САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там

Амбициозният план е за 2024 година
196
САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там
Снимка: Pixabay

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и "ще ги оставят там“ за определено време. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес.

"Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той, допълва Нова тв.

Още по темата
Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

"Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

"Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: лунаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"а КГБ-ейците в това време са чоплили семки ли бе каскет?"Каскет ще викаш на майка си. Вземи първо почети малко факти, запознай се със случая и тогава коментирай.
83
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА ЩЕ (СТАНЕ) КОГА КОНЧИТА ВУРСТ ЗАЧЕНЕ И РОДИ НЯКОЕ КАШЕРНО *** ЗАКЪРМЕНО С ЕВРеОАТЛАНТИЧЕСКИ(ЦЕННОСТИ)
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦРУ се докопаха до един от съветските модули представен на световно изложение, разглобиха го и пратиха снимки и описание на НАСА-джиите.-Тогава по вашата тролска логика да ви запитам - щом Просия е била толкова напред, защо американците стъпиха първи на Луната и защо Просия и досега няма кораб за многократно използване тип совалка? Защо руснаците направиха само имитация на совалка и то 8 години след истинските совалки на американците?
81
5
 
9
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 88Драги Можайски, совалката е самолет, не е цилиндър нито сфера.Не може да има самолет без аеродинамично качество, което е отношението на подемната сила към съпротивлението.Питай Радев!Совалката каца като самолет, не помниш ли кадрите?Докога неграмотни и немислещи индоктринирани комплексари русофили и комунисти ще замълсяват с глупостта си нета?ПАко нямаше демокрация, въпреки, че точно вие се опитвате да я деформирате, нямаше да имате поле за излагация.Волът рие на гърба му пада.
80
0
 
3
 
! Отговори
Казуар преди 4 години
До До КазуарМного добре знам, че совалките не летят, има споразумение международните космонавти и снабдяването да бъде със СЪЮЗ. Като МКС не може да има няколко отделни снабдители, нали целта е да се пестят средства.
79
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да ви кажа честно,не разбирам ЗАЩО човек "трябва" да ходи на Луната,или на Марс?!За мен единственото разумно обяснение е,че тая ПУШИЛКА е ПРЕДНАМЕРЕНА,за да отвлича вниманието на хората от СЪЩИНСКИТЕ НИ,ЗЕМНИ проблеми.Човека НИКОГА няма да заживее на друга планета,НИКОГА!!!!!!..Защото сме РОЖБИ НА Майката Земя,с нейните ХИЛЯДИ особености..Имаме тежки проблеми "у дома,на Земята"..Ако не им обърнем внимание ,а продължим да се зазяпваме по звездите,ще изчезнем като вид..А Земята ще си остане
78
3
 
4
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 4 години
На Рукавишников знанията му идват от баба му която ми беше комшийка и изфърча една нощ презредена с джибровица към Луната и му праща извънземни информации по нейния Хуавей.
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няколко години по късно американски крак стъпи на Луната"Година преди първия американец в космоса, всички опити за изстрелване на САЩ се взривяваха още на площадката. Всичко се промени когато ЦРУ се докопаха до един от съветските модули представен на световно изложение, разглобиха го и пратиха снимки и описание на НАСА-джиите.
76
2
 
5
 
! Отговори
Вернер фон Браун преди 4 години
А преди 50 години не само изпращахме хора на Луната, но ги и връщахме живи и невредими на Земята...
75
4
 
8
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
руснаците изпратиха една совалка в орбита и я върнаха в напълно автоматичен режим. Значи са имали совалки. -Совалка значи, че снове нагоре-надолу.Шатъл. Обитаем космически кораб. За многократно използване. Хайде обясни ми как нещо, използвано веднъж, без хора на борда, е равно на шест совалки, 130 полета общо, с екипажи? С какво Буран е доказал, че е кораб за многократно използване, способен да извежда хора на орбита и да ги връща на Земята? Мало умник.
74
4
 
1
 
! Отговори
До Казуар преди 4 години
Совалки не летят. И Буран е имал същото. Но и той не лети.Лети старият изпитан Съюз. За сега - само той.
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия също обмисля да изпрати Но за близките 150 години възможностите и се изчерпват само с Леки жени и то единствено ако Китайците им ги закарат
72
2
 
6
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До до 64Руснаците имат повече аварии от американците.Не предаваха на живо и криеха истината и грешките.Совалката се запали от дефект в уплътнение, работещо в течен кислород.От моя познат, проф.Н.В.Филин, генерален конструктор на СССР по криогенна техника, ми е разказвал за огромна авария при зареждането на ракетата с течен кислород.Тогава от Полбитюро на КПСС са дали 6-месечен срок да се намери решение, иначе до стената.Някой от коментиращите да е !разбрал какво е станало на Байконур?Мълчание!
71
2
 
1
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
На руснаците совалката се казваше"Буран"
70
2
 
4
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
И докато Аполо 11 е съмнително начинание,полета на Гагарин е доказан и признат и от американците и от целия Свят...-Аполо 11 дори да е само филм, струва повече, отколкото пътуването на Гагарин 108 минути като куфар, Колкото до МКС, построена е със совалки, не с руските варели Союз. Совалката е камион, а руския варел е обикновено такси, което вози трима човека, сгънати в поза ембрион. Совалката транспортира 7 човека и 20 тона товар с габарити 20x4 метра.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека кацат, бе. Нека има развитие. Какво пак забъркахте совалки, съюзи и плоски земи!Факт е, че сега до МКС хора се придвижват само с руски ракети.Когато Мъск подкара кораба с 12 човека до Марс, ще го аплодираме.
68
4
 
7
 
! Отговори
До Руковишников преди 4 години
Първи, и най-много, се усъмняват в кацането на Луната не тъмни сибирски субекти, а американци...Но ако ти е каф, наричай ги *** на мАсква.
67
4
 
7
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До до "реалист&quoНай-големият проблем при совалките е прегряването на конструкцията, което е пропорционално на аеродинамичното качество.Обтичането е ламинарно и няма достатъчно вихри да извеждат топлината.Руснаците нямат совалки, защото нямат добра топлоизолация.Подобен е проблема със соплата на двигателите на големи ракети като Сатурн 5, която изстрелваше Аполо.Българинът проф.Виден Табаков, по покана на В.Браун, успява да създаде необходимите топлоустойчиви материали и се кацна на Луната.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще това, ще онова...Ще, ще, ама не ще.
65
4
 
4
 
! Отговори
до 64 преди 4 години
Совалката гърмя пред очите на целия свят. Ти къде си спал, е твой проблем.