САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там

Амбициозният план е за 2024 година
196
САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там
Снимка: Pixabay

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и "ще ги оставят там“ за определено време. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес.

"Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той, допълва Нова тв.

Още по темата
Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

"Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

"Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: лунаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
9
 
! Отговори
Казуар преди 4 години
МКС тежи 450 тона, с руска ракета е изстреляна само капсулата към която са добавяни модули транспортирани от совалките. Совалките имат товароподемност до 30 тона и механична ръка която вади модулите от люка и се монтират на станцията. А иначе близкият космос е вече слаба ракия. Ким Чен ако се напъне и вземе още от дажбите на севернокорейците може да изпрати космонавти около Земята.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луно, луно, земьо македонска! Пак ли ке се тепаме за тебе!.
62
11
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Доказания полет на Гагарин всъщност беше една околоземна обиколка в стратосферата на Земята. Няколко години по късно американски крак стъпи на Луната, а Совалката която беше пусната още в 80-те години на миналия век е направо техническо чудо в сравнение с руските ракети прототип на ФАУ-2 от втората световна война. Просто совалката се оказа прекалено скъпа за мисиите, които изпълняваше, а *** не можаха да направят нищо повече от една орбитална станция, която кърпят от времето на СеСеСерето
61
2
 
3
 
! Отговори
До 76 преди 4 години
А Горанчо трезорчика с коя мисия ке ф'ърка,къде го забравихте м'унчето?
60
1
 
5
 
! Отговори
до Рукавишников преди 4 години
Нема по-голем разбирач за космосо и месечината от бате Бойко и от мене и там ние че си напраиме село и да фнимават сите оти оно че бъде часна сопственос и флизането че бъде само с карти
59
7
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
До Гаманов ... Доказания полет на Гагарин всъщност беше една околоземна обикалко в стратосферата на Земята
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
One way ticket? Въпросът не е в отиването, важното е връщането. Иначе не се брои. И без това там вече имало 200т (?!) отпадъци.
57
4
 
7
 
! Отговори
Рукавишников преди 4 години
САЩ ще изпратят екип астронавти в състав астонавт Борисов, астронавт Цветанов, астронавтка Цвета, астронавтка Захариева, астронавтка Деси Атанасова и ще ги оставят там. После ще оставят и следващите екипи астронавти от ГЕРБ и ще ги оставят там. Само тъ.пи сибирски конспиратори като теб се съмняват. И то от завист и злоба. ***.
56
2
 
5
 
! Отговори
до реалист преди 4 години
И как се наричат пилотираните кораби на НАСА и Мъск, че не мога да ги открия в нета?
55
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 69. Ами, именно де. Скъпо е и затова не им се занимава. Не че не могат да го направят за много кратко време. Това не променя изобщо смисъла на това, което съм ти написал.
54
11
 
9
 
! Отговори
Рукавишников преди 4 години
До Гаманов. И кацанията на американците на Луната, които не са 1, а ШЕСТ са признати и от руснаците (защо не изреваха от Кремъл още 1969, ами мълчаха), и от целия нормален свят. Само тъ.пи сибирски конспиратори като теб се съмняват. И то от завист и злоба. ***.
53
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 63. Ами има по-скъпа алтернатива бе, раппон. И на НАСА, и на Мъск. Но не са изгодни финансово на този етап и затова ползват евтините руски. Тъ.пак.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 65Момче образовай се малко, като се опитваш да говориш с хора. Проекта Аполо е спрян след Кенеди, а самия проект е адски скъп. По 60 милиарда на година е бил бюджета на НАСА. Пръснати са огромни пари, за да стъпят там и няма причина да го правят отново след 5 10 год. Ето сега искат да тестват нещо ново преди Марс и стартират отново проект това е.Всичко е пари. Ти що некараш нова S класа ами караш някой 20 год дарак :)
51
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е аре де, нали преди 50 години са кацнали на таз луна ?Защо за толкова време не могат да кацнат пак ?
50
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Совалката е направена и летя доста време пред очите на целия свят. Ти къде си спал е твой проблем. Второ совалката е адски скъп проект и ненужен към този момент - но това не променя факта , че бяха първите с пилотиран летателен апарат завърнали се от космоса. Руснаците са бедни и предлагат услугата да качват чужди астронавти заедно с техния, като си делят парите или те си знаят кое. Това е всичко ..Просто и лесно за разбиране.
49
7
 
7
 
! Отговори
до "реалист&quo преди 4 години
За ПО-евтино, може да се говори, ако има някаква по-скъпа алтернатива.Алтернатива няма. Затова "ползват руски кораби"."направиХА много пъти със совалките" Но къде са днес совалките? Щото руските кораби са на МКС.
48
3
 
3
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Аз съм оптимист,що касае недалечните полети в близкия Космос. Но няма да ми стигне полето да ви изредя какво ще е необходимо на човек за по дълго пребиваване в Космоса. Недалечни полети и по дълго оставане в Космоса са възможни само с роботи....за съжаление.
47
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2005 година NASA гордо обявиха че са почти готови с проекта за Лунна база,изграждането на базата е част от проекта за дългосрочно завръщане на Луната през 2020 година!Да напомня сега сме 2019 нито изградена база има,нито имат необходимата техника да се прилунят и дългосрочно да останат там.Така че,едно са холивудските бичкии от преди повече от половин век,съвсем друга е реалноста!
46
6
 
2
 
! Отговори
someone преди 4 години
До ГамановГрешиш за Гагарин. Тук не става дума за Русия или САЩ. И двете страни манипулират населението си с подобни ПР кампании. За другото си прав. А тук някакви наивници не могат друго да измислят освен да повярват сляпо в тъпотии ... Само един тотален *** може да не проявява скептицизъм към неща, които не може да провери сам.
45
4
 
7
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Нов римейк на филма "Каприкорн"