САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там

Амбициозният план е за 2024 година
196
САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там
Снимка: Pixabay

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и "ще ги оставят там“ за определено време. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес.

"Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той, допълва Нова тв.

Още по темата
Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

"Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

"Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: лунаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен145ако се обръщаш към мен:..-Аз НЕ цитирам Писанията долу,цитирам "Книгата на Енох",която НЕ е част от Завета!!!Но я има,тя съществува....Много пъти съм цитирал ТОЧНО и КОРЕКТНО Евангелията,и то най-вече Исусовите Проповеди,които НАИСТИНА са "И Пътят,и Истината,и Живота.Алфата и Омегата,Началото и Края".но ти явно не си наясно за какво става въпрос..И моля,не ме стряскай!..Сакън!...НЕ СИ ТИ ТОЯ,КОЙТО ЩЕ МЕ СЪДИ!..МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ,мен ме остави,има кой да мисли за мен!
123
7
 
8
 
! Отговори
демократ преди 4 години
Аз вярвам на съветника по научните въпроси и технологиите на американския президент, Дейвид Джелърнтър, който заяви, че "кацането на Луната" е най-голямата измама в човешката история.Или може би и той "***" и "***". А?
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пратим депутатите от народното събрание и да ги оставим там.
121
12
 
11
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 4 години
ще кацнат 2024 колкото кацнаха 1969!Краварски нещастници:)
120
2
 
10
 
! Отговори
Македонец преди 4 години
Ех Луно луно земльо македонска и тебе ли ке делиме
119
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
136, защо четеш Библията както дяволът Евангелието?Помни, че за всяка скверна думичка ще си платиш и няма да бъдеш ненаказан.Или си мислиш, че стоиш над Бог?
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трътко немарлива,не ме карай да се повтарям за гумата & совалката!
117
10
 
20
 
! Отговори
майорски преди 4 години
преди 15 години НАСА казах че 2019 ще изпратят човек на Марс....мда ...преди 10 години казаха че 2020 ще оорганизират мисия до Луната за подготовка на база на Луната .....мдааапреди 5 Години НАСА каза че до 2025 планират полет на човек до Марс ....мда....сега НАСА каза че до 2024 ще пратят човек на Луната ..за пореден път.....скоро очаквайте във всички учебници че това ще бъде написано като реални събития !!!Пропагандата е голямо нещо !?
116
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отново филми..
115
10
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
арее Холивуд захлеби с 5-6 милиарда, набързо. Ще имат бач до 2030-та
114
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кравар-стронавтите и тяхната"супер" агенция NASA бая години има да лаят още по Месечината докато им се "отвори" парашута,та белким се прилунят!
113
8
 
5
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Щели да правят европредседателствоту от тамка бе, а пък Марийка Габриелова щяла да прави най-сигурната кебар защита та да не вземат да я хакнат, че отидохме без Луна тогаз, а пък без нея направо ни е спукана работата и то отвсякъде наведнъж
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ше пращат 2ма 3ма да ми се шляят с някво знаме да щракат селфито, то няма смисъл да хабят нафта на вятъра... Щото ние имаме бая космонавти за пращане с оставане. Към 200 парцала са само да кажат къде да дойдем да им ги натварим.
111
5
 
6
 
! Отговори
55555 преди 4 години
Чий *й ще дирите на Луната. Остава и луната да бъде съсипана от човечеството, не стигаше само Земята.
110
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
до МЕНТЕТО на оригинала:..-Явно е ,че си търсиш!!!!!!...Но защо ни го съобщаваш?..Тук няма да намериш каквото мечтаеш!..Потърси във "Факултето"!
109
11
 
0
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Много вероятно е да са ходили но това което са видели ги е стреснало,за това и постояно се крие инфо.за нло.
108
15
 
2
 
! Отговори
Край преди 4 години
Че не са ходили на луната е ясно. По интересно е защо Русия не го опровергава и защо и Китай си мълчат по въпроса.Според мен зелените човечета са казали на човечеството тогава да не се пробва а за сметка на това са му дали технологии за компютри и смартфони.
107
10
 
11
 
! Отговори
Край преди 4 години
Чакам мераклии за бас. Цял вицепрезидент ви казва че ще ходят на луната след 5г.Залагам 10 към 1 че няма да пратят човек до тогава. И това е защото НИКОГА не са ходили.
106
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Езекилчервено е седалището ти от много даване под наем..А ако не ти е ясно каква е разликата м/у Евангелията,тоест "Писания в Библията" и "ЗАБРАНЕНАТА" "Книга на Енох",то това си е твой проблем...мерака ти да се излагаш-също..
105
3
 
3
 
! Отговори
Август Траян преди 4 години
Някой забелязва ли картинката на отражението в лицето му??? Човек зад него е нещо като стая и светлини? Абе не трябва ли да е пейзажа на луната......вгледайте се