7-годишно дете убито, защото не помни цитати от Библията

Приемните му родители го заровили в "ковчег от сняг"
9 фев 2019 13:45, Нели Христова
102
7-годишно дете убито, защото не помни цитати от Библията
Снимки: Андреа Евърът

Близо година след като седемгодишният Итън е откаран в болница и обявен за мъртъв заради измръзване, полицията в Уисконсин най-накрая получи отговори на въпроса какво се е случило с момчето.

Итън Хаусшълц живеел със своите приемни родители Тимъти и Тина и техния 15-годишен син. Но далеч нямал щастливо детство. Той бил принуждаван от настойниците си да научава цитати от библията, но не винаги успявал. Когато се провалял, го очаквало сериозно наказание.

Според доклада на полицията, Тимъти карал детето поне два часа на ден да носи прът, три пъти по-тежък от момченцето и оставял 15-годишния си син да го наблюдава. Той от своя страна "помагал“ на Итън като постоянно го ръчкал в ребрата, ритал го и му удрял шамари.

В един друг случай, тийнейджърът блъснал детето в кална локва, натикал лицето му вътре, поставил тежкия прът отгоре му и го ритал 100 пъти.

По време на едно от последните наказания, седемгодишното дете така и не успяло да си спомни 13 цитата от Библията, за това баща му наредил то да бъде наказано по още по-жесток начин – да бъде заровено в "малък ковчег в снега".

Осъзнали грешката си, Тимъти и Тина го отвели в болница, а лекарите се опитали да спасят живота му, ала било твърде късно. Според аутопсията обаче, не само хипотермията била причина за смъртта на детето. То имало още фрактура на главата, корема, гърдите и счупено ребро.

В болницата пристигнала и биологичната майка на Итън – Андреа Евърът. 

"Когато отидох там, температурата му беше 23 градуса. Нямаше пулс. Опитваха се да го спасят близо 5 часа. Но нямаше пулс. Нямаше мозъчна активност", разказва тя.

Тимъти  Хаусшълц, приемният баща на Итън, е обвинен в убийство, а съпругата му Тина в това, че не е успяла да предотврати смъртта на детето. С обвинение пред съда ще застане и техният 15-годишен син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е виновен, нали *** на Козяк?
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са християнски ценности. Просто психично болни родители. Тарамбуките правят същото, но за тях не се пише всеки ден.
68
3
 
17
 
! Отговори
БГ преди 5 години
USA - какво друго да се очаква?
67
0
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Докато има бу*наци на този свят ХИТРЕЦИТЕ-МОШЕНИЦИ т.е. попове ще лапат ненаситно, чешат доволно по корема и пър*дят яко.Църква, полиция - проста*ците не могат да проумеят, че те са създадени да ЗАЩИТАВАТ БОГАТИТЕ! Мошеника, убиеца ще влезе в църква, ще се олигави на поповата ръка ще даде някой лев и..... ИЗЛЕЗЕ ОПРОСТЕН. И наново ще започне да убива, *** .......Нооооооооо, буна*ците нямат свършване!
66
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнски ценности... Какво очаквате?
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БИОЛОГИЧНАТА МАЙКА ЗАЩО Е ОТИШЛА ЕДВА КОГАТО ДЕТЕТО Е УМИРАЛО. ЯВНО ПРИЕМНОТО СЕМЕЙСТВО НЕ СТАВА ЗА ТОВА, НО КЪДЕ СА БИЛЕ СЪСЕДИ, СОЦИАЛНИ. ТОВА Е ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ.
64
0
 
18
 
! Отговори
ogin преди 5 години
Всички до един на стола
63
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На запад са най -големите религиозни фанатици ,както и развратници!"Ми благодарение на тях все още се крепи християнството. Ако християнския свят разчиташе на бай *** който ходи на църква само когато му се случи нещо лошо - християните нямаше да ни има.
62
26
 
1
 
! Отговори
мюcли пропаганда преди 5 години
Информацията в статията е преувеличена. Едва ли наистина са го карали три пъти на ден да носи прът три пъти по-тежък от него. Аз предполагам че са настоявали да го водят на църква всяка събота или неделя, а малкия *** още от малък си е личало че е пълно ***. Най-вероятно майката или бащата му е изпрал един шамар и малкия понеже е много отворен пък явно не е издръжлив е получил комоцио и е откаран в болница.
61
0
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"Американска Трагедия" от Теодор Драйзър - тази книга днес е много непопулярна в Америка
60
2
 
15
 
! Отговори
е? преди 5 години
В усконсин християнство няма! Има секти , които уж се кланят на христос ама събират пари за израел,като евангелисти и атвентисти например ....
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде се пръкват такива *** да тормозят и бият деца?Къде са били социалните служби,местната администрация,лекарите да го прегледат за следи от насилие,полицията да правят проверки всеки месец и разпитват детето отделно от приемните родители,защото пред тях то няма да посмее да каже какво се случва?
58
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SmurfВ православното християнство няма такива неща!Никой никого не задължава с нищо,палят си свещите,молят се,почитат си празниците и толкоз!Няма фанатизъм,агресия или насилие при православието.Не може да поставяте всички религии под един знаменател!И не религиите са виновни,а хората използващи религиите за лични и други подмолни,мръсни цели.
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, американски, религиозни фанатици! То пък, къде ли фанатиците не са ***!
56
2
 
22
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Религиозните доктрини са отнели най много човешки животи в историята на човечеството. Това е най силната спирачка на развитието на човечеството
55
6
 
17
 
! Отговори
Лили преди 5 години
Благодарение на 10 Божи заповеди ни има. Липсата на морал и злоба я има навсякъде. Тези *** не са християни. Исус казва, че когато е за деца все едно за него се мисли. Библията показва история, но има и много философия. И много моменти, които още се изучават. 80% от учените вярват в Бог, защото както казва един Нобелов лауреат когато започваш в науката не вярваш, но когато си много навътре в нея срещаш Бог.
54
5
 
12
 
! Отговори
Тео преди 5 години
До bluesky1Необходимостта от религия вече я няма. Колко неща, които се казват в светите книги са опровергани научно? Колко хора буквално изгоряха заради това? В момента религията сее само и единствено cмъpт по света.Достатъчно е човек да погледне Палестина и Израел, че да му стане ясно колко струва религията.Навремето е била необходима за контрол на масите,но сега има много по-напреднали средства за това,за съжаление.Сега масово caдисти я използват за ей такива неща.Хора без морал и съвест!
53
3
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Религията (както и много други неща) не е за прости хора, но за съжаление (предимно) прости хора се занимават с религия! Още по-лошо е, когато ***, ограничен, човек тръгне да ти обяснява какво е религия и какви са повелите на господ (аллах)! Юдаизма, Християнството и Исляма категорично имат една и съща основа и ползват една и съща митология. Християнството и Исляма имат голям принос в развитието на човешкото общество като идеологии, но имат и много премного грехове!
52
0
 
8
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
Не я знам точно така притчата. След като години зубрел писанията отишъл при монаха пак. И той го попитал дали ги е научил наизуст. "Да, научих ги" му отговорил оня. "Жалко. А трябваше само да ги разбереш" му казал монахът.
51
0
 
23
 
! Отговори
Къде са спали преди 5 години
Къде са спали социалните? Или цялата работа е да създават хаос в живота на децата? Приемните не трябва ли да се проверяват и как впоследствие са научили всичко това? Кой им го е казал?