Тръмп: Америка е по-силна от когато и да било преди!

Небето принадлежи на САЩ, заяви президентът в реч за националния празник
Обновена: 5 юли 2019 08:32 | 5 юли 2019 07:00, Елка Василева
194

Снимка: БТА

Нашата страна е по-силна от когато и да било преди, заяви американският президент Доналд Тръмп в реч по случай националния празник на САЩ, съобщи Франс прес.

Словото му бе прекъсвано от аплодисментите на хиляди зрители, от военна музика и от прелитане на бойни самолети. Внушителният "Еърфорс 1", боингът на американските президенти, прелетя над историческия център на Вашингтон, за да извести началото на церемонията, продължила по-малко от час.

Демонстрационната авиационна група за висш пилотаж "Сините ангели" отбеляза края на този спектакъл с невиждан мащаб.

"Ю Ес Ей, Ю Ес Ей", скандира множеството, когато милиардерът републиканец пристигна, придружен от съпругата си Мелания Тръмп, на площадката под стълбището на Мемориала на Линкълн - паметник, прославящ 16-ия американски президент.

От същите стълби Мартин Лутър Кинг изнесе през 1963 г. историческата си реч "Имам една мечта" в подкрепа на идеята за равенство на чернокожите.

Критикуван, че се е самопоканил на националния празник и че му е придал политически и военни измерения, Тръмп заяви: "За американците нищо не е невъзможно".

Американският президент, който се вдъхнови да организира тази проява от военния парад в Париж на националния празник на Франция, отхвърли безпокойствата, изразени от някои, заради цената и военните оттенъци на събитието пред 97-годишния Мемориал на Линкълн, символ на национално единство, отбеляза Ройтерс, цитирана от БТА.

В присъствието на вицепрезидента Майк Пенс, на членове на правителството, Конгреса и представители на всички подразделения на въоръжените сили, Тръмп отдаде почит на военните, на полицията, на спасителите и доброволците от 11 септември. Президентът изказа отделно почит към граничните, митническите и имиграционните служби, които изиграха водеща роля в изпълнението на неговите строги имиграционни политики.

Тръмп отправи възхвала към американската военна мощ, въпреки че самият той е пропуснал наборната военна служба по време на Виетнамската война заради шипове на краката. "От над 65 години никои вражески военновъздушни сили не са успявали да убият и един американски войник. Защото небето принадлежи на Съединените американски щати", каза той.

Той изрази още уважение към редица цивилни знаменитости, включително към движението на суфражетките и Мартин Лутър Кинг.

На 4 юли се отбелязва Денят на независимостта, когато през 1776 г. 13 британски колонии основават Съединените американски щати.

Хиляди хора се събират традиционно на този ден на просторните тревни площи на Националната алея. Но този път мнозина носеха шапки с козирка, тениски и плакати с името на Доналд Тръмп. Те чакаха дълги часовеэвъпреки горещината, задуха и лятната буря.

Речта бе последвана от концерт пред Капитолия, на другия край на Националната алея, а след това имаше заря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 62Е че той човекът ти казва, че рублата е стабилна, какво му се нервиш?
62
3
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 4 години
Една лира е малко по-малко от два долара.Тоест 0,5 лири за долар.
61
11
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 58Пишеш небивалици.Проблемът на САЩ не са танковете.Проблемът на САЩ е президентът им с безумните си идеи.От Пентагона се надига яростно недоволство срещу началника им.В скоро време патока Доналд няма да бъде президент, на следващите избори се очертава да изберат демократ!
60
6
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
Ти мой човек си ментално джудже.Я майсторе да изтълкуваш японската Йена, която е 160 за долар и Английската лира, която струва около 0,5 долара.И продължавай да си повтаряш глупостите през три поста.Много ме кефиш.Има една българска приказка т*п но упорит.
59
14
 
12
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 4 години
Глyпав президент, още по-глyпава държава.
58
3
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 54Какво искаш да кажеш с това?Купувал съм злато и съм продавал.Няма проблеми!Нямам нищо против да купувам и рубли.Обаче не тия, хартиените, а ония, металните, с лика на цар Николай II:5 рубли, 4,30 грама, 21,6 карата.Има ги на борсата, продават ги.
57
8
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 4 години
Защото си зациклил като повредена грамофонна плоча и нищо не може да ти влезе в главата.Ако можеше да гледаш и да виждаш, щеше да видиш няколко закъсали бойни машини с най-дебелата ръжда от всички армии в света, с закъсали оръдия.Я изтичай да цункаш USA ***, което ти е призванието, вместо да пишеш глупости тука.
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, имах си хас - естествено, по-силна е!Имат най-силната ръжда по танковете от както свят светува.Факт.А и за каква Америка говори хахото, се са само северна Америка и това е малко повече от 1/3 от континента.
55
3
 
