Религиозни родители в САЩ на нож срещу... Ваксините!

Много често родителите решават да не имунизират децата си
Обновена: 7 мар 2019 08:28 | 4 мар 2019 14:42,
50

На фона на бума от морбили в Европа, все по-малко родители в Съединените щати ваксинират децата си. Твърде често по религиозни причини.

През последните дни броят на случаите на заразени с морбили расте в повече от 10 американски щата. От юли миналата година всички 50 щата и Вашингтон в окръг Колумбия изискват определени ваксинации при прием на деца в детска градина или в училище. Макар и задължителни, имунизациите често биват пренебрегвани от родителите, сред които и голяма част от нашите сънародници. Сред религиите, които позволяват децата да не бъдат ваксинирани, е и християнството.

Още по темата

Десислава Петров извинява 10-годишната си дъщеря от имунизации винаги, когато това е възможно.

"На този етап не бих сложила каквито и да е ваксини повече. А причината - имахме много сложна реакция след ваксината за морбили. Детето ми вдигна температура, плачеше непрестанно стигнахме до спешна помощ и след това седмица детето ми остана като в някакъв транс. Това беше последната ваксина, която поставихме."

Подобно на България заразата морбили бързо завладява нови територии и отвъд Океана. Според данни на центъра за контрол и превенция на заболяванията, само миналата седмица са били докладвани близо 130 нови случая на заразени с опасната дребна шарка в повече от 10 щата. Когато дъщерята на Десислава получава нежелана реакция след ваксинация, разтревожената майка се свързва с пеадиатър.

"Попитах го дали има някаква възможност да поставяме само ваксините, които предпочетем да слагаме", сподели още жената пред Bulgaria ON AIR.

Оказва се, подобна възможност предлагат различни вероизповедания. По тази причина законодатели настояват извиняването от ваксинации по религиозни причини да отпадне. Преди три години това направиха властите в Калифорния и Върмонт. В други 20 щата обаче е позволено родителите да не имунизират децата си по лични причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
край преди 11 месеца
Ваксините бяха бизнес, а религията е измислена от богатите и хитри, за да потиска и създава роби...
35
1
 
1
 
! Отговори
До коментар 40 преди 5 години
Както казах по рано-бъдете здрави и мъдри.Няма да решите спора,а коментара ,че е възможно да е заради откачени майки....Колега(колежке)....кармата е опасно нещо.....бъди внимателен с изказванията си.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уф, пак с това морбили! Това е една обикновена *** шарка бе хора! Едно време по комунизма всички го изкарахме (беше плъзнало из училище) и не помня някой да е умрял от него.Внасят ви стрес, някой си пробутва ваксините и прави състояние от това.
33
7
 
2
 
! Отговори
асдя преди 5 години
Хич не ми дреме кой си обрича децата като не ги ваксинира.Дреме ми за децата които контактуват с такива потенциални зарази.Няма проблем да не ги ваксинират но да им направят специални, изолирани училища.
32
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В падащ самолет и на потъващ кораб атеисти НЕМА. Случайно ли е, че точно на откачените майки децата развиват аутизъм след ваксинация?
31
8
 
10
 
! Отговори
Чи преди 5 години
Да, религията е глупост! Най-голямата глупост, съществувала някога на тоя свят! Слагайте минусчета религиозни промити мозъчета, не ми пречи. Пречите обаче всеки път, когато човечеството надигне глава и реши да живее човешки, а вие го заливате с вашето мракобесие. Асоциалките да си живуркат калто си щат, но да не налагат на масата от нормални хора изкриврните си "ценности"!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ако и в Америка ваксините им ги снабдява някой техен тарикат като Пешо Москов, тогава тия фундаменталисти реднеци може и да излязат прави :)
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Актьорът Ласкин умря от цироза, а продължаваше да пие до последно. Лекарите не са си вдигали наздравици снего, че да са го убили.
28
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И АКТЬОРЪТ ЛАСКИН СТАНА ЖЕРТВА НА ЛЕКАРИ УБИЙЦИ! НИЩО МУ НЯМАШЕ НА ЧОВЕКА: МЛАД, ЗДРАВ И ПРАВ СИ БЕШЕ! НО НИКОЙ НЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА "ЛЕКАРИТЕ", КОИТО ГО ЗАТРИХА.
27
8
 
