Тръмп: Действията за импийчмънт са опит за преврат

Две са обвиненията, предявени срещу президента на САЩ
18 дек 2019 08:30, Елка Василева
44
Тръмп: Действията за импийчмънт са опит за преврат
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като опит за преврат готвеното гласуване в Камарата на представителите за официално предявяване на обвинения срещу него, за които той да бъде съден в Сената за евентуално отстраняване от длъжност, предадоха ДПА и Франс прес.

"Вие омаловажихте значимостта на една много грозна дума - импийчмънт", пише Тръмп в писмо от 6 страници до председателката демократ на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси.

"Вие гледате на демокрацията като на ваш враг! Вие сте тези, които носят болка и страдание на нашата Република за собствената си егоистична лична, политическа и партийна изгода", заявява Тръмп.

"Дори с обвинените в процесите на Салемските вещици са се отнесли по-справедливо", смята Тръмп, имайки предвид масовата истерия през 17-и век, при която над 20 жени са били убити по подозрение, че са вещици.

Още по темата

На Тръмп са отправени две обвинения на ниво комисия: злоупотреба със служебно положение и възпрепятстване работата на Конгреса, припомня БТА.

Първото обвинение е напълно лишено от стойност и е продукт на въображението ви, заявява Тръмп, който е обвинен, че е замразил обещана на Украйна военна помощ, за да накара украинския президент да обяви, че ще разследва Джо Байдън, един от потенциалните съперници на Тръмп на президентските избори през 2020 г.

Тръмп отново повтаря по този повод, че телефонният му разговор с украинския президент Володимир Зеленски, заради който започна процедурата за импийчмънт, е бил напълно невинен и че той не е упражнил никакъв натиск върху Зеленски.

Второто обвинение пък според Тръмп е абсурдно и опасно.

"Вие сте неспособна да приемете решението на избирателите от 2016 г.", казва Тръмп на Пелоси, имайки предвид победата си на последните президентски избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Демократката Нанси Пелоси е "сестра" на Корнелия Нинова . Даже Нинова е пратила опорни точки на Пелоси как да оформят импийчмънта. Услугите си предложила и Мая Манолова. Манолова седяла на фризьорския стол и коментирала: " Пелоси ме помоли да и кажа как да постъпи, но в момента ми оформят "триъгълника" , че довечера ще го покажа на Борисов."
28
0
 
1
 
! Отговори
do 35 преди 4 години
сори другарю, в сащ има смъртно наказание, засега е ел стол или отрова инжекция за по-хуманно но за държавни предатели ще го променим да са публично на площада, да не е на мексиканската стена че много скрито, нека и да ги наплюе кой иска и сигур ще се удавят.
27
0
 
3
 
! Отговори
axa преди 4 години
И голям праз какво гласува бандитския конгрес, Сената е този който решава. Цирк холивуд, какъв си го вкараха няма се освестят за вечни времена. края на демократичната партия. няма нормален който да се асоциира вече с тях.
26
0
 
3
 
! Отговори
baff преди 4 години
Няма никакво петно на Тръмп защото калта която хвърлят ненормалните по него показва колко света е оскотял за да държи такива откачалки демократи в конгреса. Тръмп ще остане герой че се бори с тях вместо да им се надупи и да си гледа рахатлъка на наш гръб, а престъпниците либерасти дано скоро виснат на мексиканската стена, защото това им се полага.
25
2
 
3
 
! Отговори
wfffff преди 4 години
демократолиберастите са най ненормалното нещо което може да съществува на планетата Земя.ще ни пробутат покахонтас която е баш ястреб в червата си, държат европа, канада, латинска ще я смачкат окончателно, на път са да се справят с русия и им остава китай, който няма къде да ходи. ще ни изстискат кат лимон доде сме по-млади и преди пенсиониране да хвърлим топа, за съжаление хората са мого манипулирани.
24
2
 
