Тръмп: Америка е по-силна от когато и да било преди!

Небето принадлежи на САЩ, заяви президентът в реч за националния празник
Обновена: 5 юли 2019 08:32 | 5 юли 2019 07:00, Елка Василева
194

Снимка: БТА

Нашата страна е по-силна от когато и да било преди, заяви американският президент Доналд Тръмп в реч по случай националния празник на САЩ, съобщи Франс прес.

Словото му бе прекъсвано от аплодисментите на хиляди зрители, от военна музика и от прелитане на бойни самолети. Внушителният "Еърфорс 1", боингът на американските президенти, прелетя над историческия център на Вашингтон, за да извести началото на церемонията, продължила по-малко от час.

Демонстрационната авиационна група за висш пилотаж "Сините ангели" отбеляза края на този спектакъл с невиждан мащаб.

"Ю Ес Ей, Ю Ес Ей", скандира множеството, когато милиардерът републиканец пристигна, придружен от съпругата си Мелания Тръмп, на площадката под стълбището на Мемориала на Линкълн - паметник, прославящ 16-ия американски президент.

От същите стълби Мартин Лутър Кинг изнесе през 1963 г. историческата си реч "Имам една мечта" в подкрепа на идеята за равенство на чернокожите.

Критикуван, че се е самопоканил на националния празник и че му е придал политически и военни измерения, Тръмп заяви: "За американците нищо не е невъзможно".

Американският президент, който се вдъхнови да организира тази проява от военния парад в Париж на националния празник на Франция, отхвърли безпокойствата, изразени от някои, заради цената и военните оттенъци на събитието пред 97-годишния Мемориал на Линкълн, символ на национално единство, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

В присъствието на вицепрезидента Майк Пенс, на членове на правителството, Конгреса и представители на всички подразделения на въоръжените сили, Тръмп отдаде почит на военните, на полицията, на спасителите и доброволците от 11 септември. Президентът изказа отделно почит към граничните, митническите и имиграционните служби, които изиграха водеща роля в изпълнението на неговите строги имиграционни политики.

Тръмп отправи възхвала към американската военна мощ, въпреки че самият той е пропуснал наборната военна служба по време на Виетнамската война заради шипове на краката. "От над 65 години никои вражески военновъздушни сили не са успявали да убият и един американски войник. Защото небето принадлежи на Съединените американски щати", каза той.

Той изрази още уважение към редица цивилни знаменитости, включително към движението на суфражетките и Мартин Лутър Кинг.

На 4 юли се отбелязва Денят на независимостта, когато през 1776 г. 13 британски колонии основават Съединените американски щати.

Хиляди хора се събират традиционно на този ден на просторните тревни площи на Националната алея. Но този път мнозина носеха шапки с козирка, тениски и плакати с името на Доналд Тръмп. Те чакаха дълги часовеэвъпреки горещината, задуха и лятната буря.

Речта бе последвана от концерт пред Капитолия, на другия край на Националната алея, а след това имаше заря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 79...Заври своята Америка по избор! Където се сетиш и ти е гот! Американофил и болен мозък си ти! Леле леле..И се нарича Българин тоя???
82
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много Американофили много "белогвардеец" тук бе братче! Кланяш на всеки българино! Голям продажник и алчно *** се оказа ти самият! Родината си вече за нищо я нямаш! Поамериканофилчи си децата си!.Изпрати ги в Америка и къде ли не! Кланяш се на една бозова кукла на конци зад океана."Президент" на една държава на *** на географията.И всякакви Европейски сборища от търтеи..А не мислиш изобщо за тук! Къде са българите .Които да водят НАША БЪЛГАРСКА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА НИ ПОЛИТИКА?
81
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do vsichi trolove i ruski i amerikanski i dvete fashitki kolonialni imerri deto im celuvate gaza za pari ne struvat.I ednata i drugata sa palen ***.I prestanete s taia rusia deto mnogo vi obichala.Na Amerika i triabvate za bazi i vazdushen koridor za Blizkia Iztok na Rusia i triabvate za bazi i izlaz na Bosfora i Egeisko more, a inache i na dvete im e prez onaia rabota za vas.Imperiite imat samo interesi, a vie ste na patia im, proto shiban kasmet.
80
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***.....
79
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човекАз не съм нито русофил, нито русофоб.Всичко е политика.Въпроса е дали американците дават мило идраго за нашата нещастна родина, както руснаците навремето или гледат да ни затрият.Щото за тях сме като индианците, докато руснаците ни познават и като манталитет и като възможности.
78
23
 
17
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До всички ЧЕРВЕНИ ТРОЛЧЕТА : Америка си е Америка и Тръмп е велик , колкото и да плюете !!!!
77
5
 
