Тръмп: Действията за импийчмънт са опит за преврат

Две са обвиненията, предявени срещу президента на САЩ
18 дек 2019 08:30, Елка Василева
44
Тръмп: Действията за импийчмънт са опит за преврат
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи като опит за преврат готвеното гласуване в Камарата на представителите за официално предявяване на обвинения срещу него, за които той да бъде съден в Сената за евентуално отстраняване от длъжност, предадоха ДПА и Франс прес.

"Вие омаловажихте значимостта на една много грозна дума - импийчмънт", пише Тръмп в писмо от 6 страници до председателката демократ на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси.

"Вие гледате на демокрацията като на ваш враг! Вие сте тези, които носят болка и страдание на нашата Република за собствената си егоистична лична, политическа и партийна изгода", заявява Тръмп.

"Дори с обвинените в процесите на Салемските вещици са се отнесли по-справедливо", смята Тръмп, имайки предвид масовата истерия през 17-и век, при която над 20 жени са били убити по подозрение, че са вещици.

Още по темата

На Тръмп са отправени две обвинения на ниво комисия: злоупотреба със служебно положение и възпрепятстване работата на Конгреса, припомня БТА.

Първото обвинение е напълно лишено от стойност и е продукт на въображението ви, заявява Тръмп, който е обвинен, че е замразил обещана на Украйна военна помощ, за да накара украинския президент да обяви, че ще разследва Джо Байдън, един от потенциалните съперници на Тръмп на президентските избори през 2020 г.

Тръмп отново повтаря по този повод, че телефонният му разговор с украинския президент Володимир Зеленски, заради който започна процедурата за импийчмънт, е бил напълно невинен и че той не е упражнил никакъв натиск върху Зеленски.

Второто обвинение пък според Тръмп е абсурдно и опасно.

"Вие сте неспособна да приемете решението на избирателите от 2016 г.", казва Тръмп на Пелоси, имайки предвид победата си на последните президентски избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИМА 3 МИЛИОНА ГЛАСА ПО-МАЛКО ОТ ХИЛЪРИ КЛИНТЪН!!!ПРЕЗИДЕНТ Е САМО, ЗАЩОТО ФАЩ НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ!
8
2
 
4
 
! Отговори
УСЪ преди 4 години
Айдеее , да го махат че управителите с големите носове са си избрали един кечист с начално образование за пресидент на "Свободните" щати . А това че черен, веган и си е сменил пола преди няколко месеца е като допълнителен бонус . Янковците мнооого ще го харесат . Особено като разберат че нищо не му се разбира като говори и няма предизборна програма .
7
2
 
5
 
! Отговори
ИстоРик преди 4 години
Най трудно се свалят от власт тия властимащи които са дали най много пари за подкупи за да ги изберат , които са изнудили най-много хора за да се докопат до властта . Които са излъгали най-много гласоподаватели за да ги подлъжат да гласуват за тях . Тоест, потрудили са се здраво хората , пръснали са голямо количество средства и лично време и няма да се дадат на който и да е да ги извади от власта докато не си възстановят вложените средства поне в десеторен размер .
6
3
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
В момента САЩ е в икономически подем и няма безработица, а това го преизбира за втори мандат и т.н. демократи са полуделиУмник, САЩ не е в икономически подем, а с отличен финансов баланс. За да си в икономически подем, трябва параметрите на реално действащата икономика да са полужителни. Основната приходна, част на бюджета на Тръмп се формира от САНКЦИИ и продажба на оръжие. Това НЕ Е икономически подем, а спекулативен!
5
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
впк на сащ няма да позволи шутът да бъде свален след като се тегли чертата отпечалбите от оръжие ще бъде назначен за 2 мандат така че не се притесняваитеза него а си гледаите кочи=ната в която живеем
4
3
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ми те домократите знаят, че импийчмънт-та няма да мине през горната камара, но ще изпълни целта си - отстраняването на клоуна от следващите президентски избори.В играта на ат-овете, няма баламypници. Ако някой си мисли, че процедурата по импийчмънт може да "мине" за два три месеца е в грешната улица.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Президент разказа играта на джендърите-демократи. В момента САЩ е в икономически подем и няма безработица, а това го преизбира за втори мандат и т.н. демократи са полудели.
2
11
 
2
 
! Отговори
нов владетел преди 4 години
новият владетел на света се казва КурТашаци, треперете пред него, той ще отнеме правото на *** да правятСекс, пият алкохол и правят тъпотии, ще вкара иРасистите в мините, в знак на благодарност жените ще му показватЦиците си
1
13
 
5
 
! Отговори
ГРУХ ГРУХ преди 4 години
Угоеното ПРАСЧО под ножа !