Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!

Димитър Маринов: Идеята за равенство се е превърнала в извращение
7 фев 2019 11:00, Елка Василева
255
Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, виновен си за всичко!
Димитър Маринов. Снимка: архив, Reuters

Най-страшното в момента в Америка е да си бял мъж, защото си виновен за всичко. Това каза пред Дарик актьорът Димитър Маринов – участник в номинирания в пет категории за "Оскар" филм „Зелената книга”.

По думите на актьора идеята за равенство в САЩ е прекрасна, но е криворазбрана и се е превърнала в извращение.
 
Според Маринов, който живее зад Океана от близо 30 години, в момента в САЩ се прави това, което Съветската революция е направила навремето – приравняване на цялото общество в посока надолу, вместо нагоре.

"Живеейки тук вече 29 години, аз такова чудо не съм виждал никога. Цялата тази адженда, която е за расизъм, за джендър култура, за т. нар. изравняване, което като идея и презумпция е прекрасно нещо, но е криворазбрано, усукано и за мен вече се превръща в извращение", смята българинът, живеещ в САЩ.

"Разбирането за изравняване идва от факта, че човек, който е с 65 IQ, той би трябвало да има абсолютно всичките права, възможности и реалности с човек, който има 150 IQ. Един човек, който е черен, има същите права на бял, на жълт, на латино - това е прекрасно! Но проблемът е, че всеки един от тези хора, които искат да се уеднаквят, реално като образование, като интелект, като възможности, като талант, като способности не са еднакви. Ние всички сме много различни", коментира Маринов.

"Това, което се прави в момента тук, е това, което Съветската революция навремето направи в Русия - едно абсолютно изравняване. Цялата мисъл и разум на една държава започват да се приравняват надолу, вместо да е обратното и отдолу да тръгва нагоре", каза още той.

"В момента най-страшното в Америка е да си бял мъж - ти си виновен за всичко и останалото не е важно. Не може да се чувстваме дори хора вече. Всеки се е свил, всеки го е страх да каже дори една дума, дори да направи коментар, защото, познайте какво - ще си изгуби работата", добави още актьорът.

Според Маринов това е "унищожаване на стойности и ценности и вместо да отиваме в посока за обединяване, за разбиране, за подаване на ръка, за изслушване, за сближаване, ние правим точно обратното".

Името на българския актьор стана световноизвестно заради майсторското му превъплъщение във филма „Зелената книга“, който има пет номинации за "Оскар" и е с участието на Виго Мортенсен и Махершала Али.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
17
 
2
 
! Отговори
хаха преди 5 години
чак пък майсторско хахахахахах
61
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в ЕС е така. Нормалните хора биват наричани "антиевропейци", "популисти" и "крайнодесни". Зад "европейските ценности" се крие едно огромно извращение- населване на континента с араби, налагане на хомосексуализъм и трети пол като нещо "нормално"...
60
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя пък - че кой те кара да живееш в краварника.
59
0
 
57
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Айде сега със това си изказване като се докопат до него медиите в Америка и ще го нарекът расист, нацист и още няколко ист-а и познай кой няма да спечели оскар. Не че греши с нещо, но тези дет говорят срещу системата обикновенно си губят работата. Тия в Америка са полудели и нормалните хора там са се кротнали и чакат всичко да свърши.
58
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да видите колко е прав гледайте новата реклама на Жилет - бели мъже се мъчат да свалят бели жени, а разни църни ги спират и им обясняват, че това не е редно..
57
2
 
45
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
НПО активистче, тук говорим за лобистка промяна на съществуващите закони в нечия полза, така че едни да са привилегировани за сметка на други. Например квоти за наемане на работа, квоти за следване в университет, специални закони за едни хора, държавни субсидии за определени НПО-та.
56
45
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз май е фен на *** културата.
55
9
 
10
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До ShefaЗащо мислиш има толкова русофили или американофили? Народа знае, че е от малка слаба държава и се опитва да се присламчи към силните. Много е патриотично :D
54
3
 
62
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
бялата раса, която е създала тази цивилизация се самоизяжда, благодарение на една върхушка отгоре, която рано или късно ще се обърне срещу тях, защото този контрол, който искат да наложат е невъзможен и историята го е доказала.
53
7
 
32
 
! Отговори
браво Мите, каза го преди 5 години
И кой го пробутва това ? Пак леваците. Нито тукашните разбраха, за какво е комунизма, нито тамошните разбраха до какво водят идеите за равенство, наследство от болшевиките. И така тая група си остава най-долнопробната, самоунищожителна и склонна към разваляне на своите държави.
52
53
 
6
 
! Отговори
dtrumpp преди 5 години
пьлни глупости говори тоя
51
2
 
47
 
! Отговори
БайпасНаДемокрацията преди 5 години
Демокрацията,драги Мите е като пролетарската революция и нейната цел е богатите(вождовете) да стават все по-богати,а бедните(пролетарийте) все по-бедни.Има няколко средства за това:1.Вниманието да е приковано към гласуващите(не към гладуващите и ония с голям IQ);2.Всеки с принос към БВП на страна да изхранва още пет:дете2 старцибезделник не бял;3.Медиите регулярно да промиват "мозъците" на масите;4.Безстопанственост и кражба да вилнеят свободно;5.Разврат;6.Беззаконие;7.НЕПУКИЗЪМ
50
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европа също вече е така! Превърна се в практика левите извратени либерални партии да си самосложат титлата на морално и интелектуално превъзходство! Истината е само една, и е тяхна! Другите които не са съгласни с извратени закони, трети полове, мултикултурални общества, ислямизиране, политически корекции итн... са наричани расисти,хомофоби, варвари и популисти! Сорос дава милиарди за това масово зомбиране! Добре че има хора които си дават сметка за истината
49
26
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
А какво ни интересува това нас нормалните хоpа ?
48
39
 
13
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Добре де, стига мрънкали, последните 250 години най-добре беше да си бял мъж в Америка, еми сега малко се променят нещата, но въпреки това пак не е никак зле да си бял мъж, където и да е по света.
47
4
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този откри топлата вода. В американската образователна система от над 20г. учебниците, изпитите и тестовете за тях се гласяха за нивото на най-глупавите, защото ако едно дете получи 6, а друго 2 това щяло да доведе до стрес и други проблеми в неуспялото дете. Дори двойкаджиите не се наричаха двойкаджии а "лица с отложен за в бъдеще успех". САЩ вървят усилено по пътя към варварството- има ли някой, който още да не го е разбрал? Да му мислим ние като техни васали.
46
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютна истина! Политическата корекция и масовата истерия на малцинства, колективи на хомосексуални, феминистки, вегани и какви ли не, превърнаха свободата на словото в еднакво тоталитарно и наложено мислене! Всеки който дръзне да излезе от там, бива жестоко линчуван, хулен и в някой случай съден! Това не е случайно и както винаги Сорос има пръст! Прекрасен начин за зомбиране и контролиране на масите. Това е новата диктатура на извратените леви либерални партии! Добре че има хора като Орбан
45
2
 
34
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Gogo 44Почти гапълно съм съгласен с теб, само с последното не съм - че тая мода залива Запада... мисля, че залива целия цивилизован свят, включително и нас!
44
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми хората са като автомобилите.Има Мерцедеси има и Трабанти.
43
21
 
19
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Върнете си териториите не индианците и се разкарайте от там, дето не ви е мястото! Така, няма и да ревете, че да си бял човек се е превърнало в проклятие!