Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т"

Той си приписа заслугата за понижението им
Обновена: 25 ное 2018 18:01 | 25 ное 2018 18:00,
103
Тръмп за цените на петрола: "Кажете благодаря на президента Т"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес даде положителна оценка на факта, че световните цени на петрола продължават да се понижават и си приписа заслугата за това. Той обърна внимание и на понижението на инфлацията в САЩ в акаунта си в Туитър.

"Колко хубаво е, че цените на петрола спадат (кажете благодаря на президента Т)", имайки предвид себе си.

"Добавете към другите добри икономически новини значителния спад на данъците. Освен това равнището на инфлацията се понижава (обърнете внимание, УФР)".

Последното напътствие е част от редовните критики, които президентът на САЩ отправя към политиката на централната банка - Управлението за федерален резерв - редовно да вдига водещата лихва, което, както твърди Тръмп, влияе пагубно на икономическия растеж на страната.

На 23 ноември стойността на петрола сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, при търговията в Лондон спадна с 4,2 на сто до 59,8 долара за барел, минавайки за първи път под символичния праг от 60 долара от 27 октомври 2017 година, припомня ТАСС.

Още по темата

По-рано американските власти въведоха санкции срещу износа на ирански петрол, но разрешиха на осем страни, сред които Индия и Китай, да купуват черно злато от Техеран за срок от 180 дни. Тръмп отправи благодарност към Саудитска Арабия за ниските цени на петрола и призова страната да направи още стъпки в тази посока.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция е най-великата страна. Англия и Германия не могат да се сравняват с френската цивилизация. Франция е създала и оформила Англия чрез норманските нашествия , тя им е дала език и култура (60% от английските думи са с френски корен), а Германия има по-голяма икономика защото е с 20 милиона население повече, но имат по-малки заплати от френските. Освен това Франция има най-доброто здравеопазване в света. Най-силната армия в ЕС. Космическа програма. Победителка в две световни войни и т.н. Прочети още на: https://dnes.bg/eu/2018/11/25/merkel-za-organiziranata-razdiala-diplomaticheski-sh
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджи прави като вятара
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е главният американскишаман -- той променя ценитечрез туитвания в туитър .The chief american tweeter .Във FT веднага регистриратпромяната и съобщават начитателите , вечерта ценитепак се връщат на старатакотировка . И главният шаманна другия ден пак трябва да туитва-- така функционира икономикатана пиндостан .
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не разбираш от ценина петрол защо коментираш ?Русия щяла да фалира . Тида не си от софийския университетот групата за драскане по стените ?
72
2
 
4
 
! Отговори
Бруно преди 5 години
Гледайки цените на петрола ще ви кажа да си купите велосипед и АК-47. Да благодарим на президента Ер Малък за този разкош.
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНСАУДИТСКА АРАБИЯ И НА ПЕТРОЛ 40$ ЗА БАРЕЛ ПЕЧЕЛБАРСТВА ТРОЙНО! ДА МУ МИСЛЯТ ОСТАНАЛИТЕ КАТО РУСИЯ ДЕТО ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ ИМ РАЗХОДИ СА ОКОЛО 35$ ЗА БАРЕЛГОЛЯМ УМНИК СИ! НЯМА СПОР. ЗАПОМНИ: СЕБЕСТ0ЙНОСТА НА ДОБИВА НА ПЕТРОЛ В РУСИЯ Е МЕЖДУ 18$ И 26$ ОСРЕДНЕНО- 24$
70
4
 
9
 
! Отговори
10 преди 5 години
Специалисти в тази област твърдят,че драстичното намалявяне на цената на петрола е показател за занижаване на икономическата активност,спад на производството,свързано с него и увеличаване респективно на безработицата.Така,че неговитесъветници не са чели тези изследвания или просто спекулират с факта.
69
21
 
18
 
! Отговори
Русия губи преди 5 години
Сваляйки цените на петрола всъщност Тръмп наказва Русия и Путин, защото Русия нищо не може да произведе и живее само от износ на петрол. А Путин си мислеше, че Тръмп е приятел на Русия...
68
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи Саудитска Арабия може да си разфасова който пожелае, стига петролеца да е евтин.Ама само как е позволил на Индия и Китай да купуват от Иран...и то за цели 180 дни!!! Тръмп е истински светец!Индия ще си трае, но според мен нещата скоро ще започнат. Без да съм русофил, но съвсем скоро ще се събудим от прелитащи руски изтребитрли, и ще чуем, че китайците са завладели Сан Франциско.
67
9
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
САУДИТСКА АРАБИЯ И НА ПЕТРОЛ 40$ ЗА БАРЕЛ ПЕЧЕЛБАРСТВА ТРОЙНО! ДА МУ МИСЛЯТ ОСТАНАЛИТЕ КАТО РУСИЯ ДЕТО ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ ИМ РАЗХОДИ СА ОКОЛО 35$ ЗА БАРЕЛЛОШОТО Е, ЧЕ САЩ НЯМА ДА СА ДОВОЛНИ ОТ ПЕТРОЛ НА 40$ ЩОТО ТОВА Е ЕВТИНО ЗА ТЯХ ТЕ СЪЩО ПРОДАВАТ И ЩЕ ЗАПОВЯДАТ ДА САУДИТСКА АРАБИЯ ДА ГО ПОВИШИ. НО НАЙ-ВЕРОЯТНО ПЪРВО ЩЕ ПАДНЕ ДО ПОД 40$ ЗА ДА ПОКАЖЕ САУДИТСКА АРАБИЯ СИЛАТА СИ ЕДИНСТВЕНАТА!
66
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че Тръмп стана президент иначе ако беше избрана Клинтън ,може би щеше да бъде началото на Третата Световна война,като Украйна щеше да бъде като предлог, край на Сорос и на мултикултурната политика, браво на Орбан...щ
65
3
 
