Тръмп отменя правото – гражданство по рождение в САЩ

Указът за новото решение на президента е почти готов
30 окт 2018 20:23,
28
Тръмп отменя правото – гражданство по рождение в САЩ
Снимка: архив "Булфото"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята да подпише указ, който ще отнеме правото на родените на територията на САЩ да получават гражданство, независимо дали родителите им имат такова, стана ясно в интервю на Axios, цитирано от РИА Новости.

Още по темата

"Ние сме единствената страна в света, в която човек може да дойде от друга държава, да роди детето си тук и то да получи гражданство на САЩ. Както добре знаем нашето гражданство дава много преимущества. Политиката ни в тази област е смешна. Време е това да престане", заяви Тръмп.

По негови думи указът за прекратяването на тази практика вече е готов.

През август стана ясно, че администрацията на Тръмп планира да ожесточи условията за получаване на американско гражданство и зелена карта за легални мигранти, които са използвали програма по обезпечаване на благосъстоянието си.

Обещанието за директна борба с нелегалната миграция бе един от основните пунктове в предизборната програма на Тръмп.

Американският президент има намерение да построи стена на границата с Мексико. Припомняме, че Доналд Тръмп предупреди бежанци от Салвадор и Хондурас, че ще изпрати армията на САЩ да пазят държавната граница от тях. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порочната практика да се използват "плодовете на живота" за лични цели трябва да спре. Подкрепям.
25
6
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Как единствената държава бе?! Аз поне не съм чувал за европейска страна където пребиваващ родител да роди и детето да няма гражданство. Тоя изперка по зле и от Кание. Да се радва човек че не му е на главата.
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е пич той ще въведе модела и ще спаси света от хаос
23
9
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Този само вдига прах и пепел. Вече повече от година тръби срещу тези нелегални емигранти, с да има-няма 2-3 хиляди да е върнал, пак е добре. Скоро казаха по радиото, че само в Хюстън са повече от два милиона нелегалните емигранти, и това само в един град!?!?А целият щат, а всички щати??? Затова и много от неговите симпатизанти, вече му обръщат гръб, логично.
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ви бърка в очите тази Америка! Ами премахнете я! Да остане Русия! Чисто и просто.
21
3
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Администраторите направено нещо така че да се чете текста. Рекламия банер заема пет реда. Броузера ми е Сафари, iOS 12.
20
15
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Точно така добре че дойде Тръмп и направи Америка която е без съмнение лидерът на нашият Свят още по-велика.Америка в момента блести с такава яркост че нито немските нито руските пияници могат да гледат без да бъдат заслепени.Много си бяха повярвали някои обаче един як тупаник ще ги кротне и постави където им е мястото в трета глуха!
19
3
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
Та нали Америка за това е велика точно заради тези неща
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че Тръмп дойде, че нещата отиваха на много зле.
17
15
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОГАТО НЯКОЙ ОТ САЩ ВИ КАЖЕ КОЛКО ГОЛЯМ ПАТРИОТ Е ПРОСТО МУ СЕ ИЗПЛЮЙТЕ В ЛИЦЕТО!МУЛТИНАЦИОНАЛЕН СБИРОТОК ! НАСЕЛЕНИЕТО НА ИНДИЯ Е С ПРЕСТИЖ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИДЕНТИЧНОСТТА А ТОВА НА САЩ Е С ИДЕНТИЧНОСТ ДЖИБРЕ !
16
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв европеец може да е двупръсточел мюсюлманин от Авганистан?
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ау.колко наши мутреси ходиха да раждат в Америка.язък..
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в ЕСССР трябва да е така иначе домъкналите се навлеци от третия свят ще направят Европа кафява .
13
19
 
20
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Драги американци вие сте една нация от каторжници, убийци и ***.На колко от вас дедите са родени в Америка.
12
6
 
29
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Еропейците си заслужават съдбата.Сега като дойдат до границата латиносите Тръмп ще покаже как се спира огромна маса от хора както и направиха израелците с дъжд от куршими.Европа си вкара мигранти които няма да си тръгнат никога!Но те австралииците още 2015-та им го казаха аз го казвах а *** ме триеха.Да им се.а в ус.ата!
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"..и през 2040 белите ше са малцинствоДесетки милиони са прескочили границата ..то най накрая ставаш гост в собствената си държава ..и за капак още хиляди са тръгнали към САЩ в момента"Кво ми пука, да се оправят. Заради тях се напълни Европа с хора от Африка и Близкия изток, Афганистан и Пакистан. Точно заради тях, Франция и Англия. Баба ви Меркел има най-малко вина. Франция си водише войни в Мали, Англия и Франция се месят в Близкия изток, САЩ също в близкия изток, арабски пролети и т.н.
10
13
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДЕМАГОГИЯТОВА МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ ВСЯКА ДЪРЖАВА ОТ ЕВРОПА, АЗИЯ, АФРИКА И АВСТРАЛИЯ НО НЕ Е И ОТ КОНТИНЕНТИТЕ АМЕРИКА!!!САЩ Е ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА КЪДЕТО НАСЕЛЕНИЕТО БЕЗ ИНДИАНЦИТЕ СА СИ ЧИСТ СБИРОТОК НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ!ДЪРЖАВА СЪСТАВЕНА ОТ НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ ПЛЮЕ ПО НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ!ГРОЗНА ДЕМАГОГИЯ!
9
4
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
"независимо дали родителите им имат такова" *** ли е .. Ако имат какво ? Детето им няма да има ли ?
8
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е пич та дрънка.Лошата новина е, че щом и американците се предпазват от "орди"работата става лоша.Орди от Африка,орди от Централна Америка ... .Населението се увеличава в геометрична прогресия,храната произвеждана в Света ... дали изобщо?Апокалипсисът дали не е започнал вече,в първите си форми?
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другото което ...в САЩ има 38 милиона мексиканци ,легални Още 5-6 милиона нелегални мексиканци ,това не включва всички латиноси от централна и Южна Америка ..и през 2040 белите ше са малцинство Десетки милиони са прескочили границата ..то най накрая ставаш гост в собствената си държава ..и за капак още хиляди са тръгнали към САЩ в момента