Тръмп: Америка е по-силна от когато и да било преди!

Небето принадлежи на САЩ, заяви президентът в реч за националния празник
Обновена: 5 юли 2019 08:32 | 5 юли 2019 07:00, Елка Василева
194

Снимка: БТА

Нашата страна е по-силна от когато и да било преди, заяви американският президент Доналд Тръмп в реч по случай националния празник на САЩ, съобщи Франс прес.

Словото му бе прекъсвано от аплодисментите на хиляди зрители, от военна музика и от прелитане на бойни самолети. Внушителният "Еърфорс 1", боингът на американските президенти, прелетя над историческия център на Вашингтон, за да извести началото на церемонията, продължила по-малко от час.

Демонстрационната авиационна група за висш пилотаж "Сините ангели" отбеляза края на този спектакъл с невиждан мащаб.

"Ю Ес Ей, Ю Ес Ей", скандира множеството, когато милиардерът републиканец пристигна, придружен от съпругата си Мелания Тръмп, на площадката под стълбището на Мемориала на Линкълн - паметник, прославящ 16-ия американски президент.

От същите стълби Мартин Лутър Кинг изнесе през 1963 г. историческата си реч "Имам една мечта" в подкрепа на идеята за равенство на чернокожите.

Критикуван, че се е самопоканил на националния празник и че му е придал политически и военни измерения, Тръмп заяви: "За американците нищо не е невъзможно".

Американският президент, който се вдъхнови да организира тази проява от военния парад в Париж на националния празник на Франция, отхвърли безпокойствата, изразени от някои, заради цената и военните оттенъци на събитието пред 97-годишния Мемориал на Линкълн, символ на национално единство, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

В присъствието на вицепрезидента Майк Пенс, на членове на правителството, Конгреса и представители на всички подразделения на въоръжените сили, Тръмп отдаде почит на военните, на полицията, на спасителите и доброволците от 11 септември. Президентът изказа отделно почит към граничните, митническите и имиграционните служби, които изиграха водеща роля в изпълнението на неговите строги имиграционни политики.

Тръмп отправи възхвала към американската военна мощ, въпреки че самият той е пропуснал наборната военна служба по време на Виетнамската война заради шипове на краката. "От над 65 години никои вражески военновъздушни сили не са успявали да убият и един американски войник. Защото небето принадлежи на Съединените американски щати", каза той.

Той изрази още уважение към редица цивилни знаменитости, включително към движението на суфражетките и Мартин Лутър Кинг.

На 4 юли се отбелязва Денят на независимостта, когато през 1776 г. 13 британски колонии основават Съединените американски щати.

Хиляди хора се събират традиционно на този ден на просторните тревни площи на Националната алея. Но този път мнозина носеха шапки с козирка, тениски и плакати с името на Доналд Тръмп. Те чакаха дълги часовеэвъпреки горещината, задуха и лятната буря.

Речта бе последвана от концерт пред Капитолия, на другия край на Националната алея, а след това имаше заря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 49 до52пич, изостанал си с новините. Америка отдавна не е икономика 1.
42
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Америка е по-силна от всякога, Путин вече е победен от параноята и страха.
41
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, а расийския диктатор е заврян като мишка, нито говори нито се появява някъде. И никъде не ходи без бялата си чашка.
40
12
 
6
 
! Отговори
ХолиЛизФартАсстралия преди 4 години
"Русия това е Нигерия в сняг"Щатите - това е Африка на Американския континент.
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9На вниманието на пишещите често за Мавзолея на Ленин в Москва.Обърнахте ли внимание на Мавзолея на Линкълн във Вашингтон (снимка 7)?Обърнахме внимание, че не държат мумифициран човек като християните в Мацква.
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКЪВ САРКАЗЪМ ТУК ОТ ХОРА , НА КОИТО ПОСТОЯННО САМИ ИМ ПАДАТ САМОЛЕТИТЕ, РАКЕТИТЕ И ИМ ПОТЪВАТ ПОДВОДНИЦИТЕ! ТО ВЯРНО НА ВСИЧКИ СЕ СЛУЧВА, АМА ТО ПРИ ВАС Е СИСТЕМА...
37
16
 
14
 
! Отговори
до 49 преди 4 години
пич, сащ все още са икономика номер 1 и са номер 1 в технологиите, отрано си почнал с одеколона...
36
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка беше силна заради новите технолигии, военната промишленост, световната валута, огромната икономика и свободата на двежение на хора, стоки и капитали. Всичко това отива в историята. Америка вече не е технологичен лидер, нито най-голямата икономика. Товае доведе бързо и до изоставане във военната област, където автономните машини навлизат. Подготвя се и нова световна валута, базирана на ресурси. А с тази самоизолация от световните организации и договори, плюс митата, ще се загазят до 1-2г.
35
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Холи лизФарт АсстралТо и населението на Нигерия е 220 милиона душиРусия това е Нигерия в сняг
34
8
 
7
 
! Отговори
човек преди 4 години
Искам да кажа няколко думи за австралиеца.Понеже от дълго време пише тук, не само аз съм забелязал явно, че човекът не е добре с главата.Едва ли някой е изпитал завист, по-скоро буди съжаление.Най-близкият континент до Австралия и Нова Зеландия е Антарктида.Ако пробием дупка в земята сигурно ще се озовем в Австралия.Австралия е рядко населен континент и по-голямата му територия е пустиня.Населението живее по крайбрежието.Напоследък там е пълно с азиатски имигранти.
33
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка картинка. Това ли му беше парада на Тръмп.
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ще спечели още един мандат.
31
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бирено мечеА от тези 330 милиона колко са способни да носят оръжие? Извади джендърите и тези с наднорменото тегло и виж колко ще останат.
30
7
 
20
 
! Отговори
Холи лизФарт Асстрал преди 4 години
"Населението на САЩ е 330 МИЛИОНА ДУШИ"То и населението на Нигерия е 220 милиона души, по твоята велика логика догонват щатите викаш... Да не говорим, че етническия състав на Задмория е почти същия.
29
7
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Сидней внимавай някой паяк Черна вдовица- да не те налази- ама няма страшно - най вероятно някой буркан с туршия да ти падне на "умната" главица- защото ти чатиш от мазето на къщата си на село ) ахахахха
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как всичко, казано от Тръмп се връзва с равноправието, което трябва да е една от евроатлантическите ценности? Най-силният ще иска ли да дели наравно с другите? Той го каза в прав текст: цялото небе било тяхно.
27
13
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Отдавна не се бях смял така - Такъв комедиен Парад сигурно Цял Свят ще им се смее- едни тлъстаци подскачат на хип хоп музика а зад тях се движат хора с колички храна и вода - Парад на забавлението и американската пародия на -колко сме добре ама главите ни са много празни- Подскачащи циркови артисти и смеска между джаз военна музика и малко рап хип хоп )хахахахахаха А главният комедиант се радва на ръкоплясканията в негова чест- Човек роден пред камера и искащ до смъртта си да е пред камера
26
11
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Дължат пари на целият свят. Иначе били велики.
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този гущера верно му хлопа дъската яко
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: Свещен ГущерОстави го, тоя не е добре. Не си пие хапчетата сигурно. Пише безсмислици, едва ли някой му обръща внимание. Но ми изглежда безобиден иначе...