8
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
До 81. Не си прав. Империята може да я няма, но влиянието и връзките си стоят. Англия има връзки по цял свят. Австралия,Индия,САЩ, Канада.
64
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГАШОГИ СЕ ПОЖЕРТВА В ИМЕТО НА ПО-ЕВТИНИЯ ПЕТРОЛ !САУДИТСКА АРАБИЯ ИМА ПЕТРОЛ ПОЧТИ КОЛКОТО ВЕНЕЦУЕЛА И ТАМ Е С 5 ПЪТИ ПО-НИСКА ЦЕНА ЗА ДОБИВАНЕ ОТ ВЕНЕЦУЕЛА КЪДЕТО БОЦНЕШ БЛИКВА!!!ДАНО СКАНДАЛА С ДАШОГИ СЕ УВЕЛИЧИ И ИЗОСТРИ И ЩЕ ИМАМЕ ПЕТРОЛ НА 40$ И ТО ТРАЙНО!
63
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БЛАГОДАРЯ ТРЪМП ! НО НЕГОВИТЕ ЗАСЛУГИ НЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИ!!!САУДИТСКА АРАБИЯ СМЪКВА ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА ЩОТО ТАМ УПРАВЛЕНИЕТО СЕ КЛАТИ ЗАРАДИ СКАНДАЛА С КАШОНГИ!НО НАЙ-ГОЛЯМА ЗАСЛУГА ЗА ПАДАНЕТО НА ЦЕНАТА ИМА ЕРДОГАН ! ЕРДОГАН РАЗДУХА СЛУЧАЯ С ГАШОНГИ ЧЕ БИЛ ПРЕБИТ ПОСЛЕ УБИТ РАЗФАСОВАН И ЗАЛЯТ С КИСЕЛИНА ДА СЕ РАЗЛОЖИ!!НА ЕРДОГАН НЯМА ДА БЛАГОДАРЯ НИКОГА НО ЗАСЛУГАТА Е НЕГОВА ОСНОВНО ЗА ПАДАНЕТО НА ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА И ЩЕ ПАДА ОЩЕ ДО ПОД 40$ ЗА БАРЕЛ ЩОТО СКАНДАЛА С ТАШОНГИ ОЩЕ НЕ Е МИНАЛ!
62
9
 
2
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
Англия може да си позволи exit.Благодарение на географията си има връзки по цял свят. Затова не ги топли особено, за евро пазара. Имат други алтернативи където да си насочат плоизводството. Например към US пазара
61
15
 
4
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
Хитлер говори за северен клон на арииска раса.Такова нещо няма немските племена идват от изток и нямат нищо общо със северни клонове.Доказателсвтото е че скандинавските езици нямат никаква прилика с немският език.Германия е измислена държава върху окрадени земи.Връщайте земите!
60
7
 
6
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
До АнонименГлу.ак че то САЩ са още колония на Англия.
59
12
 
5
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Англия не я е яд.След загубата на Америка Америка пак е към Англия яд ги е французите че САЩ са с Англия а не с тях.Англииският е световният език плюс Африка Австралия и Нова Зеландия Канада и тн.Англия владее всичко и сега може да си затвори границата когато си поиска докато Германия и Франция се пълнят с тарамбуки.Германците работят за шепа ориз и не могат дори да си мечтаят за британските заплати въпреки "мощната" им икономика.
58
7
 
7
 
! Отговори
Англофил преди 5 години
Германия винаги е бил еврейски анклав.Хитлер е грешката който дори не е и германец.Половината Прусаци са всъщност поляци.Германия е измислена държава.
57
4
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Германия,Франция,САЩ,Великобритания се конторлират от един и същи елит през двете световни войни!!!Запомнете го, един свръх таен и свръх секретен елит, който контролира всички тайни общества, който контролира сега ЕС,Великобритания,САЩ и Русия!!!Вие сте едни пионки, които ще бъдат употребени, когато настъпи денят на Спасителя, който трябва да слезе на земята и го очаква веце 2 000 години един народ с криви носове!!!Агент Патрик Грейвър!ЦРУ!!!