4
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Похвално е усилието на Тръмп да върне миналото величие на САЩ и позабравените им ценности,но едва ли ще успее.Много време бе пропиляно от демократите,впрегнати от Со*рос да осъществят неговите виждания за Света,а сега основната им дейност се свежда до слагането на пръти в колелото на Тръмп.Иначе САЩ в момента се безспорен лидер само във военен план и всичко друго се крепи единствено на това.
54
4
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
Може за себе си да е по- силна но в света Китай е по силен с цели 7 трилиона $!
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен52...Никои да не обижда Америка .защото там живеят и работят близо 500 000 бг./не са включени децата и внуците на ..Т.Живков...Корни.Ламбо / ..а всяко ***. ограбило нароа си . бяга в САЩ да живее - децата на ..Сталин ...Хрушчов....Лавров....Песков.и хиляди други / .ЗАЩО ЛИ ?
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Злато се купува с долари"*** пробвай да си купиш каквото и да е ИСТИНСКО злато с каквато и да е валута от която и да е държава. Бижутерийните магазини не се броят.
51
5
 
3
 
! Отговори
Що така? преди 4 години
Що не показаха някоя закъсала на площада Армата
50
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до до 53,ти може да си българин, но си предател, заставаш срещу българите, на страната на джуджето.
49
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злато се купува с долари, тоалетната хартия с марка "рубла" никой не я приема.
48
9
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
ИМА ПРАВИЛО - НЕ ТРЯБВА ДА ТЕ Е СТРАХ ОТ ТОЗИ КОЙТО ЛАЕ А ОТ ТОЗИ КОЙТО МЪЛЧИ. В СЛУЧАЯ ТОЗИ САМО ЛАЕ И БЪЛВА ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ ЗАЩОТО Е НАЯСНО, ЧЕ НЕГОВИТЕ ДОСЕГАШНИ СЪЮЗНИЦИ ГО ЗАРЯЗАХА. ТОЙ ОСВЕН ЗА ВОЙНИ И УНИЩОЖЕНИЕ НА СВЕТА ЗА ДРУГО НЕ ПЛЯМПА. А И ДА НЕ ЗАБРАВИМ НА ТАЗИ ТАКА ПРЕКРАСНА СТРАНА КАКВО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ИМА КЪМ СВЕТОВНАТА БАНКА.И ТОВА БИЛО ДЪРЖАВА СЪС СИЛНА ИКОНОМИКА ЗЕЛЕНИ ХАРТИЙКИ БЕЗ ПОКРИТИЕ. УМНИТЕ КУПУВАТ ЗЛАТО И ТО СЕРИОЗНО А ТОЗИ ПЛАШИ ГАРГИТЕ.
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е от шотландско и баварко потекло, дори скоро гледах снимка на Най-Великия пред къщата на предците му в Шотландия. А джуджето мяза на неандерталец, защо?
46
8
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
АМЕРИКАНЦИ - ПОТОМЦИ НА БИВШИ ПРЕСТЪПНИ ЛИЧНОСТИ, УБИЙЦИ ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ, АМОРАЛНИ ЖЕНИ КОИТО СА УСПЕЛИ ДА ИЗБЯГАТ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ОТ СТАРИЯ КОНТИНЕНТ И СЕГА С НАСЛЕДНИЦИ УМНИЦИ. НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ПОТЕКЛОТО НА ТОЗИ ПЕРХИДРОЛЕНИЯ???? НЕ!!!!
45
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската рубла е стабилна, само 63 рубли за долар. Но пък психиката на джуджето даде фира. Обикаля с една бяла чашка, тотално изперкал. Страха и параноята го съсипаха.
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а приятелите, Тръмпчо ... без приятели, колкото и военна мощ да имаш, все някой ще ти забие ракетата в дуп3т0. Тези доскоршни приятели нещо те изоставиха последно време, а? ... и в Сирия, сега и в Иран. Предишната администрация до сега да беше увършала Иран, както направи с Ирак, но зад нея тогава бяха доста приятели от ЕС.Сега гледам най-добрия ти приятел май е Кимчо, страхотен завой, но пък и те разбирам, с него идеално си пасвате и може да си мерите на кой му е по-голяма ракетата.