Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!

Тръмп: САЩ никога няма да бъдат социалистическа страна
3 мар 2019 08:36, Елка Василева
228
Вярваме в американската мечта, не в социалистическия кошмар!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори, в която изрази увереност, че социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането му на президентския пост през 2020 г., съобщи Франс прес.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и аплодисменти на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

"Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата. . . Съединените щати никога няма да бъдат социалистическа страна", заяви президентът.

"Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар", каза Тръмп и изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Според него "Зеленият нов курс" (Green New Deal), проект на демократите за борба с климатичните промени, "ще унищожи изцяло американската икономика". "Това просто е най-лудият план", който някога е бил предлаган, добави Тръмп.

Той каза, че предложенията на кандидати за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо здравеопазване ще доведат до "колосално повишаване на данъците".

Президентът защити постиженията си до момента, изтъквайки доброто състояние на американската икономика, наложените на Китай мита и припомни, че е напът да получи финансиране за своята "стена" по границата с Мексико.

Обръщението му, продължило над два часа, беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г., пише БТА

Тръмп обаче не засегна нито веднъж една от най-горещите теми в САЩ от тази седмица, а именно изслушването в Конгреса на неговия бивш адвокат и довереник Майкъл Коен, който го нарече в сряда "лъжец", "измамник" и "расист". За другото голямо събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, той я определи като "много продуктивна".

"От време на време трябва да се ходи", а не да се тича, каза той, коментирайки защо преговорите са приключили преждевременно, без обща декларация. Предложението на Ким "не ми изглеждаше приемливо", каза президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
1
 
! Отговори
@ преди 5 години
До Партиен членМИ да вървят във венецуела тези глупави хора дето искат социализъм : )
151
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TAQ MECHTA UMRQ OTDAVNA BE TROMPETE
150
2
 
1
 
! Отговори
Додо преди 5 години
MAGA2020
149
12
 
9
 
! Отговори
Джеф преди 5 години
Тръмпи представлява обикновените американци, бели мъже. Демократите събират под знамената си жените, гейовете и "цветните". Така че прогнозирам че Тръмпи ще спечели втори мандат. На американските бели мъже им писна да ги правят на маймуни. Време е и българските мъже да се събудят.
148
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който си мисли, че във "най-великата и демократична" държава се живее като по филмите--не, не е така. Бачкат средно по 60-70 часа седмично, живеят в колите си, потънали в дългове, болшинството не могат да си позволят здравеопазване и образование, цял живот изплащат лъскаво дървено бунгало, а като остареят го продават за лечение.Що триете коментари бе "демократи"?
147
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единия процент във ФАЩ го е много страх от социалистическа революция на пролетариите, за които американската мечта е да бачкат от люлка до гроб като луди, за да живеят на кредит, да плюскат гмо храна, да живеят в дървени бунгала, които не са техни, и да умират от страх, че ще останат без работа, от тук на улицата, без достъп до лекарЩо триете коментари бе "демократи" такива?
146
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За невежите., затлъстели и промити мозъци американци социализъм ознава още по-високи данъци за бедните и още по-голяма мизерия за тях. Вместо обратното - високи данъци за богатите, жилище, образование, здравеопазване и социална сигурност за всички. Това обаче не се харесва на единия процент.Що триете коментари бе, "демократи" такива?
145
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах как родителите ми есента се редиха с чували на опашка да си купят чушки за зимнина.-----------------------Ми как да се реди някой в Америка за чушки за зимнина, като там такива хубави чушки просто не съществуват. И у нас вече няма хубави, истински чушки като през социалзма и затова и у нас вече никой не се реди за чушки. И за сирене и за кашкавал не се реди, защото истинските такива просто ги няма на пазара.
144
1
 
17
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Тоя заедно с нашите евроатлантици постигнаха забележителен успех в това, да накарат хората да искат социализма. По времето на бай Тошо партийните секретари и комсомолските такива не успяха.
143
5
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
А за какво може изобщо да му трябва на милионер като Тръмп социализъм, та дори и от скандинавски тип. Трябва му здрав капитализъм, от който да печели колкото се може повече.
142
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ нямат бъдеще. С този огромен външен дълг от 22 трилиона долара скоро ще се сринат. А Русия и Китай тихичко, но много упорито работят в тази насока. Скоро ще правим тапети от долари.
141
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЪМП ТРЪГНА С ГОЛЯМА КОШНИЦА ЗА ХАНОЙ, А СЕ ВЪРНА С УВИСНАЛИ ВИСУЛКИ.Ким Чен Ун е силен политик, знае си цената.
140
7
 
25
 
! Отговори
САЩ са типична преди 5 години
тоталитарна държава с централно-планова икономика и развит репресивен апарат !в САЩ важи основния принцип на тоталитарната държава - всичко което не е задължително е забраненоПолитическита партии са изцяло на подчинение и финансиране от юдо-масонските монополи а те се управляват от Уол Стиитските юдо-масонски банкина американците постоянно им мият мозъците че безплатното здравеопазване, пенсиите и соцялните помощи за безработни са социализъм
139
15
 
8
 
! Отговори
Wc преди 5 години
По добре сиромах в европа от колкото руски негодяй в америка.
138
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тия камъни са май в градината на Бърни Сандърс,а не насочени към Света!Щото иначе нещата опират повече до ефективно управление,а не до идеология.А именно САЩ губят ефективност и конкурентноспособност.Ако не е долара и военната сила,която го налага-отдавна да са фалирали.Ама и тая ще е до време,на всички им писна от тоя пладнешки грабеж!Впрочем, устройството в Китай се води на книга комунизъм/социализъм,ама нещата вървят и то много добре!
137
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умните хора с простаци не спорят. Затова и Тръмп си тръгна от Ханой.
136
4
 
20
 
! Отговори
? преди 5 години
Тръмп защо избяга от срещата в Ханой и не я завърши,нещо се уплашил ли от кИМ чЕН?Защо това не се пише от наЩта "свободна" преса?)
135
4
 
18
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
"Американската мечта" е като вярата в "социализма " и там и там е ПОЧТИ едно и също и едните и другите "крещят" в името на народа,но в социализма няма таквоз голямо раслоение между богатитЕ и бедните,както при "американската мечта".Американската мечта беша "мана небесна"за всичкият "пролетариат" на запданите страни и за всички от криминалните среди и леките жени.Социализма -комунизма също е вдигнат беше в името на пролетирата .Като цяло ,социализма ,ама никак не е лош като идея ,както и мечтата
134
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МошеДо голяма степен това става благодарение на спасените от нас. Имам предвид не само тези от твоята кръвна група.Това ще ни е за акъл.
133
25
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
В САЩ е " много лошо " !Затова всеки руснак който има възможност бяга от руската *** и отива в Съединьоннами Штатами Америки !