е за турция, как да не коментираш
35
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция, Китай, Русия, Канада, Венуцуела, Иран... санкции от Америка, интересното е, че държавите, отвръщат с тяхен език на Перчема!!! Евалла
34
11
 
31
 
! Отговори
TURK преди 5 години
А вие Ганчовците мислите ли за проблемите на България? Не знам дали знаете, но в България няма пари за здравеопазване, за лекарства, за пенсии, за помощи за инвалидите, за инфраструктура, едни овце на хората не можахте да изплатите пък сте тръгнали за Турция да мислите. Има кой да мисли за нея, вие щом сте големи разбирачи вземете оправете *** си.
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"супер се кефя като гледам турското знаме по български сайтове!"Колега ние кога видяхме последно бг знамето и бг новина в Турция... Ти помниш ли, че аз не помна!!!???Поне да пишат, че се занимават с някакъв шум там, та хората от Турция да се сетят, че имаха едни комшии наречени българи!
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коли, алкохол... Турция вдига митата на стоки от САЩ---------И не само Турция, а Канада, ЕС, Китай, Русия...Тръмп и администрацията му обявиха търговска и валутна война на целия свят, а както знаем от закона на физиката на всяко действие има равно по сила противодействие.Предстоят ни много интересни месеци до края на тази година, особено интересен ще е ноември, когато ще се проведат изборите за нов сенат в САЩ и ако демократите спечелят мнозинство, Тръмп може да излети от Белия дом!!!!!
31
4
 
12
 
! Отговори
НЕБългарин преди 5 години
До Анонимен45Тецата на българите в чужбина които учат даречем английски англичани ли стават? ***?
30
12
 
10
 
! Отговори
НЕБългарин преди 5 години
супер се кефя като гледам турското знаме по български сайтове!
29
7
 
9
 
! Отговори
НЕБългарин преди 5 години
Българите да не ме обиждата,че съм българин!
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"и като си в Турция това значи, че си турчин ли бе будала:))))))българския писмено и говоримо в истанбулска гимназия ли го учи:)))))за турците вие не сте нито турци, нито българи. .пък се мисли за какъвто искаш:)))"Ще дойда и аз да уча ромски там, е в бъдеще ще ми потрябва!!! На времето имах желание да уча български, сега ще уча и ромски, че ще ни трябва, иначе как ще се разберем с бъдещите комшии:))) оре джаманги катюша!
27
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема на Реджепа е,че взе 500 млд долара заем,но...се е поразсеял,че трябва да се връщат с лихвите.Безплатен обяд в тоя живот няма! Има една народна поговорка: " Яли,пили и се веселили,но дошъл сервитьора,после плакали".
26
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"и като си в Турция това значи, че си турчин ли бе будала:))))))българския писмено и говоримо в истанбулска гимназия ли го учи:)))))за турците вие не сте нито турци, нито българи. .пък се мисли за какъвто искаш:)))"Отешаваш ли си комплексите поне мъничко...Мадам!!! :))) учи ромски, като втори официален език в българия!!!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
24
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те и Китайците също вдигнаха митата на американските стоки... А Иран каза заедно сме с Турция! Май има доста държави, вече, които не слушат сащ... Дори в крайна сметка да загум, няма да умрем като едни подли личности!
23
3
 
29
 
! Отговори
DEVSADIVTANIVELINVS преди 5 години
Роми като почнат да ми се правят на турци и ... не знам какво да си мисля - ебаати фалшивите " турци " тука в България ! Комплексирани роми ....
22
11
 
21
 
! Отговори
:)))) преди 5 години
и като си в Турция това значи, че си турчин ли бе будала:))))))българския писмено и говоримо в истанбулска гимназия ли го учи:)))))за турците вие не сте нито турци, нито българи. .пък се мисли за какъвто искаш:)))
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" ...но в същото врене да може да държи бежанците при себе си ..и към нас да не тръгнат орди от ***"Слушкай... че щом на америка, на твоите господари викат Зъб за зъб око за око... Си направи сметка ти пионко как ще преодолея 4 милиона парчета...
20
9
 
12
 
! Отговори
Подкрепа за Турция! преди 5 години
Купувайте лири, лирата е яко подценена