2
 
! Отговори
psccc преди 4 години
ей, не коментирайте ако не разбирате избирателната Система на САЩ. Не се смята по броя гласове а по спечелени щати.Въобще не се връзвайте че имала клинтъновица повече гласове, които уж идвали от Калифорния.Там целия щат е откачен холивуд с безкрайна армия обслужващ персонал латиноси, също и по фермите, които са нелегални, нямат право да гласуват, но гласуват и не се преследват от шата като нелегални,така си осигуряват вечни гласове откъм латиноси.Затова дъртите вампири Пелоси са от 100г там.Да каже за син и заедно с байдъновия в украйна, щерка и в сената, зет и откъм мъж е губернатор там.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кой е Тръмп?Владее ли Сената? Не.Владее ли Републиканската партия? Не.Владее ли прокуратурата? Не." - Никой Президент не следва да владее тези институции. Ценното на Тръмп е, че и те не го владеят, както беше с предходните Президенти
22
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Оня вампир - Нанси Пелоси не мирясва!
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ехо американското подобие на Болен Лидеров ти като блокираше конгреса това не беше опит за преврат нали.Май опит за преврат е самл което ти хареса да кръстиш така.И което е против теб.Я тъмън на границата едни хубави железни клетки направи се приземи в една от тях ти бе фа.шкиьо кравешка фашистка.Що ли ми нали на нелегалните имигранти там им е мястото.Ти си нелегален австрийски емигрант бе с Тръмпутин никой не е пускал легално нито теб нито родата ти в САЩ нито ви е викал или пускал, я вън.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мученето на краварчетата е музика за моите уши
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е Тръмп?Владее ли Сената? Не.Владее ли Републиканската партия? Не.Владее ли прокуратурата? Не.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН"ГООГЛЕ: ИЗБОРИ ФАЩ 2016 , 66 МИЛИОНА ГЛАСА ЗА КЛИНТЪН И 63 МИЛИОНА ГЛАСА ЗА ТРЪМП!"Тръмп печели 304 електорални гласа срещу 227 за мършата.Не е важно тоталиния брой на гласовете а колко щата си спечелил. Това позволява на всички щати да имат представителство а не на миризливите гоблини от калифорния и да диктуват поитиката на цялата страна само защото приема милион нелегални мексиканци и позволяват гласуван без представяне на лични документи.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН 10Хилърицата има 11 милиона фалшиви гласове от нелегални имигранти. А САЩ не е домокрация според конституцията им. Те са създадени като РЕПУБЛИКА и никога не са били демокрация.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с техните камани по тяхната глава
15
3
 
0
 
! Отговори
SSP Alliance преди 4 години
Q Anon!!!Q - Планът за спасяването на светаyoutube
14
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Лука БразиНЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕШ КОМУНДЕЛЕ ТОВА НЕ ТИ Е ПУТИННЕТ ЗАТВОРЕНА МРЕЖА!ГООГЛЕ: ИЗБОРИ ФАЩ 2016 , 66 МИЛИОНА ГЛАСА ЗА КЛИНТЪН И 63 МИЛИОНА ГЛАСА ЗА ТРЪМП!
13
5
 
0
 
! Отговори
Лука Брази преди 4 години
До АнонимеН 11 ..... Когато пишеш глупости , ги прочети преди да ги публикуваш ....
12
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЪВ МОМЕНТА НЕ САМО ДЕМОКРАТИТЕ НО И РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ПРЕДИМНО ГО НЕНАВИЖДАТ ЩОТО ИМ ЗАМРАЗИ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ, КАКТО ИМ ОРЯЗА И ВСИЧКИ ЗДРАВНИ ПРИВИЛЕГИИ!ТРЪМП Е ХАРЕСВАН МНОГО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ИСРАЕЛ НА КОИТО СЛУЖИ БЕЗРЕЗЕРВНО !!!!НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТРЪМП ДАДЕ ВЕНЕЦУЕЛА, СИРИЯ И УКРАЙНА В ПОДАРЪК КАКТО НАЛОЖИ ПЕТРОЛНИ САНКЦИИ НА ИРАН И 2 ПЪТИ НАКАРА ОПЕК ДА НАМАЛИ ДОБИВА НА СТРАНИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ СРИНЕ ЦЕНАТА ПОД 30$ ЗА БАРЕЛ!!!ТРЪМП Е ЧИСТО ЗЛО!
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато това стигне до сената където републиканците имат превес ще започнат да излизат компроматоте за корупцията на бившия вицепрезидент Байдън. Тогава за демократите ще стане напечено.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е да се предизвика нова финасова криза,от която супербогатите ще станат още по-богати!Абе пуста алчност!