САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там

Амбициозният план е за 2024 година
196
САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там
Снимка: Pixabay

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и "ще ги оставят там“ за определено време. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес.

"Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той, допълва Нова тв.

Още по темата
Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

"Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

"Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: лунаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най смешно ми е като Филл каже ами без руските ракети :) Хахаха толкова изостанали хора има. Та САЩ постройка първите совалки и се върнаха от космоса с тях . Той за ракети говори още. МКС отдавна не е интересна ..Просто е факт ..изследван и направен .
43
2
 
9
 
! Отговори
someone преди 4 години
До АнонименТи по-добре ми отговори откъде си сигурен в нещата, които вярваш. Как точно можеш да провериш дали е имало хора на Луната или на МКС? Защо смяташ, че това не може да е манипулация?
42
4
 
9
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
до господин"Рукавишников": За момента говориме за Луната. Така наречения слънчев вятър е с такава унищожителна радиоактивна сила че е доказано че хора не могат(скафандъра не може да ги пази) да излизат за по дълго от няколко минути извън кораба си където и там не са защитени. И докато Аполо 11 е съмнително начинание,полета на Гагарин е доказан и признат и от американците и от целия Свят...
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До someone. И според теб Земята е квадратна, нали?
40
7
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До реализатор. Защо да не могат. Те го направиха много пъти със совалките, а сега ползват руски кораби, защото просто им е по-евтино.
39
8
 
6
 
! Отговори
Рукавишников преди 4 години
До Гаманов. Ами по твоята тъ.па логика дай ми доказателства, че Гагарин е бил в околоземна орбита, а не в студиото на Мосфилм.
38
1
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До 41. Дали разбираш, че коментарът ти е много ***? Защото това вече е изтъркана плоча и не е интересно.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И децата знаят че луната е македонска
36
7
 
8
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Холивууууууд,Холивуууууд. Няколко часа със скафандър и няколко пъти навън на повърхноста на Луната и не може да те спаси никой и нищо!
35
9
 
3
 
! Отговори
someone преди 4 години
До Гледна точкаМисля, че си прав, но за съжаление има наивници колкото щеш. Хора, които предпочитат да вярват в такива неща. Интересно ми е как някой от вярващите в завоюването на космоса може да докаже, че наистина се случва? От Земята по никакъв начин не можеш да засечеш техните "постижения". Каквото и да ти кажат може да е измишльотина. Някой ще блесне сега и ще каже, че имаме сателити в космоса. Поредната тъпотия. Не е нужно да е в космоса въпросното устройство...а в стратосферата.
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално даже не съм сигурен, че на МКС има хора.Бий си два шамара да излезеш от летаргията!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луната просто не е това, за което всички я мислят.И земята е плоска - кажи ми го!!
32
9
 
10
 
! Отговори
someone преди 4 години
До АнонименСпоред мен се бавят, защото не са измислили как да заблудят масите, че са го направили. Като имат идея как измамата да изглежда убедителна, ще "кацнат" ако трябва и на Андромеда.
31
7
 
4
 
! Отговори
someone преди 4 години
Могат да си "кацнат" на Луната, когато пожелаят. За нас остава само съмнението, което е абсолютно основателно. Това са ПР кампании. Реално даже не съм сигурен, че на МКС има хора. Това, че на всички им се иска да е истина, че хора са кацали и могат да кацнат на Луната, не означава, че е. А причината може да е повече от прозаична. Да не става дума за проблеми с развитието на технологиите, а че Луната просто не е това, за което всички я мислят.
30
1
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Харесвам смелите космически...приключения.Те са импулс и тласък за развитие на нови технологии и откриване на още неизвестни за нас физически и природни закони.Това обединява и хората и народите и за това,подкрепям инициативата на американскита администрация в това направление.
29
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз като цяло никога не съм смятал русияя за съперник на САЩ в космоса или някъде. Това се случва в соц страните заради пропагандата.Реално космоса е за богати държави, които могат да си позволят лукса да плашат такива пари за наука и постижения. Всипки големи мисии в космоса са на Наса, цялата научна гилдия черпи знания от Наса . Така и ще бъде занапред докато имат пари . Нивото там е друго далеч от това тук.
28
12
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Big Falcon Rocket на Илън Мъск за разлика от Orion капацитета му е проектиран за сто души. При първият полет до Марс 2024г. те ще бъдат ограничени до 12-сет за да може да се вземе повече техника и провизии.Илон Мъск - авангарда на човешкият род! Руските *** не могат дори да му лъcкaт обувките!!
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от тия холивудски римейкове...
26
4
 
3
 
! Отговори
Алооо Чичо Сам преди 4 години
Защо чак на Луната бе. В БГ пълно с извънземни лунатици. Тука сме еййййй
25
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жалост поданиците на севера отново нямат факти . Нямат дори елементарни познания за проекта Аполо. Личи си в думите и мисленето им. Толкова ниско ниво имат на тази тема , че е обидно да говорим за толкова голям проект с тях. В проекта Аполо участват уникални учени и хора и да обсъждаш този проект с некви соц селянчетаа , не е сериозно :)