Ердоган ще купи нови изтребители дори да не са от САЩ

Надява се американците да проявят разум за санкциите срещу Анкара
26 юли 2019 20:40,
48
Ердоган ще купи нови изтребители дори да не са от САЩ
Снимка: Reuters

Ако САЩ не продаде F-35 на Турция, Анкара ще се обърне към друга страна за бойни самолети, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Още по темата

Той настоя че американското решение да изключат Анкара от програмата за производство на изтребителите заради покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 няма да спре страната да се снабди с необходимото оборудване, информира БТА.

Турският президент, който коментира обтегнатите отношения на Анкара с Вашингтон за първи път публично от 11 дни, изрази надежда, че американските представители ще бъдат "разумни" по въпроса за санкциите срещу Турция.

Игра вабанк: Реджеп Ердоган искаше да бъде и с Русия, и със САЩ

От своя страна президентът на САЩ Доналд Тръмп все още не е взел решение по въпроса за санкциите срещу Турция, които изглежда, че се изискват от американското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
28.july - VW реши завода да се строи в България. Скоро ще чуете.Ей, Тикво да ти кажа ли и твоята крайна дата?
39
2
 
2
 
! Отговори
Моше нник преди 4 години
Глей ся . Ердоган да ни проведе парите ,предварително а ние ще му доставим ф35 . Може и ф16 ама ще трябва да почака.
38
1
 
9
 
! Отговори
ReptileI преди 4 години
По-добре руска платформа с турска електроника, вместо бъгливите Ф35. Браво на Султан ЕРДОГАН!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е същото, при Ф-35 има само 1 мотор при Як са повече.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно Ф-35 пълно копие ли е на Як-141 или само 37% ??
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че ф35 си е напълно легално копие на Як 141. Документацията на яка е купена и изпилзвана съвсем легално
34
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ф35 е изцяло нова концепция и е уникален самолет."Толкова е уникален, че по чертежите има 37% съвпадение с Як-141(1987г), чиито чертежи горканчовците от Локхийд са коленичили да купят на черно. Цъкни из тубата, сами си признават. Но няма лошо! Нов самолет, хубав - окей.Аз лично не си падам по VTOL системи - прекалено сложни за поддръжка и прекалено капризни са по моему за реални бойни действия. Виж, да отидат да метнат 10 бомби над някое племе въоръжено с прашки - може, може.
33
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СУ35 неможе да е конкуренция, защото не е 5то поколение и не е видел нито една война :)Това може да е само соц алабаланица и като дойде момента да се биеш и ще напердашат, както напердашиха Сърбите, Иракчаните, Либийците и тн. Те и СУ 27 щяха да бият Ф16 ама ЗАМАЛКО. Това е тенеке направено на платформата су27... Т.е. Нищо ново. Ф35 е изцяло нова концепция и е уникален самолет. Това го знае всеки. СУ искат само тея, дето не им дават Ф :)
32
4
 
11
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Както виждам,много хора изпадат в нервна депресия заради нарастващия брой мнения ,че СУ35 става реална конкуренция на F35!?Искам да им кажа да се успокоят -"Американците винаги намират правилното решение...след като опитат всички останали"!/Чърчил/...Сега сериозно-война с използването на тези и други самолети е малко вероятна,така че те се използват повече за заплашване за такива като нас,които са абсолютно безпомощни!?Разбира се,за ВПК има голямо значение,усвояват се едни много сладки пари!
31
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 31.Естествено че САЩ, ще се противопостави на заформяш се диктатор с ислямистки виждания. Че кой да го направи Ти Ли? Бедния и страхлив бай ***? Или Германия ли, която винаги си гледа гъзааа? Кой трябва да застане срещу тях? Защо Турция, която трепе кюрди ли ще дава акъл на Израел за Палестина? Не си ли малко нагъл?
30
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахме ве... Стига с тоя посеркоо да купува, каквото иска. Хората му казаха, че няма да е ф35. Другото не ни интересува. Да излиза и от НАТО! Щом няма да е верен съюзник ьняма място в тоя пакт. Това е закон във всяка улична банда, какво остава за организация като Нато. Защо седи вътре? Мн устат пак неизлиа...
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един по долу пише,че хиперзвуковите самолети на Русия били с "хрмитична "кабина.Сега рабирам,че досега кабините на самолетите не са хирмитични и пилота като надуе газта,вятър го вее! Простотия до шия,к \ур до коляно казал народа!
28
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре ще има голям лов на бежанци в Истанбул. И Динко не е ловил толкова. Само да им започне протеста ако посмеят. Бях свидетел как полицията им бие на 1-ви май. Блокираха целия Истанбул. Стотици автобуси с високи и едри момчета с качулки. Страшно тихо беше. Без автомобили. Като видяха бг паспорта ми махнаха с ръка да мина. От българи не се боят. Но след час видях как стотици мъже бягат от полицаите.
27
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако САЩ (Нато) загубят Турция - губят Европа. Турция е европейския "Китай". Турция е милионен пазар с евтина работна ръка. Но САЩ нямат друг избор. За защита интересите на Израел са готови на всичко. Гърците също ще загубят. Не със война а с политика. Те са само една пешка гърчолята в Средиземно море. А пешките се жертват лесно.
26
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек който държи на думата си, по един или друг начин ще модернизира турската армия за съжаление на този свят имаш ли оръжие за масово поразяване си номер едно но евала на Ердоган не кляка като някои български управници затова България винаги ще е под пряк контрол на чужди страни, няма нужда да се бийте в гърдите аз съм патриот много е жалко.
25
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган им знае жилката на франсета и ингилизи. Затова го играе независим. Русия също го подкрепя но не тайно а явно. Сега говори че ще се откаже от сделката с Боинг. Сделка на стойност 10 милиарда долара. От Еърбъс (ЕС) протриват ръце. Може и да греша но Тръмп вместо да направи "Америка велика" съвсем забатачи нещата.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция и Германия тайно подкрепят Ердоган. Мълчат но го подкрепят затова Фолксваген изчака да започнат с доставките на С400 за да обявят окончателното си решение. Франция и Германия като моторите на Ес имат големи проблеми със САЩ. Както за Северен Поток така и с митата, еърбъсите, европейския проект за европейска армия изключваща НАТО. Просто не могат да се опълчат на САЩ. Не защото ги е страх просто такава им е културата пък и не искат да станат зависими от Русия.
23
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постепенно идьотът Путин ще си продаде всичките секретни оръжия на врага.
22
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.су35 е направен с 10 милиарда долара не трилиониТолкова е и самолет това Су.Четвърто поколение, прошлий век...
21
3
 
9
 
! Отговори
Do 18 преди 4 години
Активните доставени на армията са 12 кау...н Руската армия е поръчала още 57 броя...не че каубоите потрошили трилион долара за ф35 са доставили кой знае колко извън ЕС...су35 е направен с 10 милиарда долара не трилиони