САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там

Амбициозният план е за 2024 година
196
САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там
Снимка: Pixabay

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и "ще ги оставят там“ за определено време. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес.

"Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той, допълва Нова тв.

Още по темата
Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

"Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

"Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: лунаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
4
 
! Отговори
Рътътъ по преди 4 години
Тръмп реши въпроса с имигрантите
103
0
 
3
 
! Отговори
Езекил преди 4 години
До просото И що реши че написаното в Евангелията ( Нефилификиос) на Гръцки (Нефеаш )на Иврит Трябва да го преведеш като АНГЕЛ бе червен пaткaн
102
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
" 5. Но те му отвърнаха: Ние се заклеваме, че ще се обвържем помежду си с взаимна омраза".."С ВЗАИМНА ОМРАЗА"!!!!!!!!!!Точно тая ОМРАЗА "Падналите" НАТРАПИХА на хората,от която "взаимна омраза" човечеството си страда и до днес!!!!..............ЕТО ГО КОРЕНА на всичкото ЗЛО за човека!!!-ОМРАЗАТА!!!..явно Човека няма сили да се отърси от нея..
101
1
 
9
 
! Отговори
минувач преди 4 години
С какво ще отидат до Луната ?
100
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
" 5. Но те му отвърнаха: Ние се заклеваме, че ще се обвържем помежду си с взаимна омраза, без тебе. Не желаем да променим намерението си и ще изпълним онова, което сме замислили. 6. И те наистина се заклеха и се обвързаха с ненавист към небето. Те бяха двеста на брой паднали ангели, които слязоха в Ермонската планина, на мястото, наречено Арадис. 7. Тази планина бе наречена така, защото там се заклеха и се обвързаха взаимно с омерзение."Енох
99
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"VII. В началото на света, когато децата на човешкия род се умножиха, родиха се момичета стройни и красиви.2. Ангелите, деца на небето, ги видяха и се влюбиха в тях. Тогава си казаха: Хайде да си изберем жени измежду хората и да имаме деца от тях! 3. Семиаз, техният началник, ги предупреди, че това е неизпълнимо и не бива да се прави. 4. Той беше уплашен, че ще бъде наказан за техните престъпления. 5. Но те му отвърнаха: Ние се заклеваме, че ще се обвържем помежду си с взаимна омраза, без т
98
6
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
Май някой висши държавни чиновници на САЩ също вярват на басните за ходенето до Луната.Искам да хвана бас с най-върл американофил че не до 2024 ами че и до 2025 мисия до луната на живи хора няма да има.Бих се хванал и до 2030 г. обаче не ми се чака толкова дълго.залагам при 10/1.
97
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаххаха добър виц да. Олицетворява тролските фантазии, които по цял ден се опитват да убедят света, колко е напред москвичовияяя.
96
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРУСИЯ ВЕЧЕ ИМА РАКЕТА С ЯДРЕН ДВИГАТЕЛ,КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ БЕЗКРАЙНО.това ми напомня за един стар виц. Руснаците изобретили най-малкия мобилен телефон, но не се наложил на пазара, щото батериите му били разположени в два куфара :)Имат такава ракета, но само ти си чувал за нея :)
95
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА бе, вие с епитетите , комунистите, каскетите и прочие, толкова ли еи е бедна културата, та един свестен пост без обиди да пуснете?ти па кво се обиждаш бе каскет? Чети си камсамольская правда и не се впрягай толкоз.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ ,може ли да вземете и нашето правителство и да го оставите там,моля!
93
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
до "110":...-Чул/а ли си поговорката "Лудото не го викай,то самО ще се обади"?Е,ТИ се обади...Което затвърждава истинността на поговорката..и понеже се набута:-Под "Нашите,земни проблеми" имах предвид И мало умието на някои индивиди,а ти побърза да демонстрираш че си "В първата десятка" на мало умниците....
92
8
 
5
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Буран няма полет с човек, но е проектиран за совалка.А колко са совалките? И защо не летят сега?Да, да..И аз съм проектиран за Нютон, но още не съм станал шеф на Кралската академия... Може да е била проектирана и за Вечния сокол, но е летяла веднъж, без хора, само един тестов полет. Совалките не летят, защото са се износили от летене, всяка има по 20+ полета, над 20 години служба.
91
1
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Само *** може да чете посланието "...И ДАГИ ОСТАВЯТ ТАМ !" така ,както дяволът чете Евангелието ! Жалко е ,че млади хора у нас не знаят почти нищо за историята на космическите полети ! Разговарях с млади колеги възпитаници на ТУ - София !Оказа се ,че не са чували за Меркюри , за Джемини за Аджена ,както и за Скайлаб ! Те не знаеха и за Восток ! Е как тогава такива хора ще си представят мисията Аполо ? Все повече затъваме в невежество ,думата Америка е *** дума ,а самите американци--лош
90
8
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 88Колкото моделът на Можйски е самолет, толкова и Буран е совалка. Летяли по един път и без хора или кучета. Няма доказателства, че моделът на Можайски е летял! А Буран е неуспешен прототип. Летял един път и никога не повторил. Полезният ефект е 0. За разлика от творението на братя Райт или совалките изкарали на орбита много десетки астронавти и стотици тонове оборудване и спътници.
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 101 Няма такова споразумение ,доставките на МКС ,да се извършват със Союз !Преди години корабът с доставки ,,Прогрес" получи повреда и и не достигна до МКС. След месец ,,Спайс екс" на Клон Мъск също претърпяна авария и МКС бяха спасени с доставка от Япония.Японците имат свой модул на МКС ,както и европейската космическа агенция ,която също може да достави товори със своя ракета!
88
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм с Простото тролско Просо, че преди да се харчат пари за до Луната, трябва да се унищожи Империята на злото тук, на Земята. За тази цел трябва да се отделят средсва за ПРО в България, конкретно радар за ранно предупреждение на нос Емине, Също да се увеличи помощта за украинската армия и да се организира измитането на азиатската из мет от Крим. В космоса да се хвърлят пари само за военни разработки срещу Кремъл.
87
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСИЯ ВЕЧЕ ИМА РАКЕТА С ЯДРЕН ДВИГАТЕЛ,КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ БЕЗКРАЙНО.ПВО СРЕЩУ РУСИЯ СТАВА БЕЗСМИСЛЕНО.РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН СЪОБЩИ ,ЧЕ СТРАНАТА МУ Е СЪЗДАЛА КРИЛАТА РАКЕТА ,КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ПРАКТИЧЕСКИ БЕЗКРАЙНО .РУСКИТЕ МЕДИИ КОМЕНТИРАТ,ЧЕ ТОВА НАПЪЛНО ПРОМЕНЯ СТРАТЕГИЧЕСКИЯ БАЛАНС В СВЕТА И Е НОВИНА ОТ ТАКЪВ МАЩАБ,ЧЕ ДОРИ ЗАСЕГА Е ТРУДНО ДА БЪДЕ ОСЪЗНАТА.НА СРЕЩАТА ВЪВ ВАЛДАЙ ПУТИН КАЗА,ЧЕ ТАЗИ РАКЕТА ОСВЕН ЗА ВОЕННИ ЦЕЛИ ,ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА КОСМОСА.//
86
3
 
5
 
! Отговори
До Сата н преди 4 години
Много умник, Буран няма полет с човек, но е проектиран за совалка.А колко са совалките? И защо не летят сега?
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние ще платим всичко.За сега ви даваме 3 млрд.