САЩ готови на сделка с Лондон след Brexit, ЕС бил ужасен преговарящ

Така Великобритания ще стане още по-зависима от САЩ
12 авг 2019 19:45,
45
САЩ готови на сделка с Лондон след Brexit, ЕС бил ужасен преговарящ
Снимка: БТА

Доналд Тръмп би искал да види успешно излизане на Великобритания от Европейския съюз. Американският държавен глава ще подкрепи евентуално споразумение за свободна търговия между Лондон и Вашингтон, заяви съветника по национална сигурност на САЩ Джон Болтън.

Още по темата
С подготовката за излизане на Обединеното кралство от Съюза на 31 октомври, много дипломати очакват Лондон да стане още по-зависим от САЩ, отбелязва Reuters.

Болтън е на двудневна визита във Великобритания и заяви, че иска подобряване на отношенията между двете държави при управлението на Борис Джонсън след понякога обтегнатите връзки при предшественика му на премиерския пост Тереза Мей.

Основното послание на Болтън е, че САЩ ще помогнат за ограничаване на щетите от Brexit със споразумение за свободна търговия, за което в момента преговарят търговският представител на Вашингтон Робърт Лайтизър и неговия британски колега Лиз Тръс.

Високопоставен служител в администрацията на Тръмп обясни посланието на съветника по национална сигурност към британските представители с това, че Тръмп "иска да види успешно излизане на Великобритания от Съюза" и една търговска сделка ще помогне за това.

По неговите думи американският президент искал да работи по търговска сделка с правителството на Мей, което обаче отказало, за разлика от сегашните власти в Лондон. "Много сме щастливи от това", заяви той пред репортерите, докато пътуваше с Болтън.

Тръмп вярва, че "що се касае до търговските преговори, ЕС е по-лош от Китай, с разликата, че е по-малък", заяви представителят на Белия Дом.

След закуска с депутата от британската Консервативна партия Бернар Дженкин, Болтън трябваше да обядва с секретаря на кабинета на Великобритания Марк Седвил.

По-късно той трябваше да се срещне на Даунинг Стрийт №10 с Едуард Листър, който е главен стратегически съветник на Джонсън. По-късно през деня Болтън планира да се срещне със Саджид Джавид, новият министър на финансите.

Във вторник Болтън ще се срещне с Трус, както и с Бен Уолъс, новият министър на отбраната и Стивън Барклай, държавният секретар за излизане от Европейския съюз, наред с други представители.

Очаква се Болтън да призове служители от новосформираното правителство на Джонсън да приведе политиката си по отношение на Иран по-близко до линия на Съединените щати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23Бля бля бля... Ако знаеш кооолко много ти вервам хахаха. Ама ако говориш истината, значи наистина трябва да те съжалявам. Толкова да си комплексиран и пълен със самоомраза... Тц-тц... Представям си как като видиш чужденец му се кланяш на величието. Май е по добре да сложиш край на жалкия си животец
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Абе в България е много по-добре отколкото в Англия в много отношения. Ама не е нещо, което ти би знаел в пещерата си. :)
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Аз съм един обикновен българин, измил себе си от гюбрето в което се бях пръкнал, гюбрето което е сега а преди 75 години беше България, който е решил да не замита истината под килима защото няма смисъл и главното - редовият българин не печели от заблудата и в 100% от случаите няма какво да губи. Анти-българската "реторика в действие" идва от пишман родолюбците които натискат главите на обикновените българи с цел да ги потопят в акото.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Личи си, че не излизаш много навън
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18И кой си ти, и кои сме 'ние'. То е ясно, че ти се плаща да пускаш анти-бг реторика, ама въобще не ставаш за тая работа.
18
4
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Борис Джонсан ходи до Русия като външен министър за да види как Русия направи своя брегзит без сделка .Санкциите срещу Русия са вид брегзит .Нормално е ангичаните да видят как Путин направи Русия самодостатъчна .Когато се зададе голяма война в Европа Англия и Русия се обединяват .Така беше и срешу втори и срещу третия така е и сега срещу четвъртия райх ;) В Европа се водят икономически войни .
17
4
 
3
 
! Отговори
Държавата Лайнярия преди 4 години
До Sicht Punkt 17Само че става въпрос за Англия а не България, пардон, Лайй..я, нали такава си я оакахте та не можете вие да я познаете!
16
4
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
При условие, че Великобритания излезе без сделка (което е малко вероятно) всички големи чуждестранни концерни ще се изнесат от там, яко дим. Исим косум на сделката със САЩ. И още повече, че С. Ирландия се готви при това положение (без сделка) за референдум.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро !
14
3
 
4
 
! Отговори
Държавата Лайнярия преди 4 години
До Анонимен 9Да бе, само дето Англия е... Пакистан. Вземи излез от пещерата в която живееш..........В пещерата опреличена в Лайй..ри..я......даже по зле и от Пакистан. Българските граждани са масово лумпенизирани къде сами къде по устав. Свинска чума и Антракс се композира.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните и американците са кръвни братя.Нормално е да се разбират.
12
1
 
10
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Американският държавен глава ще подкрепи евентуално споразумение за свободна търговия между Лондон и Вашингтон, заяви съветника по национална сигурност на САЩ Джон БолтънИ после, като каже, че американското уиски е по-хубаво и им дрънне 20%-ни мита, ела се дръж. Знаем ги номерата на рижият.
11
1
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Като казвам, че ЕС ще си сътрудничи с Русия и Китай, това не означава, че ще се обедини с тях в една империя, а само ще предприема координирани действия срещу общия конкурент, както Западът и СССР си сътрудничеха във Втората световна срещу Германия, без да се обединяват нито преди, нито след войната.
10
5
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Англо-саксонската цивилизация обединява морските империи - Великобритания, САЩ, Канада, Австралия и Нова ЗеландияВ Евразия има три континентални империи - Западноевропейска (обединените Френска, Германска и Австро-Унгарска), Руска и Китайска.В момента в който Морската свръхимперия започне да оказва натиск върху ЕС, той ще има две опции:*да капитулира*да си сътрудничи с Русия и КитайПознайте какво ще стане :)
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Да бе, само дето Англия е... Пакистан. Вземи излез от пещерата в която живееш
8
1
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
сделката им може да бъде постигната след много дълги преговори като края ще бъде в полза на американцитебританците ще си скубят косите след като бруталните американски преговарящи ги врътнат без много сантименталности но до тогава ще изтече много вода
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6И Хитлер така казваше иииии греда. Не можа да е превземе 2 години. Англия винаги, ще бъде Англия.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Англия - силна? АХАХАХАХХА Може би преди 100 години
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ЕС да удари шамар на Германия да почне да се грижи за съюзниците си и да води парада. Не да дава заводи на Турция, Иран и тем подобни, които са врагове. САЩ какво е виновна? Гледа си интереса, като има страна като Англия сама и прилапва. Защо Германия позволи на Англия да се махне? Защо не изгладиха проблемите? Защото си гледат само собствения ***.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава ЕС да премахне санкциите и да си направи сделка с Русия и Китай, аман от англо-американски измами.