Започнаха ваксинациите за морбили в ромски квартал в София

Мобилен кабинет бе разположен в столичния "Христо Ботев"
20 фев 2019 15:30, Красимир Ангелов
24

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мобилен кабинет, където да се поставят ваксини на децата срещу морбили, бе разположен днес в столичния квартал "Христо Ботев".

Още по темата
Заради случаите на шарката, които вече са над 30, Министерството на здравеопазването изпрати указания до всички Регионални здравни инспекции за предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на заболяването и недопускане възникването на нови случаи.

Най-сериозно е положението в ромските квартали, където по традиция ваксинираните деца са много по-малко от обичайния процент. Заради това в мобилния кабинет от тази сутрин се поставят ваксини срещу морбили на всички деца от 13-месечна до 18-годишна възраст, установени от общопрактикуващите лекари без данни за имунизация или с пропуск в имунизационния статус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
А така преди 5 години
До Бако Моите деца са ваксинирани и никой не ме е питал дали искам.,Беше задължително и нормално да си ваксинираш детето.Гледахме ги без модерните сега методи,да не пият вода и много други щуротии и ги отгледахме живи и здрави.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в българската махала кога?!
2
6
 
2
 
! Отговори
Бако преди 5 години
До А така,А ако се случи на твоето? Как ще реагираш? Друга песен ще запееш...
1
3
 
11
 
! Отговори
А така, преди 5 години
всички ромчета ще са ваксинирани ,защото техните майки не пропускат нищо което е безплатно. За другите обаче нямам думи ,трябва да пламне някоя сериозна епидемия за да разберат ,че грешат като не си ваксинират децата. Ние цели поколения бяхме задължително ваксинирани и оцеляхме. Ясно е ,че всяко правило си има изключения ,но защо мислят ,че точно на тяхното дете ,ще се случи нещо лошо от ваксината?