Тръмп: Америка е по-силна от когато и да било преди!

Небето принадлежи на САЩ, заяви президентът в реч за националния празник
Обновена: 5 юли 2019 08:32 | 5 юли 2019 07:00, Елка Василева
194

Снимка: БТА

Нашата страна е по-силна от когато и да било преди, заяви американският президент Доналд Тръмп в реч по случай националния празник на САЩ, съобщи Франс прес.

Словото му бе прекъсвано от аплодисментите на хиляди зрители, от военна музика и от прелитане на бойни самолети. Внушителният "Еърфорс 1", боингът на американските президенти, прелетя над историческия център на Вашингтон, за да извести началото на церемонията, продължила по-малко от час.

Демонстрационната авиационна група за висш пилотаж "Сините ангели" отбеляза края на този спектакъл с невиждан мащаб.

"Ю Ес Ей, Ю Ес Ей", скандира множеството, когато милиардерът републиканец пристигна, придружен от съпругата си Мелания Тръмп, на площадката под стълбището на Мемориала на Линкълн - паметник, прославящ 16-ия американски президент.

От същите стълби Мартин Лутър Кинг изнесе през 1963 г. историческата си реч "Имам една мечта" в подкрепа на идеята за равенство на чернокожите.

Критикуван, че се е самопоканил на националния празник и че му е придал политически и военни измерения, Тръмп заяви: "За американците нищо не е невъзможно".

Американският президент, който се вдъхнови да организира тази проява от военния парад в Париж на националния празник на Франция, отхвърли безпокойствата, изразени от някои, заради цената и военните оттенъци на събитието пред 97-годишния Мемориал на Линкълн, символ на национално единство, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

В присъствието на вицепрезидента Майк Пенс, на членове на правителството, Конгреса и представители на всички подразделения на въоръжените сили, Тръмп отдаде почит на военните, на полицията, на спасителите и доброволците от 11 септември. Президентът изказа отделно почит към граничните, митническите и имиграционните служби, които изиграха водеща роля в изпълнението на неговите строги имиграционни политики.

Тръмп отправи възхвала към американската военна мощ, въпреки че самият той е пропуснал наборната военна служба по време на Виетнамската война заради шипове на краката. "От над 65 години никои вражески военновъздушни сили не са успявали да убият и един американски войник. Защото небето принадлежи на Съединените американски щати", каза той.

Той изрази още уважение към редица цивилни знаменитости, включително към движението на суфражетките и Мартин Лутър Кинг.

На 4 юли се отбелязва Денят на независимостта, когато през 1776 г. 13 британски колонии основават Съединените американски щати.

Хиляди хора се събират традиционно на този ден на просторните тревни площи на Националната алея. Но този път мнозина носеха шапки с козирка, тениски и плакати с името на Доналд Тръмп. Те чакаха дълги часовеэвъпреки горещината, задуха и лятната буря.

Речта бе последвана от концерт пред Капитолия, на другия край на Националната алея, а след това имаше заря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
14
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ВЕЛИКА СТРАНА, ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ!
102
15
 
13
 
! Отговори
Така е 65 г преди 4 години
Ако в небето се появи самолет то той ще бъде Американски руските горят по земята
101
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ръгай Дони,Ти си Велик.
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По бай Тошево време САЩ не бяха толкова силни. Съсипаха я тази държава
99
8
 
8
 
! Отговори
До Krom преди 4 години
Хах дронът бил евтина техника... 180 млн.долара евтино ли е бе мой? Това е почти колкото 2 броя ф 35 :D който не вярва да пише triton drone
98
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е постановка, тръмп или по-скоро пентагона се опитват да провокират китайците, корейците и Русия да си изкарат най-новото оръжие на площадите за да го разгледат, явно разузнаването вече хич го няма.
97
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВОЕННИТЕ СЕ ПОДИГРАХА С ТРЪМП КАТО ИЗКАРАХА НА ПАРАДА СТАРИ РЪЖДЯСАЛИ ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ ОТ 2008 г. А ТОЙ ТАКА И НЕ РАЗБРА И ГОВОРЕШЕ ГЛУПОСТИ.
96
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
небето наистина ще принадлежи на америка! ако продължават да дразнят русия, китай и иран, скоро много американци ще се преселят там!
95
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така си миисли, защото не е видял руската армия отблизо! освен това лъже съвсем откровено, като казва, че няма убит американски войник от виетнамската война насам! много са изтрепаните! а тръмп си призна, че отървала казармата с вероятно измислени "шипове"!
94
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По плувни спортове..
93
17
 
8
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Търговската война свърши. Китай победи
92
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Радостни, усмихнати, щастливи хора! Видяхте ги!
91
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"вашата страна" Америка? Ами нашата страна Европа също е силна, кво. Имаме заводи за коли в Германия, хубави плажове по Ривиерата и нефт у Скандинавието. Хубава си е нашата страна.
90
11
 
6
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен 88 - дрона е относително евтина безпилотна машина, драги. Предназначена точно за това, щото като я загубиш да не те боли. Логиката ти е малко "счупена".
89
7
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 4 години
Е какво че имат дългове.Цялата им политика е разделяи и владеи....федералния резерв.... дори не е американски!Има много филми по тази тема, но промити позъци много.
88
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДоларът след 100 г - ако няма ядрена война дотогава и има човечество - няма да струва дори и хартията, на която е отпечатан. Че и по-рано. САЩ имат дългове за трилиони и колапсът е неизбежен
87
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хах небето им принадлежало пък иран им сваля дронове за стотици милиони като мухи и те не посмяват гък да им кажат хахах
86
13
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
"Небето принадлежи на САЩ" - Да, бе, САЩ са Царството Божие, айде посмали малко...
85
7
 
13
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Това което следва да се признае на Тръмп е, че при него Америка води най малко война. Тихата "лимонка" Обама, нямаше ден без военни инвазии. Така че, нека си се гордее човека. А дали нещата са такива в действителност? Имат много. Цената на самолетоносача Джералд Форд - 13 милиарда - е по висока от военните бюджети на много държави. Превъзходството им обаче, създава лагери доскоро невъзможни срещу тях. Китай, Русия, Иран - защо не и Турция? Ще видим някой ден.
84
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден ще дойде природата така семпло ще ви върне в ада ,и тези урагани,наводнения ще ви се видят като приказки...Един ден може да е най скоро,но ще ви се върне за всичко сторено..*** гадове..нищо не ракетиите няма да помогнат