13
 
! Отговори
човек преди 4 години
Към последния ми коментар искам да добавя нещо важно:Като говорим за американците и руснаците, тук нямаме предвид самите хора, граждани на едната или другата държава. Тук имаме предвид държавното управление.Има много свестни хора руснаци, както има и много свестни американци.Вярно е, че американците са малко като децата: Наивни и малко глуповати. Някои от тях направо граничат с инфантилност. Но това може би се дължи именно на тяхната презадоволеност, нищо не им липсва и нямат никакви амбиции.
76
12
 
11
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 74 (Велика Америка)А да, а пък любимата ти Русия не е построена върху експлоатация тъй ли???Малко объркваш фактите: Голямата депресия в САЩ е от 1929 г. до към началото на Втората Световна Война.Много важно заключение обаче, хареса ми: Руснаците също не са цвете за мирисане и тях също ги тресе манията за величие.А тук е момента да ти напомня за великия Голодомор, с който Сталин е унищожавал населението на Украйна.Та мога да добавя само, че и американците не са цвете за мирисане.
75
15
 
18
 
! Отговори
Велика Америка преди 4 години
Ами благославяй ги,ама после да не се чудиш що няма кой да ти плаща пенсията.Между впрочем честито за най скъпите стари самолети в света.
74
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
God bless America! Ако не бяха те още щяхме да тънем в соц помия.
73
16
 
12
 
! Отговори
Велика Америка преди 4 години
САЩ са построени върху експлоатацията на хората!Има документални филми, особено "Голямата депресия" как работниците организират бунт заради ниското заплащане, който се потушава от полицията...и забележете с автомати.Всъщност Америка до 80-те е имало голяма бедност.Руснаците също не са цвете за мирисане.Тях също ги тресе мания за величие, но не съм чул някои които е живял по това време да е бил беден.
72
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Америка отдавна всичко е построено. И мостове и небостъргачи и паркове и улици и магистрали и тротоари и къщи и квартали и електричество е прокарано навсякъде и т.н. Затова 99% от държавите по света за тях са развиващи се. Включително и Русия където много малки градчета и селца са откъснати от света и до тях се стига само с подводница или танк. Америка преди 100 години е била по-развита от Русия в момента. Факт.
71
25
 
18
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Празник на лаймериканските ***!ФАЩ световен агресор и терорист!
70
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
смешници руски, що не признаете тука коло е мин заплата и пенсия в русия?Най гнусния *** от гетото взима помощи в пъти повече от руски инженер. То толкова е и инженер де...
69
14
 
15
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 65Еми плащат им разбира се, как иначе ще пишат за Русия ако не им плащат?*** фабриката от Санкт Петербург работи с пълна пара, нормално е да ти писне.На мен обаче няма начин да ми писне - забавлявам се с тях.Милите, самите те не осъзнават колко жалки са усилията им да ми повлияят.Може би младите, тийнейджъри които не помнят СССР и комунизма какъв концлагер беше, може би те биха поддали и това е целта на троловете.Но не и на такива като мен. А ние не сме малко!
68
8
 
12
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 67Е спокойно де, пак ли искаш да пратят хора там?Ще ги пратят, ама за какво е това бързане?Сега го няма СССР, няма кого да изпреварват.Тогава бързаха щото болшевиките им дишаха във врата.За малко да се провалят, имаха късмет че Сегей Корольов умря от влошеното си здраве от сталинските концлагери, та не успяха да пратят руснак на Луната.Сега Путин колкото и да се напъва няма да успее - само малки корабчета подобни на Москвич може да праща в ниска околоземна орбита.
67
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долара ще е най-силната валута и след 100 години, което не се отнася за Руската Федерация. Разпада, който почна със СССР ще продължи, много територии ще се отцепят, помнете ми думата.
66
24
 
11
 
! Отговори
Интересноо преди 4 години
Като е толкоз силна Америка що не прати жив човек на Луната и да го върне жив!?
65
17
 
18
 
! Отговори
българин преди 4 години
"Велики" Велики Колко да сте велики? Тенденцията за в бъдеще е.Много държави.да се откажат от долара.Като парична единица в обръщаемост! -:) Па ще ви видим колко сте "велики" тогава !
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не става въпрос за рублата.Това е статия за САЩ и такива сбъркани хора, зациклили на някакво джудже, рубла и величието на САЩ, които пишат тези глупости под всяка статия, дори и ако се отнася за градската канализация в София, просто са отвратителни.Предполагам, че им плащат, да повтарят тези безсмислени глупости като повредена латерна и навсякъде, обаче ми писна да чета глупости.