22
 
! Отговори
Преминаващ преди 5 години
Сития на гладния не вярва.Не ви пожелавам да минавате пред АДА.Не изпадайте в словесни спорове без да минавате проблемите породени от ваксини.Не винаги,но дават странични реакции,като зависи и от гена на родителите.Който не вярва да си направи тестове.Не са евтини,но биха спестили много безсънни нощи,депресия,плач,безпомощност у хората.Минахме от там-Пентаксим направи реакция на детето ми и не ме убеждавайте ,че е лютеницата от магазина или водата от Рилските Езера.Желая ви здраве и мъдрост
26
16
 
3
 
! Отговори
BROWN POWER MEXICO преди 5 години
ДО СЛАВЯНИН:КВО СИ СЕ ЗАТРЕСАЛ ЗА БЯЛАТА РАСА..... НАЙ ДОБРЕ СИ ГЛЕДАЙ ЖЪЛТАТА РАСА КЪМ КОЯТО СЛАВЯНИТЕ ПРИНАДЛЕЖИТЕ!!!!! КАКТО И ДА Е СКОРО И БЯЛАТА И ЖЪЛТАТА РАСА СА ОБРЕЧЕНИ НА ИЗЧЕЗВАНЕ ПОНЕЖЕ И ДВЕТЕ ИМАТ ОТРИЦАТЕЛЕН ДЕМОГРАФСКИ ПРИРАСТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЧЕРНАТА И КАФЯВАТА РАСА В СВЕТА ИМА 6 МИЛИАРДА КАФЯВИ И 2 МИЛИАРДА БЕЛИ,ЧЕРНИ,ЖЪЛТИ!!!!!!
25
4
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Има конспирация!А ти от кой искаш да се произвеждат? От баба гинка на село?
24
6
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Борянче,1. Продължаваш да бъркаш имунизация с ваксинация.2. Защо "ваксините" е с главна буква?
23
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ПОВЕРЯВАЙТЕ ЖИВОТА СИ ИЛИ ТОЗИ НА БЛИЗКИТЕ СИ В РЪЦЕТЕ НА ДОКТОРИ, СРЕД ТЯХ ИМА МНОГО УБИЙЦИ!
22
5
 
20
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До славянинАко имаше поне 2 работещи мозъчни клетки в пространството между ушите, щеше да знаеш че ваксината срещу морбили и тази срещу грип имат толкова общо колкото ти имаш с интелигентно човешко същество.
21
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да видите дете осакатено от полиомиелит, пък тогава ми говорете за вредата от ваксините!
20
7
 
21
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До ПичовеПичко, когато върнеш болест изчезнала преди 10-15 години благодарение на ваксинацията със сигурност си 100% олигогфриенд. Затова дали бил гейтс е ваксиниран или не, нито ти имаш точно инфор нито пък който и да било. Аман на плоскочели ЕнТЕЛЕгенти.
19
24
 
13
 
! Отговори
Пичове преди 5 години
когато управляващите ви казват че нещо е добро за вас то това със 100% сигурност не е във ваш интересЕвреина Бил Гейтс, който е лидера на тази кампания за ваксиниране никога не е ваксинирал нито едно от децата си и нито един от внуците си, самия Бил Гейтс също никога не е бил ваксиниран
18
7
 
12
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 5 години
Десислава Петров трябва да бъде разследвана и съдена за екстремизъм, прокламиране на обществено опасна идеология, застрашаване на общественото здраве и това на детето си.
17
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VAKSINITE SA VREDNI ZA ZDRAVETO.VAKSINITE SA POLEZNI SAMO ZA FARMAZEFTICNITE KOMPANII I ZA CINOVNIZITE OT MNZ,KOITO POLUCAVAT PODKUPI.