Забраните не са това, което бяха! С хиджаб в Конгреса

Илхан Омар, бившата сомалийска бежанка, бори правилата
20 ное 2018 09:00,
64
Забраните не са това, което бяха! С хиджаб в Конгреса
Снимка: Reuters

Американският Конгрес ще промени вътрешния си правилник по инициатива на мюсюлманка, избрана за негов член. Целта е да бъде разрешено носенето на хиджаб в сградата, предаде Франс прес.

Илхан Омар, бивша сомалийска бежанка, беше избрана на междинните избори за член на Камарата на представителите от Демократическата партия.

Още по темата


Тя участва в пренаписването на правилника на Конгреса, който от 181 години забранява главата на хората да е покрита с нещо, когато са в сградата.

Сега се предвижда да има изключения по религиозни причини. Сред тях ще са ислямската забрадка, еврейската кипа и сикхският тюрбан.

Промяната би трябвало да бъде одобрена през януари от Камарата на представителите, в която сега мнозинство имат демократите.

Илхан Омар се заканва да промени още няколко забрани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Африканците са човешки същества, които имат право да изповядват културата си, както всички останали хора в САЩ!
54
0
 
5
 
! Отговори
По-точно казано, преди 5 години
подобни племена са използвали една и съща дума, за обозначаване на понятието "човек" и "май_му_на", но когато са имали предвид вторите, са добавяли някакво определение - например "горски".И сега тяхна потомка идва, за да променя законите на САЩ, след като се е молила да я допуснат в страната,където да я хрантутят за сметка на данъкоплатците, докато се интегрира!Дали се сеща да си зададе въпроса, на какво дередже щеше да е САЩ, ако там действаха правилата на нейното племе или шериатският закон?
53
1
 
3
 
! Отговори
Обърнете внимание преди 5 години
на последното изречение!Тя се ЗАКАНВА да промени още няколко забрани! Коя си ти, ***?По времето, когато е бил създаван и приет този правилник, твоите прадеди дали са имали критерий, по който да се различават от ***?Не задавам този въпрос с цел да обидя някого.Ако прочетете записки на пътешественици дори от 19 в., ще се уверите, че повечето племена, които са живеели в непосредствена близост до ***, са ги считали за роднински вид и са ги назовавали "горски хора" и други подобни названия
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, от 181 години действа изискване, което забранява хората да си покриват главите с каквото и да било, когато са в сградата на Конгреса.Но тази слиза от клоните, идва в САЩ, кой знае кой толераст и с какви цели я урежда за депутатка и тя какво прави? Тръгва да променя правило, спазвано близо две столетия от хората, създали най-демократичната конституция в света!не заслужава ли незабавно отзоваване и прогонване от страната като опасна за установения там ред?
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива като тая са екстремистки от най-ужасните, стигат до политически постове точно с връзки с подобни групи и по тяхна поръчка. В Европа е същото. Където по телевизията някоя леля разправя колко хубаво нещо е хиджабът и как говори като жена, зад нея винаги стои радикална група, съставена само от мъже. Има доста доказани случаи. А точно в Сомалия положението на жените е едно от най-лошите в света, даже им е забранено да се занимават със спорт.
50
0
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
Ние, белите хора, се размножаваме съвсем разумно, като се има предвид, че ресурсите на планетата могат да се възобновяват само при условие, че населението не надхвърля един милиард души.Затова не ние трябва да се плодим като зайци, а е нужно да озаптим размножаването на онези племена, които не желаят да правят друго, освен да ядат каквото намерят наготово, да ходят по естествени нужди и да се размножават ударно.Винаги побеждава по-умният. Днес някои се опитват да ни правят на глупави!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт! Хитлер е бил МАЛOУМНИК. Тръгна да трепе славяните и беше съюзник с мюсюлманите. Изби половината бяло население на Европа. Иде ми да го нaпсувам, но ще ме изтрият.Спасението е да намерим начин да увеличим бялото население с клониране или каквото и да било. В момента губим битката, изчезваме. В природата няма празно, по-силния побеждава, а не по-толерантния. Левичарите които наводниха Европа с м***ймуни трябва да бъдат наказани по древния римски обичай - разпънати на кръст.
48
0
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Имат ниско Ай Кю ама се плодят много.Решението е само едно да клонираме само бели хора да станем милярди а другите раси да ги издавим у водата.Ама няма да стане Хитлер пишещ се за бял трепеше бели французи докато се съюзява с дръпнатите японци за ква бяла раса говорим Самите бели са т.пи на за.ник най-вече немците!
47
1
 
