Двама от ранените военни на САЩ са изписани

Мащабният десант включвал 500 парашутисти
Обновена: 18 юни 2019 17:45 | 18 юни 2019 17:15,
57
Двама от ранените военни на САЩ са изписани
Снимка: БулФото

Двама от тримата американски военни, които пострадаха при учение на НАТО край Пловдив, са изписани от болницата в града под тепетата. Третият военен обаче е настанен в реанимация и има риск за живота му, съобщава БНТ.

В един часа след полунощ, с мащабен въздушен десант три самолета започват да пускат близо 500 парашутисти на военното летище край Чешнегирово. За един от рейнджърите приземяването е фатално, а за други трима завършва в университетската болница в Пловдив. В Чешнегирово научили за инцидента едва тази сутрин.

Още по темата

Пред националната телевизия кметът на Чешнегирово Христо Атанасов коментира, че е разбрал за инцидента и че може да потвърди за смъртта на канадския парашутист, но какво точно се е случило в небето - не може да каже.

До момента е ясно, че по време на самото учение парашутистите са изпълнявали задачи с уреди за нощно виждане и са отваряли своите парашути на пределно ниска височина.

По думите на свидетели наблюдавали и заснели учението "Swift Response" три военни самолета са пускали големи групи парашутисти на височина 200 метра от земята. Някои от наблюдателите видели и инцидента с канадския парашутист. По думите им той се случил в самото начало на десанта малко преди 1 часа след полунощ.

"Според мен първо пуснаха някакви контейнери, явно такъв е бил замисълът на военното учение, и след това с два големи самолета започнаха да спускат парашутисти", каза кметът Атанасов.

Учението "Swift Response" се ръководи от Сухопътните сили на Съединените щати в Европа. То се провежда на територията на три държави- България, Хърватия и Румъния. В него участват 5600 военнослужещи, от които близо 1500 са парашутисти.

Военна полиция и Военна прокуратура разследват причините за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
12
 
1
 
! Отговори
Долу пРоссия преди 4 години
Има какво да кажа но за момента се въздържам от коментар.
26
5
 
3
 
! Отговори
Поздрави от Крим преди 4 години
Аз съм тука в Крим на почивка и забелязах от 2-3 дена руснаците спряха да летят а то каква била работата имало учение на НАТО в България.
25
0
 
17
 
! Отговори
Че Гевара преди 4 години
По филмите падат върху дървета и после избиват стотина лоши ,пък в реалноста се изпотрепаха на равното .
24
2
 
16
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Пък ако имаше и трима-четирима картечари да чешат отдолу! За тия *** не ми дреме, чий го дирят тука, имбецилите? Всичките да заровим, "браво" ще кажа. Да ида аз да скачам над Торонто с пълно бойно, по нощите... Продаждни, разцепени/уширени *** Герберссти, с Тумбак войвода начело.
23
0
 
16
 
! Отговори
Сулио и Пулио Военни преди 4 години
Те тука безплатни бази имат то и в Хамериката няма безплатни бази .Кой ще поеме политическата отговорност ако ми падне парашутист на главата ?
22
0
 
16
 
! Отговори
Кога преди 4 години
Кога ще им се връчи сметката за БАЗИТЕПЛУЖЕКА ЕДНОКНИЖНИК и ШКЕМБЕ ВОЙВОДА, стига с тая НАВЕДЕНА ПОЗИЦИЯДА СИ ПРАВЯТ "ЗАЩИТНИ" учения в АМЕРИКАПРАВ ИМ ПЪТ. ВЪН
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мащабният скок от 500 парашутисти не се състоя .Първите трима паднаха по гръб а парашутите им останаха в самолета .Другите бяха толкова пияни че не искаха да скачат дори и с два парашута .Накрая самолета кацна в един краварник и почнаха излизат един по един .Трагедията е пълна понеже те бяха черни и беше тъмно като в гъззз.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой не скача е червен
19
1
 
10
 
! Отговори
Редник Путкин преди 4 години
Мен никой не *** е питал може ли да скачат около Пловдив .То първо се пита може ли и тогава се скача .Аз ви казвам за натовци е забранено до 2050 година !Могат да скачат само космическите воиски на Путин по всяко време без дам а питат даже .Парашут да не се отвори нямат ама имат и акъл .Десанта на Путин е планиран за тия дни в отговор на тренировките на Нато .Ще тренират премахване на военни бази настанили си се без да *** питат .
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До преди час под тази статия имаше поне 250 коментара, като 95% бяха изказвания против НАТО. Сега гледам изказванията са се увеличили на.............17 ?! Явно някой много не харесва да се говори лошо по повод на НАТО и е "забърсал" комнентарите.Драги ми "цензуратори",Хич всичко да забърсвате, само на шорошките *** да оставите мненията, това няма да промени настроението на хората. Още мо-малко ще направи вас, по-обичани и по-малко предатели.Лека от мен.ппИмам предвид "пръст".
17
0
 
9
 
! Отговори
до ГАЙНУТДИН преди 4 години
абе ГАЙНУТДИНЕ, не с парашути, покривки за маса са скачали, ама били стари, с дупки от селската кръчма....смешнико
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има Бог. Ходете си у дома,там скачайте.
15
4
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
неадекватни глупости пишеш
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жертви при големи учения винаги има. И на наши, и на руски и Натовски, риска на професията....всеки може да избира
13
13
 
3
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 4 години
Да се смее ли човек да тъгува ли. Тия като са ползвали български парашути на които им е изтекла гаранцията е така. Навремето се сгъваха от професионалисти когато имаше България армия. Сега се използват всичко налично останало от соца. Какво да очакват американци и канадци освен следващият път да си донесат те парашути.
12
1
 
8
 
! Отговори
Помня преди 4 години
До Анонимен 9 Жертви е имало , ама не са ти казвали.
11
1
 
13
 
! Отговори
Real AK преди 4 години
На мен лично ми е най-смешно последното изречение в статията "Военна полиция и Военна прокуратура разследват причините за инцидента" :-) Нима някой ги е питал изобщо за планираното от НАТО учение "у нас". Покрай тези операции доста "командировани" войници (и техните близки) ще намразят България завинаги.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни интересуват да се омитат по-набърже от тука.
9
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха ха ха тия се избиха без Война представям си ги ако са в истинска война какво чудо ще настане. Алооооо знаетели какви учения сме правили през 70-те и 80-те години бедна вие фантазията. Танкове самолети по хиляди бройки пехота артилерия десантчици ракетни войски и всичко това в боен марш напред без нито една жертва. Лично ген. Добри Джуров ръководеше ученията. Сега кой го ръководи някой депилиран триполов ли.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Не съм злобар, не се радвам на чужди човешки трагедии, но не мога да не те подкрепя в едно - ТИЯ *** НЯМАТ НИКАКВА РАБОТА ТУКА!!!!! И явно и ГОСПОД не иска това!!!!!