12
 
! Отговори
Нетолерантен преди 5 години
В Африка никога не е имало цивилизация, винаги е било ***. Европейците не можаха да ги цивилизоват. За сравнение вижте Австралия или Канада в какви райски кътчета се превърнаха. Научно доказано е, че нeгрите имат по-ниско IQ от белите. Факт! И сега тази мaймуна идва в САЩ с гадната си религия и от ДЕН ПЪРВИ започва да си я налага. Най-лошото нещо е да слагаш черни да ти управляват държавата. Само вижте как се справят в Африка! Нали колониализма им беше виновен? 100г. минаха, някаква промяна?
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук някакви плюят християнстното, а няма за какво. Християнството си е реформирано и не пречи на никой. Християните не изискват политиците да ходят с кръстове в конгреса. Всъщност, комунистите и евреите убиха християнството, превърнаха го в лоша дума, всяка година излъчват по 50 холивудски филма оплюващи християнството, изкараха всеки свещенник - педофил. Превърнаха хората в аморални *** без посока в живота, докато в същото време промотират религията на злото - исляма. Еврейски план!
45
0
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
поредната неблагодарна шведка решила да гепи внимание и кинти с това, което тя и подобните и, са най-добри - маймунджулъци, беззаконие и разсипия. Ако градяха така като могат да съсипват, всички щяхме да се бутаме да учим и живеем в Сомалия и останалите бантустански държави.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, променят закона заради един човек, който отказва да му се подчини. Това не е демокрация, сори.
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сомалия ако ще и с кофа на главата да ходи.Защо не си е стояла там, а се е довлекла в САЩ? Ако й се е налагало да бяга от нещо, защо не е отишла в ОАЕ? Там хем щеше да живее на спокойствие, хем щеше да си носи фереджето, никаба, хиджаба и т.н.
42
2
 
24
 
! Отговори
Я па тая! преди 5 години
В САЩ свършиха ли се плантациите с памук и тръстика?Тази защо не е там, за да си изкарва хляба с това, което може да върши, ами са я пуснали в Конгреса да си демонстрира дивотията?Като не й харесва, да си ходи в Сомалия и да скача там по клоните на дърветата. Защо е дошла в САЩ, за да налага ислям ли? Написала ли е, че има такава цел, когато е попълвала молба да я приемат в САЩ? Ако не е отбелязала, че това е целта й, значи се е добрала до гражданство с измама и има основание да й го отнемат.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ненормалници .... вместо да срутим всички църкви и джмии, ние се връщаме към средновековието
40
11
 
1
 
! Отговори
FCKNZS преди 5 години
ХАХА... лузерите под мене се събрали на панихида за отиващото им арийско царство, видиш ли... Мед ми капе на сърцето.Давайте сега минуси. При 10 минуса получавам ере.кция. При 20 имаме полюция.
39
0
 
20
 
! Отговори
Това е крачка назад! преди 5 години
Крачка обратно към суеверието и предразсъдъците.НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА!Противниците на Тръмп ще използват такива "депутатки", за да спечелят гласовете на маргиналите.Тази, като иска да е с хиджаб, чий го търси в САЩ? Да си е стояла в Сомалия. И сега не е късно да я върнат обратно там, след като предприема такъв акт - държавата, в която е дошла да живее, е отишла толкова напред именно защото е напредничава, а съществото на снимката,прието там по милост, иска да върне назад колелото на историята
38
3
 
9
 
! Отговори
73383 преди 5 години
Не,възхода на исляма.Никакви религии нямат възход освен исляма. А това стана,защото белия човек си затри християнския морал ,е затова стана .Виждам го дори по себе си .Ходех на черква ,молех се на бОГ ,А днес съм се предал на хедонизма и субективзма.ПАПА Бенедикт го каза преди 10 г тези неща ,свалиха го .Е ,вижда се защо .
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е няма такъв майтап... евреите 180 години не могат да си позволят да си сложат шипчиците, а те са над 50% от конгресмените... На следващите избори афганистанец президент очаквам...
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето ,още през 18 век станало ясно на американците ,че тяхната конституция така е направена ,че нищо не пречело и на папата да е президент.Е,той не успя да стане,но виж мюсюлманин беше вече президент.Та нали Обама съсипа всичко и настоящия хаос е негово дело .